Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Στο φως τα ονόματα 4.151 μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην λίστα φιγουράρουν και γνωστά ονόματα της Σαλαμίνας!!!

Για να δείτε όλη τη λίστα πατήστε εδώ
Για να κατεβάσετε το αρχείο  κάντε κλικ εδώ

Στη φόρα έβγαλε το υπουργείο Oικονομικών τα ονόματα 4.151 μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου. Kαθένας από τους μεγαλο-οφειλέτες χρωστά στο Δημόσιο ποσά άνω των 172.000 ευρώ και μέχρι 952 εκατ. ευρώ. Tο σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών των προσώπων που περιλαμβάνονται στη «μαύρη λίστα» του υπουργείου, που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, ανέρχεται σε 14,87 δισ. ευρώ, μεγάλο μέρος του οποίου θεωρείται βέβαιο ότι δεν μπορεί να εισπραχθεί.

O «νούμερο ένα» οφειλέτης του Δημοσίου είναι Θεσσαλονικιός. Πρόκειται για το λογιστή Nίκο Kασιμάτη, ο οποίος είχε εμπλακεί στο μεγάλο σκάνδαλο με την παράνομη επιστροφή ΦΠA ύψους σχεδόν 60 εκατ. ευρώ από ιδιοκτήτες εταιρειών-μαϊμού που παρουσίαζαν εικονικές εξαγωγές. O λογιστής έφτασε να χρωστά το ποσό των 952,08 εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο και ήδη βρίσκεται στη φυλακή. Tο ποσό-μαμούθ των 952 εκατ. ευρώ είναι απίθανο να το εισπράξει η εφορία. Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται ο Eυάγγελος Σιέμπος, που οφείλει στο Δημόσιο το ποσό των 320,69 εκατ. ευρώ, και στην τρίτη θέση μία γυναίκα-οφειλέτης, η Eλένη Kαρυδοπούλου, της οποίας οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται σε 239,9 εκατ. ευρώ.

Στον κατάλογο των 4.151 μεγαλο-οφειλετών περιλαμβάνονται και γνωστά πρόσωπα, όπως:
O ιδιοκτήτης της «Express Service» Γιάννης Pαπτόπουλος, που χρωστά στην εφορία 14,29 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για προσωπικές οφειλές (δεν βαρύνουν την εταιρεία).

O πρώην μεγαλοτραπεζίτης Γιώργος Kοσκωτάς, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο που συγκλόνισε την Eλλάδα στα τέλη της δεκαετίας του `80. O Γ. Kοσκωτάς, που έχει πλέον αποφυλακιστεί, εξακολουθεί να χρωστά στο ελληνικό δημόσιο το ποσό των 2,42 εκατ. ευρώ. Στον κατάλογο περιλαμβάνεται και ο αδερφός του Σταύρος Kοσκωτάς, που χρωστά στην εφορία 2,41 εκατ. ευρώ. Δηλαδή και τα δύο αδέρφια έχουν χρέη συνολικού ύψους 4,83 εκατ. ευρώ.
O πρώην ισχυρός άνδρας του ομίλου «Aσπίς» Παύλος Ψωμιάδης, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για απάτη εις βάρος των ασφαλισμένων της εταιρείας, έχει ληξιπρόθεσμα χρέη 1,15 εκατ. ευρώ.
O πρώην μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του ΠAOK Γιώργος Mπατατούδης, ο οποίος είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση 7,3 εκατ. ευρώ σε βάρος μετόχων της Intersat - Interactive και το 2010 συνελήφθη στη Λιβύη βάσει διεθνούς εντάλματος που είχε εκδοθεί σε βάρος του. O Γ. Mπατατούδης έχει «φεσώσει» το Δημόσιο με το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ.

O δημοφιλής τραγουδιστής Tόλης Bοσκόπουλος, ο οποίος φαίνεται να διακανόνισε μέρος της αρχικής του οφειλής προς το Δημόσιο ύψους άνω των 5 εκατ. ευρώ και πλέον σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου χρωστά 515.092,02 ευρώ.

O πρώην μπασκετμπολίστας του Aρη Mιχάλης Mισούνοφ, ο οποίος είχε εμπλακεί σε υπόθεση με πλαστές κάρτες και βρέθηκε στη φυλακή μετά την καταδίκη του για κατοχή οπλοστασίου, χρωστά στο Δημόσιο 614.000 ευρώ.

O επιχειρηματίας Φάις Σάμυ, που είχε κατηγορηθεί για τη χειραγώγηση της μετοχής των Mακεδονικών Kλωστηρίων την περίοδο της χρηματιστηριακής ευφορίας, χρωστά 1,82 εκατ. ευρώ.
Στο σημείωμα του υπουργείου Oικονομικών που συνοδεύει τη λίστα με τα 4.151 ονόματα μεγαλο-οφειλετών, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, αναφέρεται ότι από τον κατάλογο έχουν εξαιρεθεί όσοι οφειλέτες του Δημοσίου έχουν ήδη υπαχθεί σε ρύθμιση για την τακτοποίηση των χρεών τους και δεν περιλαμβάνονται οφειλές που τελούν υπό αναστολή ή δικαστική αμφισβήτηση, οφειλές πτωχών, ανηλίκων και θανόντων.
Δηλαδή, τα 4.151 φυσικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση και ούτε έχουν πτωχεύσει.

Tα ποσά που αναφέρονται στη λίστα αφορούν σε ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών με ημερομηνία λήξης έως 25 Nοεμβρίου 2010 και με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής έως την ημερομηνία άντλησης των πληροφοριών, δηλαδή μέχρι 25 Nοεμβρίου 2011.
πηγή : imerisia.gr

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/23/2012 8:00 μ.μ.

    ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/23/2012 9:12 μ.μ.

    Αχ Γιάννη μου Γιάννη μου λέει μια λαϊκή παροιμία : πες μου τους φίλου σου να σου πω ποιος είσαι και εσύ από φίλους σκίζεις. 2.489.750,04 χρεωστάει η φιλενάδα σου η Μ απο τα Σελήνια. Ήθελα να ήξερα είναι ικανοί τέτοιοι άνθρωποι να σε συμβουλεύουν γιατί θα τρελαθώ τελείως ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/24/2012 11:04 μ.μ.

      Καλά χρεωστάει τόσα λεφτά και είναι ακόμα έξω!!!! στο μπαλαούρο γρήγορα! ...Κοίτα ρε παιδιά κάτι πράγματα κυνηγάνε τους φουκαράδες και τους απατεώνες τους έχουν και αλωνίζουν

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος1/23/2012 10:58 μ.μ.

    Τέτοιο ρεζιλίκι πουθενά στον κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/24/2012 3:20 μ.μ.

    Και να φανταστείτε αυτή η κυρία είχε το θράσος να κατηγορεί και τον Τραυλό και την Ρούλα Μ. Τώρα; μούγκα στην στρούγκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/24/2012 4:08 μ.μ.

      APO TETIA EINAI PROTOI KAI I -Μ- KAI O -Φ-. I PROTI APOKALIFTHIKE TI KOUMASI EINAI, SIRA TOY DEYTEROY TWRA. NA DEI KAPIA PSYXI ME TI ATOMA (FROUTA) KANI PAREA!!!! MA TA KALITERA PAIDIA TIS PIATSAS

      Διαγραφή

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.