Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Τα πιθανά σενάρια εμπλοκής του Ισραήλ σε πόλεμο


Ο αρχηγός των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, αντιστράτηγος Μπένι Γκανζ, μιλώντας σε συνέδριο του «Κέντρου Στρατηγικών Σπουδών Μπέγκιν-Σαντάτ» (BESA: Begin-Sadat Center for Strategic Studies) στο πανεπιστήμιο Μπαρ-Ιλάν, αναφέρθηκε στην περίπτωση δέκα υποθετικών πολεμικών σεναρίων που θα ξεκινούσαν με αιφνιδιαστικό πλήγμα το οποίο θα είχε να αντιμετωπίσει ο μελλοντικός αρχηγός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Μερικά από τα σενάρια που ανέφερε χωρίς να αναπτύξει ιδιαίτερα ο Ισραηλινός αρχηγός, είναι τα ακόλουθα:

1) Πυραυλικό πλήγμα ακριβείας με στόχο το γενικό επιτελείο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων με στόχο την παράλυση του κέντρου διοίκησης και ενδεχομένως φυσική εξουδετέρωση της στρατιωτικής ηγεσίας. Εναλλακτικά, ένα πλήγμα κυβερνοπολέμου με στόχο την παράλυση της καθημερινότητας της ισραηλινής κοινωνίας.

2) Η ανατίναξη ενός νηπιαγωγείου και η εισβολή αραβικού όχλου σε ισραηλινό χωριό.

3) Στρατιωτική περίπολος πλήττεται από νάρκη στα Υψίπεδα του Γκολάν και οι δυνάμεις που σπεύδουν στην περιοχή πλήττονται από πύραυλο. Το σενάριο συμπεριλαμβάνει και το ενδεχόμενο απαγωγής διοικητή τάγματος.

4) Διαβόητη ισλαμιστική – τζιχαντική τρομοκρατική οργάνωση εξαπολύει αιφνιδιαστικά πλήγματα σε όλη την έκταση των συνόρων του εβραϊκού κράτους. Το Ισραήλ αντιδρά και η σιιτική ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου, η Χεζμπολάχ, βρίσκει την ευκαιρία να εξαπολύσει πυραυλικές επιθέσεις στη Γαλιλαία. Στο συνέδριο του Μπαρ-Ιλάν, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας της χώρας, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι η σιιτική οργάνωση διαθέτει οπλοστάσιο 200.000 πυραύλων που θα της επέτρεπαν να βομβαρδίζει το Ισραήλ επί τρεις εβδομάδες (έως ότου εξουδετερωθεί η απειλή από τις IDF)…

5) Τζιχαντιστές τρομοκράτες εξαπολύουν επίθεση στο τουριστικό θέρετρο Εϊλάτ και εκατοντάδες μαχητές της Χαμάς περνούν τη συνοριακή διάβαση Ερέζ εξουδετερώνοντας την ισραηλινή άμυνα, επιχειρώντας να πλήξουν την ταξιαρχία της Γάζας που προστατεύει την περιοχή.

Τόνισε ότι τα σενάρια αυτά δεν τα θεωρεί καθόλου απίθανα. "Η συνεχής απειλή πολέμου που αντιμετωπίζει η χώρα, επιβάλλει σε κάθε υπεύθυνο στρατιωτικό διοικητή να ανταποκριθεί με αποφασιστικότητα και σταθερότητα, αλλά να έχει και την επιχειρησιακή απάντηση έτοιμη:
 
«Τη στιγμή που ξεκινούν οι εχθροπραξίες, η κλεψύδρα αρχίζει και μετράει αντίστροφα. Το Ισραήλ θα πληρώσει κυριολεκτικά με αίμα, κάθε χαμένη ώρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.