Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Η Τουρκία βομβάρδισε Αμερικανούς κομάντος στο Ιράκ που εκπαίδευαν Κούρδους Πεσμεργκά


Οι Τούρκοι βομβάρδισαν κατά λάθος Αμερικανούς κομάντος στην προσπάθεια τους να πλήξουν θέσεις των Κούρδων μαχητών του PKK. Τελευταία στιγμή οι Αμερικανοί κατάφεραν να αποφύγουν τα αεροπορικά πυρά των Τούρκων και να απομακρυνθούν ευτυχώς χωρίς να έχουν θύματα. Το πρωτόγνωρο αυτό περιστατικό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας με την πρώτη να ζητά εξηγήσεις σε υψηλούς τόνους.
 
Την πληροφορία αποκάλυψε το Fox News. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο οι Τούρκοι βομβάρδισαν θέσεις των Κούρδων του PKK στο βόρειο Ιράκ που βρίσκονταν στην κυριολεξία «μια ανάσα» από αμερικανικές δυνάμεις στην ίδια περιοχή που εκπαιδεύουν Κούρδους Πεσμεργκά.
 
Σύμφωνα μάλιστα με στρατιωτική πηγή των ΗΠΑ που επικαλείται το Fox News, οι Τούρκοι ειδοποίησαν τους Αμερικανούς μόλις λίγα λεπτά πριν πέσουν οι βόμβες. Ο μεγάλος βομβαρδισμός που εξαπέλυσαν οι Τούρκοι έθεσε σε κίνδυνο τους Αμερικανούς εκπαιδευτές των ειδικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή.
 
Μία άλλη πηγή του αμερικανικού Πενταγώνου, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, η οποία μίλησε στο Fox News, «ένας Τούρκος αξιωματικός εμφανίστηκε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανακοίνωσε ότι η αεροπορική επιδρομή θα ξεκινήσει σε δέκα λεπτά και ότι όλα τα συμμαχικά αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από το Ιράκ έπρεπε να άμεσα να μετακινηθούν νότια της Μοσούλης
 
Μας έκανε έξαλλους! Είχαμε Αμερικανούς κομάντος, όχι μακριά από εκεί που βομβάρδισαν οι Τούρκοι, που εκπαίδευαν τους Κούρδους Πεσμεργκά», πρόσθεσε ο ίδιος.
 
Οι Αμερικανοί, σύμφωνα πάντα με το Fox News, απαίτησαν από τους Τούρκους να έχουν λεπτομερή και έγκυρη ενημέρωση για κάθε στρατιωτική επιχείρηση που αναλαμβάνουν.
 
Η Τουρκία «ορκίστηκε» να αντιμετωπίσει τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και το κουρδικό PKK μετά την εκτέλεση στρατιωτικών και αστυνομικών από Κούρδους αντάρτες. Ωστόσο, η τεράστια διαφορά σε βομβαρδισμούς της Τουρκίας με στόχους το Ισλαμικό Κράτος και το PKK -μόλις τρεις βόμβες έριξαν στους τζιχαντιστές και τουλάχιστον 1.000 πάνω στο PKK, σύμφωνα με τις τουρκικές στρατιωτικές Αρχές- έχει πείσει τους πάντες ότι η Τουρκία έχεις στόχο τους Κούρδους και όχι τους τζιχαντιστές.
 
Το PKK και άλλες κουρδικές ή φιλοκουρδικές οργανώσεις έχουν κατηγορήσει δημόσια και με στοιχεία ότι ο Ρ.Τ. Ερντογάν υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος και συνεχίζουν, ως απάντηση στους τουρκικούς βομβαρδισμούς στη Συρία και στο Ιράκ να χτυπούν στόχους ακόμη και μέσα στην Κωνσταντινούπολη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.