Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Χάνει η Γαλλία τα ΑΑΑ - Επίσημη ανακοίνωση της S&P το βράδυ


Βουλιάζει το ευρώ και τα ευρωπαικά χρηματιστήρια ενώ εκτινάσσονται τα spreads. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει στις 22.00 ωρα Ελλάδος.

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's θα στερήσει από την Γαλλία το τριπλό Α, στο αξιόχρεο της.

 Λίγο μετα τις 18:00 ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν πήγε εσπευσμένα στο προεδρικό Μέγαρο.

 Γαλλική κυβερνητική πηγή, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, ανέφερε ότι η Γαλλία, όπως και άλλες χώρες θα χάσουν το "τριπλό Α". Την καλύτερη βαθμίδα θα διατηρήσουν πάντως η Γερμανία, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

 Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο οίκος αξιολόγησης έχει ενημερώσει τις κυβερνήσεις των χωρών για την απόφασή του.

 Όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία δεν αποκλείεται ακόμη και η Αυστρία να χάσει το τριπλό Α λόγω του μεγάλου χρέους της.

 Σημαντική πτώση καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για επικείμενη υποβάθμιση πολλών ευρωπαϊκών χωρών από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's.

   Στις 17:45 το Χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρούσε κατά -1,05%, αυτό της Φρανκφούρτης κατά -1,47%, του Λονδίνου κατά -1,18%, του Μιλάνου κατά -1,98% και της Μαδρίτης κατά -0,36%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.