Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Galileο: Ετοιμο για εκτόξευση το ευρωπαϊκό GPS


Καθυστερημένα αρχίζει η υλοποίηση του προηγμένου συστήματος
Σήμερα το μεσημέρι, αν όλα πάνε καλά, ξεκινούν το διαστημικό ταξίδι τους οι πρώτοι δορυφόροι Galileο του ευρωπαϊκού συστήματος πλοήγησης Γαλιλαίος.

Θα εκτοξευθούν από το κοσμοδρόμιο Κουτού στη Γαλλική Γουϊάνα και θα μεταφερθούν στην τροχιακή τους θέση με πύραυλο τύπου Σογιούζ.

Οι δύο δορυφόροι έχουν τεχνολογία της επόμενης γενιάς για να δίνουν πιο ακριβείς χρονικές μετρήσεις και δεδομένα εντοπισμού και πλοήγησης από ό,τι το αμερικανικό δίκτυο GPS.

Αλλά το πρόγραμμα Γαλιλαίος δεν θα είναι λειτουργικό παρά μόνο έπειτα από αρκετά χρόνια.

Θα χρειαστούν άλλοι 28 δορυφόροι για να ολοκληρωθεί το σύστημα σε τροχιά.

Προς το παρόν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δημιούργησε το πρόγραμμα, έχει αγοράσει μόνο 18 δορυφόρους. Αυτοί αναμένεται ότι θα έχουν εκτοξευθεί ως το 2015.

Το σημερινό γεγονός θα έχει διπλή σημασία επειδή θα είναι η πρώτη φορά που ρωσικός πύραυλος θα εκτοξευθεί από περιοχή του δυτικού κόσμου.

Υπό κανονικές συνθήκες, οι πύραυλοι εκτοξεύονται από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (Esa) έχει δράσει ως τεχνικός πράκτορας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πρόγραμμα Γαλιλαίος.

Ο γενικός διευθυντής Ζαν-Ζακ Ντορντέν ομολόγησε ότι έχει κάποια νευρικότητα την παραμονή της εκτόξευσης.

Ο Σογιούζ θα τοποθετήσει τους δύο δορυφόρους σε ύψος 23.222 χλμ. όπου θα πραγματοποιούν τροχιά γύρω από την Γη κάθε 14 ώρες σε διάδρομο απόκλισης 56 μοιρών από τον ισημερινό.

Η χρήση συστημάτων δορυφορικού εντοπισμού στίγματος έχει περάσει από τις πλέον εξειδικευμένες στρατιωτικές χρήσεις στην καθημερινότητά όλων μας, όμως το μοναδικό λειτουργικό σύστημα στον κόσμο σήμερα είναι το αμερικανικό, στρατιωτικής προέλευσης, GPS. Το πρόγραμμα Galileo, η απάντηση της Ευρώπης στο GPS ήδη αναπτύσσεται όμως έχει ανάγκη πρόσθετων κονδυλίων για να ολοκληρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.