Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δεν εκδίδονται και οι 8 Τούρκοι φυγάδες στρατιωτικοίΔεν εκδίδονται και οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε ο Άρειος Πάγος. 

Η απόφαση για τους 8 αξιωματικούς σημαίνει πρακτικά ότι είναι ελεύθεροι να κινηθούν όπου επιθυμούν εντός της ΕΕ ακόμα και να παραμείνουν στην χώρα μας.

Την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών την έχει ζητήσει η Άγκυρα η οποία τους κατηγορεί ως συμμετέχοντες στοαποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Η απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου στην αρχή αναμένονταν να  εκδοθεί τη Δευτέρα, ασθένησε μια αρεοπαγίτης οπότε η έκδοση της απόφασης αναβλήθηκε για σήμερα.
Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, με διαφορετικές συνθέσεις εξέδωσε αντικρουόμενες κρίσεις.

Αποφάσισε οι τρεις εκ των οκτώ να εκδοθούν στην Τουρκία κι οι υπόλοιποι πέντε όχι. Μετά την άσκηση εφέσεων από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνη Λιόγα αλλά και από τους ίδιους τους αξιωματικούς ήρθε η ώρα του Άρειου Πάγου να αποφασίσει.

Κατά την διάρκεια των τριών συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας ισάριθμοι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου τάχθηκαν κατά της έκδοσης στην Τουρκία των αξιωματικών.

Χαρακτηριστικά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης ανέφερε : "Οι άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν, είναι ικέτες. Ακόμη και αν είναι εχθροί της Ελλάδας. Δεν μπορώ να φανταστώ οτι θα είμαι μέρος του προβλήματος που θα υπάρξει εφόσον εκδοθούν".

Δικηγόροι και πανεπιστημιακοί έχουν ζητήσει τη μη έκδοση τους καθώς οι ίδιοι οι αξιωματικοί φοβούνται ότι αν επιστρέψουν στην πατρίδα τους θα βασανιστούν και δεν θα έχουν δίκαιη δίκη. Είναι γνωστό άλλωσε πως στις τουρκικές φυλακές κάποιος καταλήγει στα «θυμαράκια»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.