Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Μετά την εφεδρεία, τσεκούρι 30% στο δημόσιο μέσω της αξιολόγησης


Στο μικροσκόπιο της αξιολόγησης μπαίνουν και επίσημα οι περίπου 800.000 υπάλληλοι του δημόσιου τομέα μετά την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης Βενιζέλου-Ρέππα.

Η απόφαση, που υπογράφηκε χτες, προβλέπει καθολική αξιολόγηση των εργαζομένων του στενού και ευρύτερου δημοσίου με κριτήρια τα οποία θα διαμορφώσει μια εξειδικευμένη ομάδα γάλλων εμπειρογνωμόνων, η οποία έχει αναλάβει να δώσει τα «φώτα» της στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Στόχος της διαδικασίας είναι μέσω της αξιολόγησης να μειωθεί το κράτος κατά 30%, με εξαίρεση τις εταιρείες  του δημοσίου που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο.

Ειδικότερα, οι φορείς των οποίων οι δημόσιοι υπάλληλοι πρόκειται να αξιολογηθούν
  • Υπουργεία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου εποπτείας τους
  • Η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, Ενημέρωσης
  • Αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες
  •  Αποκεντρωμένες Διοικήσεις
  • Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές
  • Οι ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Κεφ. Α΄ του Ν3429/2005 εφόσον απασχολούν του
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι επισήμως η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλωνέχει ως στόχο την «ποιοτική απογραφή» των υπαλλήλων του δημοσίου, ώστε να διευκολύνονται οι μετακινήσεις τους. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, τόνιζε χτες πως η αξιολόγηση δεν θα αποτελέσει σε καμία περίπτωση κριτήριο για απολύσεις στο Δημόσιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.