Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Οι bloggers έχουν τον λόγο: …Και, θυμίζουμε, ο καιρός του ψηφοφόρου-πελάτη έχει περάσει ανεπιστρεπτί…


πηγή : SALAMIS-NEWS

Μας είναι γνωστή η εδώ και καιρό “κόντρα” μεταξύ των δύο ανδρών -μια κόντρα που είναι έκδηλη σε όλες τις αναφορές του ενός για τον άλλο. Ωστόσο, επιβάλλεται να σημειώσουμε ότι σε αυτή την απάντηση, το μόνο που περιλαμβάνεται είναι μια σκληρή κριτική του κ. Τσαβαρή προς τον κ. Σοφρά για τα πεπραγμένα επί δημαρχίας του -και τίποτε άλλο, απολύτως.

Η αναφορά σε εισαγγελείς, η οποία γίνεται κατά κόρον, είναι πραγματικά δίκοπο μαχαίρι για όποιον την κάνει. Και αυτό, διότι θα πρέπει να έχει πάντα υπ΄ όψη του ότι για να χρησιμοποιήσει νομικά μέσα, και δη σε αυτό το επίπεδο, θα πρέπει πρώτος αυτός να είναι “νομικώς εντάξει” (για παράδειγμα να μην χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία, ή να μην παρουσιάζει ψευδή γεγονότα ως αληθινά αλλά και να έλκει την όποια καταγγελία του σε αποδεδειγμένα στοιχεία και όχι σε εκτιμήσεις, απόψεις κλπ.).


Αυτά τα αναφέρουμε ως καυτηρίαση της ευκολίας με την οποία αναφέρεται η προσφυγή στη δικαιοσύνη ως απειλή, από όλες τις πλευρές ανεξαιρέτως. Σε ότι αφορά το θέμα των βιβλίων αλλά και των όσων έχουν γίνει με όλες τις εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των “Σαλαμινείων”, είναι θέμα χρόνου να εμφανιστεί και η νομική τους διάσταση…
 
Ερχόμενοι όμως στο θέμα των “Σαλαμινείων 2011″, βλέπουμε καθαρά ότι δεν υπάρχει καμμία απάντηση στις αιτιάσεις για τον απολογισμό-παρωδία.

Το γεγονός ότι η δημοτική αρχή απέτυχε να δώσει έναν καθαρό, πλήρως συγκροτημένο απολογισμό, όπως είχε δεσμευτεί καταγράφεται αναντίρρητα στα αρνητικά της -όπως και οι παραλείψεις χορηγών για τους οποίους δεν έγινε καμμία απολύτως συζήτηση (καίτοι δεν είχαν “φορολογικό θέμα” όπως επικαλέστηκε η δημοτική αρχή). Ότι και να λένε (υπ’όψιν ότι τα προσωπικά θέματα μεταξύ κ.Τσαβαρή και κ.Σοφρά ουδόλως απασχολούν τον λαό της Σαλαμίνας, αντίθετα με την διαχείριση των κοινών και των εκδηλώσεων που τον απασχολούν ιδιαίτερα ως τελικό εκόντα-άκοντα οφειλέτη), είναι υποχρέωση όλων των διοικούντων η χρηστή και διαφανής διαχείριση. Και, θυμίζουμε, ο καιρός του ψηφοφόρου-πελάτη έχει περάσει ανεπιστρεπτί…

Ο/Η Ανώνυμος (26/5/12 10:08) είπε... στην ανάρτηση: {Καλές οι παροιμίες όταν έχουν ουσία, όταν τις ανακαλύπτεις για να βγεις απ’ τα αδιέξοδα σου τότε…}

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος5/26/2012 11:57 π.μ.

    Μαστροκόλια το ποιηματάκι και το μαθηματάκι περί διαφάνειας και χρηστής διαχείρησης πρώτα στον ρητορεύοντα εαυτό σου και μετά στα αφεντικά σου.
    Με αφορμή τον οικονομικό απολογισμό των Σαλαμινείων 2011, εκβιάζετε κάτω από το τραπέζι επιδιώκοντας τον συμψηφισμό των οικονομικών ατασθαλειών και όχι μόνο των δύο προηγούμενων, των αφεντικών σου δηλαδή.
    Ο Τσαβαρής προς τιμή του έκανε οικονομικό απολογισμό ΜΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ!
    Οι δύο πρώην, τα αφεντικά σου δηλαδή έκαναν ποτέ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥΣ;
    Ρώτα πρώτα ΑΥΤΟΥΣ να σου πουν το ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ και μόνο τότε θα έχεις ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙΣ και να ΡΗΤΟΡΕΥΕΙΣ.
    Συμφωνώ μαζί σου και προσθέτω ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ:
    -Οικονομικός απολογισμός Σαλαμινίων 2011.
    -Οικονομικά στοιχεία των δύο προηγούμενων Δήμων
    -Οικονομικά στοιχεία της ΔΗΚΕΣΑ από διοίκηση Ρούλας Νάνου
    -Οικονομικά στοχεία Αναπτυξιακού Συνδέσμου
    -Οικονομικά στοιχεία Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου
    -Δωρεές πρώην Δημάρχων
    -Δωρεές ΟΛΠ στον πρώην Δήμο Αμπελακίων.
    Επειδή θέλω να πιστεύω ότι, παρ' όλα όσα γράφεις, είσαι καλοπροαίρετος και θέλεις και εσύ όπως όλοι μας να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια από τα πλέον επίσημα και αρμόδια χείλη, όχι μόνο να συμφωνήσεις αλλά και να συμβάλεις στη πρόταση μου: ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.