Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

Είναι ασφαλής οι καταθέσεις των Ελλήνων στις τράπεζες;Όλα θα κριθούν τον Σεπτέμβριο..

Επανέρχεται εν μέσω τρίτου μνημονίου και πρόωρων εκλογών, το θέμα της ασφάλειας των καταθέσεων των Ελλήνων στις τράπεζες. Μετά από το «κάζο» των κλειστών τραπεζών και των capital controls, οι Έλληνες φοβήθηκαν, και με το δίκιο τους και αποφάσισαν να πάρουν το «δίκιο» με το μέρος τους και να φυλάξουν τα χρήματα τους εκεί που οι ίδιοι θεωρούν πως είναι ασφαλής.

Για τους λόγους αυτούς λοιπόν, την «ομπρέλα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα έχουν στο προσεχές μέλλον οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ στην Ευρωζώνη.

Ήδη, η Κομισιόν σε συνεργασία με την ΕΚΤ πρόκειται να δρομολογήσει μέσα στον Σεπτέμβριο τις διαδικασίες για την συγκρότηση του ευρωπαϊκού Ταμείου εγγύησης καταθέσεων για το σύνολο των συστημικών τραπεζών της Ευρωζώνης.

Το Ταμείο αυτό θα εγγυάται τις καταθέσεις έως τις 100.000 ευρώ για κάθε τράπεζα που θα βρεθεί σε αδυναμία διασφάλισης των καταθετών της και θα λειτουργεί υποστηρικτικά στο εκάστοτε εθνικό ταμείο εγγύησης καταθέσεων, αλλά σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο και δεν θα περιορίζεται στις δυνατότητες του εθνικού ταμείου και της κατάστασης σε κάθε ξεχωριστή χώρα μέλος. Η κίνηση αυτή επιχειρεί να απομακρύνει την ανασφάλεια των καταθετών λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης είτε σε συγκεκριμένη τράπεζα είτε σε σύνολο τραπεζών συγκεκριμένης χώρας.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση της Ελλάδας με την λειτουργία του, ανεξάρτητα από την επίδραση της κρατικής χρεοκοπίας στο τραπεζικό σύστημα, η παρουσία του Ταμείου αυτού θα διασφάλιζε την εγγύηση των καταθέσεων (έως του ποσού των 100.000 ευρώ) ανά καταθέτη και ανά τράπεζα με αποτέλεσμα να περιορισθεί η «φυγή» των καταθέσεων και η συσσώρευσή τους στο… στρώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.