Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Και μία θετική είδηση: Καλός ο καιρός το Πάσχα - Ηλιοφάνεια και ανοιξιάτικες θερμοκρασίεςΑπό τις καλοκαιρινές ημέρες και τον “μίνι” καύσωνα περάσαμε στους βοριάδες και στην πτώση της θερμοκρασίας σήμερα. Χαρακτηριστικά του άστατου καιρού της άνοιξης θα πει κανείς, αλλά όσο πλησιάζουν οι μέρες του Πάσχα και οι περισσότεροι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και τα προβλήματα θέλουν να έχουν σύμμαχο τον καιρό. Και όπως όλα δείχνουν, θα τον έχουν.

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα που έφερναν λίγο πολύ την συντέλεια για τον καιρό που θα επικρατήσει τη Μεγάλη Εβδομάδα. Βροχές, καταιγίδες, χαμηλές θερμοκρασίας. Γενικώς χειμωνιάτικο σκηνικό. Σε τέτοιο βαθμό που ανάγκασαν πολλούς μετεωρολόγους να βγουν και να πουν το αυτονόητο: Πως δεν είναι ασφαλής καμία πρόβλεψη τρεις ή τέσσερις εβδομάδες πριν.

Το ίδιο λένε ακόμη και σήμερα. Ότι δεν μπορούν να προβλέψουν με ακρίβεια τον καιρό του Πάσχα. Απλά δέκα ημέρες πριν τα στοιχεία βοηθούν για μία προσέγγιση πιο ασφαλή. Και τα δεδομένα δείχνουν πώς η έξοδος των Αθηναίων θα γίνει με καλό καιρό.

Από σήμερα και μέχρι την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη θα υπάρξουν νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά, αλλά τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα βελτιωθεί και το Πάσχα αναμένεται με ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες φυσιολογικές για την εποχή.

Όπως έγραψε στο facebook ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου το Πάσχα θα επικρατεί καλοκαιρία. “Για να ρίξουμε μια ματιά στα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που θέλουν το ερχόμενο Σάββατο κάποιες τοπικές βροχές στα βόρεια, την Κυριακή αξιόλογες βροχές πάλι κυρίως μόνο στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά και τη Μ. Δευτέρα πάλι στη βορειοδυτική Ελλάδα, περιοχές που έτσι κι αλλιώς φέτος δέχτηκαν (όπως συνήθως) τα πιο αξιόλογα ύψη βροχής!

Δυστυχώς για την υπόλοιπη Ελλάδα η ανομβρία-ξηρασία θα παραμείνει στην ημερήσια διάταξη τουλάχιστον μέχρι και τις αρχές του Μάη, ενώ καλοκαιρία δείχνουν για τις ημέρες του Πάσχα και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία!”.

Αρκετά καλά είναι και τα νέα για όσους επιλέξουν να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στα νησιά της Ελλάδας, αφού οι άνεμοι που θα πνέουν με χαμηλή ένταση και σε συνδυασμό με τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες θα επιτρέψουν και κάποιες βουτιές.

Να σημειωθεί πώς φέτος έχει προστεθεί άλλη μία ημέρα στις διακοπές του Πάσχα λόγω της Πρωτομαγιάς που έχει μετακινηθεί για τις 3 Μαΐου. Συνεπώς οι εκδρομείς θα μπορέσουν να χαρούν περισσότερο την ανάπαυλα των ημερών μέχρι να επιστρέψουν και πάλι στα προβλήματα.
 
Τουλάχιστον για όσους καταφέρουν να φύγουν. Γιατί υπάρχουν και πολλοί που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα για μία εκδρομή ακόμη και στο χωριό όπου οι συγγενείς και οι φίλοι θα συνδράμουν για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα. Εκεί μας κατάντησαν. Να μην μπορούμε να πάμε ούτε στα χωριά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.