Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Ασύλληπτο συμβάν στη Θεσσαλονίκη: Μπήκαν στο σπίτι τους... και είδαν έναν Ολλανδό να έχει κάνει κατάληψη!
Κυριολεκτικά δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ιδιοκτήτες μιας μονοκατοικίας στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, όταν πριν από περίπου δύο μήνες, μπαίνοντας στο σπίτι τους το οποίο ανακαίνιζαν, , είδαν έναν… Ολλανδό.

Ο 31χρονος Ολλανδός, μέλος ΜΚΟ, αποφάσισε να καταλάβει το εν λόγω οίκημα, το οποίο κατά την προσωπική του άποψη ήταν έρημο και μπορούσε να αξιοποιηθεί από τον ίδιο.

Το ζευγάρι είχε ξεκινήσει τις εργασίες για την ανακατασκευή του σπιτιού πριν από τα Χριστούγεννα. Για οικογενειακούς λόγους, διέκοψαν για τρεις εβδομάδες τις εργασίες και τα συνεργεία έφυγαν από τον χώρο. 

Στο διάστημα αυτό, οι γείτονες παρατήρησαν κινητικότητα στο σπίτι. Μπαινόβγαινε ένας νεαρός που μετέφερε τα πράγματά του. «Είστε νέος γείτονας;», τον ρώτησε κάποιος. «Ναι, εγώ μένω εδώ τώρα», απάντησε εκείνος. 

Δεν πέρασαν πολλές μέρες και ένας γνωστός πέτυχε την ιδιοκτήτρια κ. Βασιλειάδου στην πόλη. «Τελικά το νοικιάσατε το σπίτι ε;» της λέει. «Τι εννοείς;» απαντάει έκπληκτη εκείνη. «Δεν το νοικιάσαμε, ακόμη το φτιάχνουμε». «Γι’ αυτό δεν μας ειδοποίησε έγκαιρα η γειτονιά», λέει η ιδιοκτήτρια, «Ο ίδιος τους είχε πει ότι το νοίκιασε».

Το ζευγάρι έσπευσε στο σπίτι, όπου διαπίστωσαν ότι είχε στηθεί ολόκληρο νοικοκυριό. «Είχε κουβαλήσει κρεβάτια, στρώματα, τα πάντα. Μέσα ήταν και δικά μας πράγματα φυσικά αλλά δεν τα είχε πειράξει». 

Στις πόρτες είχε κολλήσει ένα γράμμα προς τους γείτονες που έλεγε: «Χαίρετε, είμαι ο Φρέντερικ, 31 χρονών από την Ολλανδία και με τους φίλους μου τις προάλλες είδαμε ένα άδειο σπίτι που θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε. Ψάχνουμε για κτίρια που έχουν μείνει αχρησιμοποίητα για αρκετό καιρό γιατί θέλουμε να τους δώσουμε αξία και πάλι. Θα θέλαμε μια καλή σχέση με εσάς και τον ιδιοκτήτη, να βρούμε έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουμε και να αναβαθμίσουμε το σπίτι. 

Δεν θέλουμε να έχουμε στην κατοχή μας το κτίριο, όμως βλέπουμε τη σημασία να το χρησιμοποιήσουμε δίνοντάς του κοινωνική αξία. 

Έχουμε φτιάξει μια ηλεκτρονική ιστοσελίδα όπου μπορείτε να μπείτε και να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτή την ιδέα. Καθαρίσαμε την κουζίνα και το ένα δωμάτιο. 

Πριν από περαιτέρω βήματα προσπαθούμε να διαπραγματευτούμε μαζί σας και να καταλήξουμε σε μια κατάσταση στην οποία όλοι μπορούμε να βγούμε κερδισμένοι. 

Η ιδέα είναι να μπορούμε να χρησιμοποιούμε το σπίτι με αντάλλαγμα τη συντήρηση και αναβάθμισή του ώντας υπεύθυνοι για όλους τους λογαριασμούς. 

Θα θέλαμε να στεγάζονται κοινωνικές δραστηριότητες σε αυτό το σπίτι όπως ανοιχτή δανειστική βιβλιοθήκη, συλλογική κουζίνα, χώρος για την ψυχαγωγία παιδιών, ανταλλαγή ρούχων, γλώσσας, τέχνης, όλα αυτά έξω από μια καπιταλιστική φιλοσοφία. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε και στο ίντερνετ. Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε από κοντά και να συζητήσουμε για όλα αυτά μαζί σας. Φρέντερικ».

Φυσικά οι ιδιοκτήτες απευθύνθηκαν στην αστυνομία. «Μας είπαν ότι επειδή είναι μόνον ένας μπορούν να τον βγάλουν. Από τρία άτομα και πάνω η υπόθεση πρέπει να πάει δικαστικά. Να υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα, να οριστεί δικάσιμος και να βγει η απόφαση. Μπορεί για μήνες, δηλαδή, ο άλλος να είναι στο σπίτι σου κανονικά», λέει η κ. Βασιλειάδου. 

Ο Φρέντερικ δεν προέβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς ούτε ήταν εριστικός προς τους ιδιοκτήτες. «Μας είπε “το βρήκα το σπίτι, μου άρεσε, μπήκα”. 

Μας μίλησε για ένα νόμο στην Ολλανδία που επιτρέπει να καταλαμβάνεις άδεια κτίρια». Όπως έμαθαν, παίζει μουσική με την κιθάρα του στην Αριστοτέλους για το χαρτζιλίκι του.

Οι ιδιοκτήτες πλέον μιλούν με απόλυτη φυσικότητα για το -μάλλον εξωφρενικό- περιστατικό.Πηγή: kathimerini.gr

4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος3/05/2017 11:29 π.μ.

  Δεν έχει ματαγίνει, συντριβή το υποκατάστατο του Σουλτάνου στην σημερινή ψηφοφορία για εκλογή προέδρου Δημ. Συμβουλίου στην πρώτη μόλις πριν λίγο ψηφοφορία συγκέντρωσε η εκλεκτή του ”δημάρχου Μηνά” κα Πολύζου μόλις 12 ψήφους έναντι των αναμενόμενων 18
  Η εκλογή διεκόπη και θα επαναληφθεί, αναμένουμε να δούμε αν η πολύ κα Πολύζου θα πραγματοποιήσει τις απειλές της

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος3/05/2017 11:38 π.μ.

  Και η δεύτερη ψηφοφορία απέβη άκαρπη, όχι μόνον δεν πήρε το αναμενόμενο αλλά μια ψήφο ακόμα λιγότερη είχε κι άλλη απώλεια ο Σουλτάνος τζάμπα τα 50άρικα αρχηγέ και τις θέσεις που του μοίραζες τόσο καιρό
  Θα επανέλθω για την τρίτη ψηφοφορία, το θέμα είναι θα παραμείνει η πολύ κα Πολύζου υποψήφια; Θα της το επιτρέψει η αγωγή της;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος3/05/2017 12:33 μ.μ.

  Μπαλαρίνα η κα Πολύζου πρωταθλήτρια της κωλοτούμπας και στην 3η ψηφοφορία παρέμεινε στους 12 ψήφους έναντι 18 κατά κι 1 άκυρο
  Δεν βρήκε το κουράγιο να πραγματώσει τις απειλές της κι έκατσε κότα δίπλα στο Σουλτάνο και στις προσταγές του
  Άσε που τελικά πρόσβαλε η ίδια ακόμα κι αυτούς που την ψήφισαν με την δήλωση της πως τελικά μόνον 5 σύμβουλοι θέλουν το καλό της Σαλαμίνας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος3/05/2017 2:06 μ.μ.

  Καλά μη το χάσεις στο ΠΑΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ, απέρχομαι υπερηφάνως
  http://pameluketo.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.