Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Μάριος Τραυλός: “Δεν παντρεύτηκα κανέναν εγώ!”

 
Κύριε δήμαρχε, έχει γίνει πολύς λόγος τελευταία με το θέμα των χρεών που παρέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή. Είχατε εκφράσει την έντονη διαφωνία σας με τα αποτελέσματα της απογραφής τον Ιούλιο, που έφεραν τις υποχρεώσεις του Δήμου Αμπελακίων στα 12.000.000 ευρώ. Τελικά οι ορκωτοί λογιστές μίλησαν για 6.500.000. Νιώθετε δικαιωμένος;
Αυτή η ιστορία έχει καταντήσει φαρσοκωμωδία. Ξεκινήσαμε από τα 12.311.818 για τον  τ. Δήμο Αμπελακίων και 58.435.679 και για τους δύο δήμους. Με την 233/ 14-7-2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατεβήκαμε στα 48.500.000 για τους δύο δήμους, για δε τον τ. Δήμο Αμπελακίων στα 7.270.615. Πρόσφατο απερίγραπτο ‘δελτίο Τύπου’ του Δήμου (θα εξηγήσω το «απερίγραπτο» πιο κάτω) κατεβάζει στα 43.000.000 τα χρέη! Τελικά, οι υποχρεώσεις των δύο τέως Δήμων έχουν καταντήσει ‘ασανσέρ’! Και είναι απορίας άξιον πώς τολμούν να συνεχίζουν ν΄ ανακοινώνουν  αυτά τα ποσά, όταν οι ίδιοι έχουν υπογράψει άλλα. Τελικά ή δεν καταλαβαίνουν τι υπογράφουν ή εσκεμμένα παραποιούν την πραγματικότητα. Αυτό λοιπόν που εγώ τεκμαίρω από τα δικά τους υπογεγραμμένα στοιχεία είναι ότι οι συνολικές υποχρεώσεις, βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες, των δύο τέως Δήμων, αφού αφαιρεθούν οι απαιτήσεις και τα διαθέσιμα, είναι: 20.783.980 ευρώ και όχι τη μια 58.500.000, την άλλη 48.500.000 και την παράλλη 43.000.000ευρώ, του δε τ. Δήμου Αμπελακίων 5.489.070ευρώ (ποσό για το οποίο επίσης διαφωνώ, διότι με τα δικά μου στοιχεία είναι 4.639.070 ευρώ). Παρακαλώ δε, τους καθ΄  ύλην αρμόδιους, δηλ. το λογιστή ή τον οικονομικό διευθυντή του Δήμου ή τους ορκωτούς, αν κάνω λάθος, να με διορθώσουν εγγράφως.
Τώρα, για το ‘περιβόητο’ δελτίο Τύπου. Σ΄ αυτό, μεταξύ άλλων ο συντάκτης θεωρεί απόδειξη «ανευθυνότητας, αδιαφορίας και πλήρους ανικανότητας» το γεγονός της μη κατάρτισης ισολογισμών!!!
- Κύριε συντάκτα του δελτίου Τύπου, έχετε ακούσει ποτέ πόσο θα κόστιζαν οι ισολογισμοί στον ‘ταλαίπωρο’ οικονομικά τ. Δήμο Αμπελακίων;
- Έχετε ποτέ ακούσει για προϋπολογισμούς, απολογισμούς, ισοζύγια πληρωμών, που, αδαπάνως για το δήμο, υποκαθιστούν τους δαπανηρότατους ισολογισμούς; Γιατί οι υποχρεώσεις, οι απαιτήσεις, τα έσοδα – έξοδα κάθε χρήσης ήταν γνωστά και καταγεγραμμένα στα παραπάνω οικονομικά εργαλεία του δήμου και όχι κρυμμένα. Οι δε απολογισμοί κάθε χρήσης έχουν εγκριθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και έχουν αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Μάλιστα ο απολογισμός χρήσης του 2010 έχει ομόφωνα εγκριθεί από τη νέα δημοτική αρχή.
Απλά εμείς προτιμήσαμε τη δαπάνη για κάθε ισολογισμό να τη διαθέτουμε για την πληρωμή των εργαζομένων. Γιατί δε μας περίσσευαν. Βλέπετε, ο τ. Δήμος Αμπελακίων δεν είχε την οικονομική ευχέρεια, όπως άλλοι, να προσλαμβάνει λογιστάς, ορκωτούς, πανεπιστημιακούς συμβούλους, κ.λ.π. Εδώ δεν είχε ούτε καν οικονομικό διευθυντή, αφού μετατάχθηκαν από τον προηγούμενο δήμαρχο (κ. Γκίνη), οι δύο πτυχιούχοι οικονομικοί υπάλληλοι. Εμείς ξέρουμε πώς, εκ των ενόντων, αντιμετωπίσαμε όλη αυτή την κατάσταση. Δεν το κάναμε όμως βούκινο! Σεβαστήκαμε τους πολιτικούς μας ‘αντιπάλους’.
Αν, λοιπόν, αυτή μας την επιλογή κάποιοι την αποκαλούν ανευθυνότητα, αδιαφορία και ό,τι άλλο, τότε αφήνω τα συμπεράσματα σ΄ εσάς, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Εκείνο δε που μου έχει κάνει εντύπωση και δεν σας το κρύβω, με έχει απογοητεύσει, είναι ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας φίλος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας ν΄ αναρωτηθεί, να προβληματιστεί, ν΄ αντιδράσει, ν΄ αναζητήσει την αλήθεια! Αλλά τι ψάχνω να βρω τώρα
. Ώ τέμπορα, ώ μόρες! - Επομένως, μετά τα παραπάνω, μπορείτε να μας πείτε τι επί της ουσίας βλάβη υπέστη ο Δήμος από τη μη κατάρτιση ισολογισμών;  
-  Μπορείτε να μας πείτε αν βρήκατε έστω και ένα ευρώ έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου Αμπελακίων; Γιατί αυτή είναι η ουσία!
 - Κι αφού κόπτεστε τόσο για τους ισολογισμούς, γιατί δεν συντάξατε ισολογισμό και για το 2006 και το 2007 στο Αμπελάκι, όπου θα εμφανίζονταν οι υποχρεώσεις που παραλάβαμε από τον κ. Γκίνη;  
- Ο κ. Γκίνης, ο οποίος σύμφωνα με το συντάκτη του δελτίου Τύπου είναι και αυτός ανεύθυνος, ανίκανος, αδιάφορος, κλπ, κλπ, τελικά προσελήφθη ως ειδικός σύμβουλος του δημάρχου; Εδώ η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια!
Τέλος, όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς, σε ό,τι με αφορά, τους επιστρέφω στον συντάκτη του κειμένου και του επισημαίνω ότι λίγος σεβασμός και λιγότερη αμετροέπεια δεν θα τον έβλαπτε. Γιατί αυτά τα πράγματα είναι ανταποδοτικά και πάντα τα βρίσκεις μπροστά σου.
Ο Δήμος, σας διαβεβαιώ, δεν έχει κανένα οικονομικό πρόβλημα. Εξάλλου, το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεων είναι μακροπρόθεσμες, που σημαίνει ότι δεν θα καταβληθεί από την παρούσα δημοτική αρχή. Εάν δε η Πολιτεία είχε αποδώσει τους παρακρατηθέντες πόρους, πάγιο αίτημα και απαίτηση των Δήμων όλης της Ελλάδας, τότε θα μιλούσαμε για έναν Δήμο από τους πλέον υγιείς. Όλα τ΄ άλλα είναι …του πονηρού τα εννιάμερα!

Γιατί όμως τότε ο δήμαρχος να μιλήσει για 43 εκατομμύρια χρέος; Τι λόγους είχε να το κάνει αυτό;
Ε, μην τα θέλετε όλα στο πιάτο! Είναι τόσο απλό. Σκεφτείτε κι εσείς λίγο!

Σεις θα πηγαίνατε σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου με το δήμαρχο γι΄ αυτό το θέμα;Απ΄ ό,τι έχω πληροφορηθεί, το έχει ζητήσει από καιρό και ο κ. Σοφράς. Στην αρχή ήμουν αρνητικός. Τώρα ναι, θα πήγαινα, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως και η δεδομένη φιλτάτη αλήθεια. Δεν σας κρύβω ότι μπορεί να το φχαριστιόμουνα κιόλας.
 
Είσαστε από τους ανθρώπους που στήριξαν αυτή τη δημοτική αρχή. Γιατί στη συνέχεια βρεθήκατε απέναντι; Οι κακές γλώσσες λένε για έργα που δεν πήρατε…Μια διόρθωση. Βοήθησα να εκλεγεί αυτή η δημοτική αρχή. Αυτό δε σημαίνει ότι την παντρεύτηκα κιόλας. Δε σημαίνει ότι δεν έχω το δικαίωμα κριτικής. Δε σημαίνει πως ό,τι με προσβάλλει δεν θα το προσβάλλω. Δεν σημαίνει ότι θ΄ αφήσω να χρεοκοπήσει η αξιοπρέπειά μου και η προσφορά μου  24 χρόνια στον τόπο. Με την ευκαιρία, θέλω για άλλη μια φορά μέσα από την ψυχή μου να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μου που με τίμησαν όλα αυτά τα χρόνια με την ψήφο τους και να τους ευχηθώ Καλές Γιορτές και υπομονή! 
Σ΄ ό,τι αφορά τις κακές γλώσσες, κλπ, ποιος σας είπε ότι είμαι υποχρεωμένος ν΄ απολογούμαι για κάθε βρωμιά που ακούγεται για μένα; Ποιος σας είπε ότι είμαι υποχρεωμένος ν΄ αποδεικνύω κάθε φορά πως δεν είμαι ελέφαντας; Δεν θα μου το επιτρέψω να μπω σ΄ αυτή τη διαδικασία.
Έχω όμως μια απορία. Γιατί πιάνουμε τις κακές και δεν αναφερόμαστε και στις καλές γλώσσες, οι οποίες αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία και οι οποίες μιλούν για το Μάριο, το δικό τους άνθρωπο, με προσφορά ετών στον τόπο και τους συμπολίτες του, με δωρεές προσωπικές στο Δήμο – που προσπαθούσε πάντα να κρατήσει κρυφές - στο Μάριο τον Τραυλό που ποτέ δεν κυκλοφόρησε με κρατικό αυτοκίνητο για να μην επιβαρύνει το Δήμο και άλλα πολλά; Γιατί άραγε; Η ιστορία γράφει, δεν ξεγράφει, όσο κι αν κάποιοι το επιδιώκουν επιμόνως.

Με την αντιπολίτευση υπάρχει συνεργασία; Γιατί οι φήμες μιλούν για καμαρίλες…Να΄ το πάλι. Φήμες, κακές γλώσσες… ακούστε, η καμαρίλα είναι γι΄ άλλους, όχι για μένα. Άλλη ερώτηση. 
 
Πρόσφατα παρακολουθήσαμε μια συγκέντρωση στα Σελήνια με θέμα τη σχολική στέγη. Γιατί εσείς είπατε όχι σε νέο σχολείο στα Σελήνια; Τι είχατε κάνει σε σχέση με το Νηπιαγωγείο όπου επίσης υπάρχουν σοβαρά προβλήματα; 
Τι θα πει νέο κτίριο; Δηλαδή αυτό που προσπαθούσαμε να κατασκευάσουμε τι ήταν; Δυστυχώς οι περισσότεροι γονείς έπεσαν θύματα σκοπιμοτήτων και παραπληροφόρησης. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι τώρα θα ήταν στα τελειώματα το Δημοτικό Σχολείο Σεληνίων. Κι αν κάποιος φροντίσει να δει τη μελέτη του κ. Βαρδαλάχου, θα καταλάβει τι επρόκειτο να γίνει. Ποιος θα αναλάβει άραγε την ευθύνη αν το ‘νέο’ σχολείο δε γίνει ή γίνει μετά από 100 χρόνια τούρκικα; Γιατί στη συγκέντρωση πετάχτηκε η μπάλα στους γονείς; Εμείς, σαν δημοτική αρχή,  δεν επιλέξαμε να παίξουμε με τέτοια ευαίσθητα θέματα. Δεν πατήσαμε πάνω σε παιδιά για να εισπράξουμε χειροκρότημα.
Και κάτι ακόμη: Είμαι φανατικός οπαδός του εφικτού και όχι του επιθυμητού. Αυτά προς το παρόν.
Σ΄ ό,τι αφορά το Νηπιαγωγείο, φαίνεται ότι οι περισσότεροι αγνοούν την αγορά οικοπέδου που έκανε ο Δήμος και τις προχωρημένες συνεννοήσεις με τον ΟΣΚ για την κατασκευή προκατασκευασμένου κτίσματος υψηλών προδιαγραφών, καλή ώρα όπως έγινε στα Αμπελάκια. Όμως, δυστυχώς, δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε τους σχεδιασμούς μας. Αλήθεια, γιατί δεν έγινε καμία προσπάθεια να αξιοποιηθεί το οικόπεδο, που αγοράστηκε γι΄ αυτό το σκοπό; Γιατί τα παιδιά εξακολουθούν να μένουν σε ακατάλληλες αίθουσες, που προσπαθούν να μερεμετίσουν όπως - όπως; 
 
Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο Γ. Τσαβαρής ζήτησε να παραπέμψει στη δικαιοσύνη τους τελευταίους προέδρους της ΔΗΚΕΣΑ. Σεις φοβάστε κάτι ανάλογο για το Δήμο Αμπελακίων και τη ΔΕΠΑΝΑΣ; Γιατί κάτι τέτοιο ακούγεται.Δηλαδή θα παραπέμψει στη δικαιοσύνη την κ. Καρνέση; Αυτό ακούγεται; Ξέρετε τι σοβαρή, τι επίπονη δουλειά έκανε αυτή η γυναίκα, μαζί με τον αντιπρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη; Με τι διαφανείς διαδικασίες και σοβαρότητα αντιμετωπίσαμε όλα τα προβλήματα; Αν πράγματι έχει ακουστεί κάτι τέτοιο, απ΄ όπου κι αν προέρχεται, το μόνο που μπορώ να πω είναι ντροπή! Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.
 
Τελικά, κ. Τραυλέ, τώρα που βρίσκεστε σε μια απόσταση από τα πράγματα, έχετε μετανιώσει για πράγματα που κάνατε ή για πράγματα που δεν κάνατε σαν δήμαρχος; Έχετε μετανιώσει για πράγματα που κάνατε ή δεν κάνατε σαν άνθρωπος όσο ήσασταν δήμαρχος;
Μα μετά από 24 χρόνια παρουσίας στα κοινά, είναι δυνατόν να μην έχω κάνει λάθη, είτε σα δήμαρχος είτε σαν άνθρωπος; Πώς θα μπορούσα να το ισχυρισθώ αυτό; Θα ήταν ανόητο. Θα μπορούσα βέβαια ν΄ αναφέρω ένα από τα πιο σοβαρά λάθη που πιστεύω πως έχω κάνει. Όμως είναι νωρίς ακόμα. Εν καιρώ…
 
Ο Μάριος Τραυλός να αναμένουμε πως θα εξακολουθήσει να ασχολείται με τα κοινά; Πώς είναι δυνατόν να με ρωτάτε αυτό το πράγμα; Αυτονόητο είναι ότι θα συνεχίσω ν΄ ασχολούμαι. Μήπως αυτό δεν κάνω και τώρα με τη συνέντευξη που σας δίνω;
πηγή : ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ
 

31 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/25/2011 10:35 μ.μ.

    Ο Αρχιερέας ελεύθερος είναι; Νόμιζα ότι ήταν παντρεμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/25/2011 10:39 μ.μ.

    ΟΠΟΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΖΕΤΕ Η ΜΟΥΤΣΟΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΤΣΟΥΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/25/2011 10:44 μ.μ.

    ΑΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑ ΤΙ ΚΑΚΙΑ ΒΓΑΖΕΤΕ .... ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΤΕ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/25/2011 10:52 μ.μ.

    ΜΑΣΤΡΟΚΟΛΙΑ, ΜΑΣΤΡΟΣΑΝΤΟ, ΑΝΑΤΡΟΠΟΥ, ΜΙΝΤΙΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟΜΠΛΟΓΚ; ΕΙΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΚΤΩ. ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣΤΕ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΣΑΣ Ή ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΑΣ. ΕΜΑΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ.
    ΠΑΡΤΕ ΝΑ'ΧΕΤΕ:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/25/2011 10:54 μ.μ.

    ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ!!! Νο/1

    "Παλεύοντας με την οικονομική καχεξία του δήμου (μή έχοντας την πολυτέλεια πρόσληψης ειδικών συνεργατών όπως λογιστών, ορκωτών λογιστών κλπ. αλλά ούτε καν οικονομικό διευθυντή λόγω μετάταξης των δύο που υπήρχαν από τον προηγούμενο δήμαρχο Αμπελακίων κ.Γκίνη), τα χρήματα που θα διέθετε ο δήμος για τους ισολογισμούς χρησιμοποιήθηκαν για την πληρωμή των υπαλλήλων."

    (Δημοσιεύτηκε ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 23/12/2011
    Αυτά τα ωραία, μεταξύ πολλών άλλων, μας είπε ο πρώην Δήμαρχος Αμπελακίων Μάριος Τραυλός.
    Κύριε Τραυλέ, επειδή προφανώς έχετε επιλεκτική μνήμη, σας θυμίζουμε ότι, κατά την θητεία σας, ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ τρεις τον αριθμό, "ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ" και "ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΦΙΛΟΥΣ/ΕΣ". Η μια δε περίπτωση ήταν ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ, καθ' όσον αφορούσε ΚΟΡΗ πολιτικού και προσωπικού φίλου σας, υποψήφιου Βουλευτή της Β' Πειραιά του ΠΑ.Σ.Ο.Κ και νυν Αντιπεριφερειάρχη, που ΠΟΤΕ δεν πάτησε το πόδι της στον πρώην Δήμο!!! Επομένως κύριε Τραυλέ και την ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ είχατε και τα ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ σας κάνατε!!!
    Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας, γιατί η 24χρονη πορεία σας στα κοινά δεν σας επιτρέπει ούτε να ψεύδεστε αλλά ούτε και να έχετε επιλεκτική μνήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/25/2011 10:57 μ.μ.

    ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ!!! Νο: 2

    "Το τρίτο σημείο ήταν το θέμα της απόδοσης ποινικών ευθυνών στους υπευθύνους της ΔΗΚΕΣΑ των περασμένων ετών και το ενδεχόμενο να γίνει κάτι παρόμοιο με την ΔΕΠΑΝΑΣ. Εκεί, αναφέρθηκε με διθυραμβικά σχόλια για την κα Καρνέση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μια τέτοια πράξη “ντροπής” (όπως την χαρακτήρισε) θα τον βρει συστρατευμένο με εκείνη (χαρακτηριστικά είπε: “ιδού ηΡόδος, ιδού και το πήδημα”)"
    (Δημοσιεύτηκε ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 23/12/2011)
    Αυτά τα ωραία, μεταξύ πολλών άλλων, μας είπε ο πρώην Δήμαρχος Αμπελακίων Μάριος Τραυλός.
    Κύριε Τραυλέ, επειδή , σύμφωνα πάντα με την προσφιλή σας τακτική, επιλέγετε ποιον θα στηρίξετε και ποιον όχι (αν δηλαδή θα έχετε προσωπικό όφελος -πολιτικό εννοώ-), σας θυμίζουμε ότι, για την κυρία ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΝΕΣΗ και τη ΔΕΠΑΝΑΣ ουδέποτε έχει ειπωθεί το παραμικρό από τον Δήμαρχο. Η κυρία Καρνέση έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία, όλοι γνωρίζουμε το ήθος της και κανείς δεν μπορεί να της προσάψει το παραμικρό. Επομένως, "άνευ λόγου και επί σκοπού" κύριε Τραυλέ ΔΙΑΡΡΗΓΝΥΕΤΕ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΣΑΣ και δηλώνετε ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ με την κυρία Καρνέση κατά του υποτιθέμενου "συκοφάντη" και "λασπολόγου" Τσαβαρή.
    Βρείτε άλλο τρόπο να προσεγγίσετε την κυρία Καρνέση. 'Οσο και να προσπαθείτε να της χαιδέψετε τα αυτιά κατηγορώντας ψευδώς τον Δήμαρχο, δεν θα τα καταφέρετε. Η συμπεριφορά σας κύριε Τραυλέ στο συγγενικό της πρόσωπο και στενότερο συνεργάτη σας ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ!!! με τον "συκοφάντη" και "λασπολόγο" Τσαβαρή.
    Αυτά προ αποκατάσταση της αλήθειας, γιατί η 24χρονη πορεία σας στα κοινά δεν σας επιτρέπει ΑΝΟΥΣΙΑ αλλά ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΙΘΥΡΑΜΒΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ για κανένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12/25/2011 10:58 μ.μ.

    ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ!!! Νο:3
    “για τον Μάριο, τον δικό τους άνθρωπο, [...] , με δωρεές προσωπικές στον Δήμο που προσπαθούσε πάντα να κρατά κρυφές, [...] που ποτέ δεν κυκλοφόρησε με κρατικό αυτοκίνητο για να μην επιβαρύνει τον δήμο;”
    (Δημοσιεύτηκε ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 23/12/2011
    Αυτά τα ωραία, μεταξύ πολλών άλλων, μας είπε ο πρώην Δήμαρχος Αμπελακίων Μάριος Τραυλός.
    Κύριε Τραυλέ, επειδή προφανώς έχετε επιλεκτική μνήμη, σας θυμίζουμε ότι, κατά την θητεία σας, ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΜΕ ΟΚΤΑΜΗΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΟΔΗΓΟ. Επομένως και τον πρώην Δήμο ΕΠΙΒΑΡΥΝΑΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ και την ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΕΡΗΣΑΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΕΡΓΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ. ΔΙΠΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ.Τώρα, γιατί δεν κυκλοφορήσατε ποτέ με κρατικό αυτοκίνητο είναι μια άλλη ιστορία και τα γιατί πολλά. Σίγουρα όμως ο μικρός πρώην Δήμος Αμπελακίων δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει ένα εξ ίσου πολυτελές τζιπ, όπως το δικό σας. 'Αλλωστε, ούτε ο πρώην Δήμαρχος του μεγάλου δήμου κ. Σπύρος Σοφράς δεν αγόρασε ένα παρόμοιο με το δικό σας αυτοκίνητο. Ξέρετε... αγόρασε αυτό που κυκλοφορεί τώρα ο Δήμαρχος Σαλαμίνας. Εξάλλου, τι να το κάνετε τα Σαββατοκύριακα είναι κλειστές οι Δημόσιες υπηρεσίες.
    Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας, γιατί η 24χρονη πορεία σας στα κοινά δεν σας επιτρέπει ούτε να συκοφαντείτε ούτε να λασπολογείτε "με το γάντι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος12/25/2011 11:02 μ.μ.

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΡΟΖΟΥΛΙ ΧΡΩΜΑ. ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΑΣΟΡΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος12/25/2011 11:04 μ.μ.

    Γειά σου ρε μεγάλε "Φ" ΔΟΛΟΠΛΟΚΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος12/25/2011 11:26 μ.μ.

    Κύριε διαχειριστά έχω μάθει ότι κυκλοφορεί μια επιταγούλα σε κόπιες στην Σαλαμίνα σαν το εξώδικο που έχετε παραλάβει γιατί δεν μας τα βάζετε να ενημερωθούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος12/25/2011 11:33 μ.μ.

    Κύριοι των ποιο πάνω σχολίων δεν σέβεστε τον γέροντα της φωτογραφίας καθόλου;
    Αλήθεια θα θέλατε χρονιάρα μέρα να σας έκανε ο θεός σαν τον τύπο αφήστε τον λοιπόν στα βάσανα του τον άνθρωπο ντροπή μέρα που είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος12/26/2011 10:41 π.μ.

    Χρόνια πολλά σε όλους!!!! Η άποψη μου είναι ότι ο Μάριος Τράυλος είναι ο επόμενος Δήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος12/26/2011 11:45 π.μ.

    Δυστυχώς για σένα θα παραμείνει άποψη. Κάνε λοιπόν όνειρα, γιατί η πραγματικότητα είναι εφιάλτης, που ακούει στο όνομα Γιάννης Τσαβαρής.
    Χρόνια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος12/26/2011 11:55 π.μ.

    Γιάννης Τσαβαρής;;; για ρώτησετον θα ξανακατέβη για δήμαρχος καί πες μας ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος12/26/2011 12:19 μ.μ.

    Το γεροαγαπουλίνι σου ξέχνα το!!! Αγαπούλα...πούλα και ξεπούλα... Κοινώς ξεκουβάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος12/26/2011 12:20 μ.μ.

    Μάριος Τραυλός: “Δεν παντρεύτηκα κανέναν εγώ!”
    Αναρτήθηκε από agkathi.salamis στις 10:15 μ.μ.
    Ομολογία Μ.Γιλμάζ: "Κάψαμε τα δάση της Ελλάδας για ... αντίποινα"!
    Αναρτήθηκε από agkathi.salamis στις 10:03 μ.μ

    Οι δύο χθεσινοβραδινές αναρτήσεις του agkathi.salamis, με διαφορά 12 λεπτών.
    Τυχαίο;;; Μάλλον!!!
    Σύμπτωση;;; Σίγουρα!!!
    Οι συμπτώσεις όμως αποκαλύπτουν αλήθειες!!! Κοινά τα χαρακτηριστικά των δύο πολιτικών ανδρών!!! Κοινές και οι συνέπειες των πράξεων τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος12/26/2011 12:35 μ.μ.

    26 Δεκεμβρίου 2011 11:55 π.μ Τον ρώτησα και μου είπε ότι και θα κατεβεί για Δήμαρχος και τα σώβρακα θα σας πάρει. Λυπάμαι. Τι με βάζεις και συ να τον ρωτάω χρονιάρες μέρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος12/26/2011 12:47 μ.μ.

    ΡΕ ΠΑΛΙΟΦΑΣΗΣΤΕΣ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΕΦΤΕΤΕ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΤΕ . ΞΕΚΟΛΑΤΕ ΡΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ . ΒΓΑΙΝΗ Η ΝΑΝΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΒΓΑΙΝΗ Ο ΣΟΦΡΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΩΡΑ Ο ΤΡΑΥΛΟΣ ΤΑ ΙΔΙΑ . ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΜΠΤΗ Ε;;;;; ΕΓΩ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΛΕΩ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΑΡΤΟΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ Κ@@ΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ......ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος12/26/2011 1:13 μ.μ.

    Λαμπρούκο, μιντιάρχη της δεκάρας, πάρτο χαμπάρι. Η ηλεκτρονική πασαρέλα, για να τα τσεπώνεις εσύ, θα σταματήσει. 'Οτι θέλει να πει ο Σοφράς και η Νάννου να τα λένε στο Δημοτικό Συμβούλιο. 'Οχι εκεί να συμφωνούν και μετά να λένε άλλα. Π.χ. ισολογισμός και χρέη και να θέλουν τρομάρα τους και debate. 'Οσο για τον γέροντα αρχιερέα αυτός δεν έχει να μας πει τίποτα. Μας τα είπε όλα χρόνια τώρα. Εδώ είναι Κούλουρη. Δεν είναι ούτε Αμπελάκια ούτε Σελήνια. Αν θέλει να μας τα ξαναπει να κατεβεί για Δήμαρχος. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Σε έχουμε προειδοποιήσει Λάμπρο. Στη καλόπιστη κριτική του Τσαβαρή θα είμαστε μαζί σου. Στο κιτρινισμό, στη συκοφαντία, στη λασπολογία και στην "αντιπολίτευση πάτου" θα μας βρίσκεις μπροστά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος12/26/2011 1:30 μ.μ.

    τα μπλογκ ειναι κακο σπυρι θα την τρωτε καθε μερα μεσα απο τα μπλογκ ουτε στην τουαλετα δεν θα πηγαινετε διχως να το μαθει ο κοσμος θελετε δεν θελετε
    ο ψεφτης ποιο πανω να ονοματησει τον οδηγο του τραυλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος12/26/2011 1:54 μ.μ.

    Τι έπαθε ο γέροντας και λέει δεν παντρεύτηκα κανέναν εγώ; Καμμία δεν έπρεπε να λέει; Και συ μωρή ανατροπού γιατί δεν τον διορθώνεις τον γέροντα; Μόνο να τα τσεπώνεις ξέρεις; Μου φαίνεται ότι είχε δίκιο όταν σας τα'χωνε... και σας έλεγε λαμόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος12/26/2011 2:02 μ.μ.

    ΜήπΩς θέλετε να γράψω και το ονοματάκι της ειδικής συμβούλου της κόρης του αντιπεριφερειάρχη;
    Μήπως θέλετε να γράψω και τα ονόματα των εργαζόμενων στα Αμπελάκια που δούλευαν στο πλακόστρωτο, δεν τους πληρώνατε τις ασφαλιστικές εισφορές και σεις τα τσεπώνατε μέσω της ΛΕΥΚ... ΑΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος12/26/2011 2:23 μ.μ.

    ΝΑΙ ΒΓΑΛΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ!!!!!!! ΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΤΑ ΡΕ ΚΟΤΑ !!!!! ΣΥΓΚΟΦΑΝΤΗ ΨΕΥΤΑΡΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος12/26/2011 4:14 μ.μ.

    Αγαπούλα, υπομονή. Δεν έχεις καταλάβει ότι τον θέλουμε υποψήφιο; Προεκλογικά τι θα πούμε; Τα τσαβαρόσκυλα ακολουθούν τη τακτική του Δήμαρχου. Πιστεύω ότι κατάλαβες.... και αν έχουμε αποδείξεις και επώνυμα, το ξέρεις πολύ καλά ότι τα έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος12/26/2011 4:42 μ.μ.

    Γέροντα είδες πάλι τον Γιλμάζ σου βάλανε από πάνω.Πάνω κάτω Γιλμάζ. Φταίμε εμείς που κάνουμε τις επισημάνσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος12/26/2011 11:16 μ.μ.

    Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΑΥΛΟΣ ΤΕΛΟΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος12/27/2011 9:50 π.μ.

    ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΤΙ ΠΕΙΣ. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΙΠΕ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΜΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος12/27/2011 9:55 π.μ.

    και προσδοκώ ανάσταση νεκρών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος12/27/2011 10:12 π.μ.

    ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ.....ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΛΑΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ...ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΥΤΟ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος12/27/2011 10:47 π.μ.

    Έχω μια απορία ρε συ “Φ” προεκλογικά έβριζες ασύστολα τον Γιάννη και όποιον κατέβαινε μαζί του τώρα τι άλλαξε ;;;; να σου πω εγώ, έπεσε παραδάκι γι’ αυτό, μόνο με το χρήμα σε εξαγοράζουν εσένα, έχεις δουλέψει στην ζωή σου ποτέ;;; τεμπελχανά…. Γιάννη πρόσεχετον είναι μεγάλο λαμόγιο!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος12/27/2011 12:32 μ.μ.

    και προσδοκώ ανάσταση νεκρών .... μπας και ξαναγίνω Δήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.