Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Ο κύβος ερρίφθη – Πρόεδρος Σερβίας: «Είμαι έτοιμος να παραιτηθώ και να πάω με τους δύο γιους μου να πολεμήσω για το Κοσσυφοπέδιο – Οι ΗΠΑ να μείνουν μακριά»!Πολεμική ρητορική από τον πρόεδρο της Σερβίας, Tomislav Nikolic, ο οποίος δείχνει ότι η Σερβία έχει λάβει σημαντικές αποφάσεις για την περιοχή λέγοντας στις «ΗΠΑ να μείνουν μακριά από το Κόσοβο» ενώ δήλωσε έτοιμος να παραιτηθεί και να πάει να πολεμήσει μαζί με τους γιους του στο Κοσσυφοπέδιο! Πρωτοφανείς δηλώσεις που δείχνουν εθνική ενότητα αλλά και το τι έρχεται στην περιοχή. 

Ο Nikolic ορκίστηκε να προστατεύσει τους Σέρβους του Κοσόβου λέγοντας πως η Σερβία είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα στην περιοχή.

«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ το Κόσοβο, όσο και αν μας πιέσετε» τόνισε.

Ο Nikolic είπε ότι «καταλαβαίνει την χωρίς όρους υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Κόσοβο την δημιουργία του οποίου άμεσα επηρέασαν»!

«Η Ουάσιγκτον προκάλεσε πολύ κακό επιβάλλοντας βίαια την θέληση της».

«Ελπίζουμε αυτό να σταματήσει όταν αναλάβει ο Ν.Τραμπ».

«Οι πολίτες αμφιβάλλουν αν η Σερβία έχει ίση μεταχείριση όπως άλλες χώρες από τις ΗΠΑ».

«Η συμπεριφορά της Πρίστινα ως προς το τρένο ήταν απαράδεκτη».

«Σταμάτησαν το τρένο αυτοί που κυκλοφορούν στο Κόσοβο με τα εμβλήματα και προπαγανδίζουν υπέρ της Μεγάλης Αλβανίας»!

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Σερβίας είναι συναισθηματικά φορτισμένος μετά την «κήρυξη πολέμου» στην ουσία από τους Αλβανούς και απάντησε σε αυτές τις φήμες, ότι είναι περήφανος  όταν βλέπει τις  ειδικές μονάδες της σερβικής  αστυνομίας κοντά στο  Κοσσυφοπέδιο , αλλά δεν είναι σοκαρισμένος από την υποκριτική αντίδραση της ΕΕ, που υπονόμευσε την αποστολή του τρένου στα βόρεια της περιοχής.

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο Michelle Sean δηλώνει την σαφή υποστήριξη στην αλβανική κυβέρνηση,  για την αποστολή ειδικών δυνάμεων στο Γιαρίνιε για να  σταματήσουν  την είσοδο της αμαξοστοιχίας η οποία κινούνταν  από το Βελιγράδι στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σέβονται το δικαίωμα του Κοσσυφοπεδίου να αναλάβει τη φροντίδα των συνόρων του , καθώς και όλες τις ενέργειες της κυβέρνησης.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος από το 2008 και σεβόμαστε το δικαίωμα του Κοσσυφοπεδίου  να αποφασίζει το ποιος θα διέρχεται μέσα από τα σύνορά του», δήλωσε ο Sean προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ αποδέχθηκαν με ευχαρίστηση ότι το Σάββατο δεν υπήρξε  πολεμική σύγκρουση Σερβίας –Κοσσυφοπέδιου  στην περιοχή  Gradnici.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τον διάλογο  από την ΕΕ ως «τον καλύτερο τρόπο για να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας».

Η πολιτική της Ουάσιγκτον για  τα Βαλκάνια δεν θα αλλάξει, όπως δεν άλλαξε και για την Κύπρο εδώ και 43 χρόνια υποστηρίζοντας τους θύτες και όχι τα θύματα.

Ο Sean Michel είπε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Ουάσινγκτον θα αλλάξει την πολιτική της στα Βαλκάνια. Η πολιτική των ΗΠΑ κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες υπήρξε σχετικά σταθερή ανεξάρτητα από το ποιος ήταν στο Λευκό Οίκο.

Η απάντηση των Σέρβων στον Αμερικανό πρέσβη ήταν να «μείνει μακριά» από το ζήτημα αυτό που αφορά την κυριαρχία της Σερβίας, αποτελώντας ενδεικτικό των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες τις τελευταίες ημέρες.

Η επιβατική αμαξοστοιχία που κατευθυνόταν από το Βελιγράδι το Σάββατο για την  Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, προκάλεσε ένταση στην στην Πρίστινα, και ο Αλβανός υπουργός Εντίτα Ταχίρι ζήτησε από την ΕΕ να απαγορεύσει την είσοδό της στο Κοσσυφοπέδιο, γιατί όπως ο ίδιος αξιολόγησε, το Βελιγράδι, προσπαθεί  να αποσταθεροποιήσει το Κοσσυφοπέδιο.
 
Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι δήλωσε ότι η άφιξη του τρένου για το Κοσσυφοπέδιο είναι σε πλήρη αντίθεση με το σύνταγμα του Κοσσυφοπεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.