Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

CNBC: "Πιθανές πλέον οι εκλογές στην Ελλάδα"


Tο αμερικανικό δίκτυο CNCB που συνομίλησε με ξένους χρηματιστές προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί εμφανίζονται πάλι πιέσεις προς τα ελληνικά ομόλογα, αλλά και να αφουγκραστεί την άποψη των αγορών γύρω από τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα έχει ακόμη σημαντικές οικονομικές ανάγκες για το 2015 και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πως θα καλυφθεί. Αυτό το ενδεχόμενο είναι λογικό να προκαλεί νευρικότητα στις αγορές», αναφέρει η Σάρα Πέμπερτον, αναλύτρια των ευρωπαϊκών δεδομένων της Capital Economics.
 
Στο άρθρο καταγράφεται η πρόθεση της κυβέρνησης Σαμαρά να απεγκλωβιστεί από την «αντιδημοφιλή» Τρόικα, αλλά η πιθανότητα πρόωρων εκλογών λόγω της εκλογής ΠτΔ. Σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις, πιέζει ακόμη περισσότερο έτσι ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Ο Μπιλ Μπλέιν, χρηματιστής της Mint Partners αναφέρει στο CNBC: «Υπάρχει πλέον πολύς ''θόρυβος'' γύρω από την Ελλάδα και οι αγορές έχουν δίκιο να είναι ανήσυχες. Είναι πλέον πολύ πιθανές οι εκλογές το 2015». Ο Μπλέιν προσθέτει πως βασικά οι επενδυτές ανησυχούν ότι η Τρόικα θα απορρίψει το πρόγραμμα της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις.
 
Η Σάρα Πέμπερτον, από τη μεριά της, απαντάει στο ερώτημα πόσο θα συνεχιστεί η πίση στα ελληνικά ομόλογα: «Είδαμε από την απότομη αύξηση των αποδόσεων τον Οκτώβριο ότι η ψυχολογία της αγοράς προς την Ελλάδα παραμένει ευάλωτη και νομίζω ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τις διακυμάνσεις κατά τους επόμενους μήνες». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.