Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Απίστευτο περιστατικό!


Βίαιο περιστατικό από πλανόδιο αλλοδαπό πωλητή ψαριών σε γειτονιά στα Παλούκια Σαλαμίνας, πραγματοποιήθηκε εχθές νωρίς το πρωί.
 Σύμφωνα με τις έγκυρες πληροφορίες μας,  ο πλανόδιος αλλοδαπός ενώ υπήρχε μια ομαλή συζήτηση με τις ηλικιωμένες κυρίες της γειτονιάς σχετικά με τις τιμές και τα ψάρια, όταν η μια γιαγιά έκανε απόπειρα να πιάσει (για ποιοτικό έλεγχο) ένα συγκεκριμένο ψάρι πριν το αγοράσει, ο αλλοδαπός Αιγύπτιος ψαράς τότε άρχισε τις απειλές ότι θα τις κόψει το χέρι, ότι στην Αίγυπτο οι γυναίκες δεν μπορούν να απλώνουν τα χέρια τους, και πολλά άλλα παρόμοια. Όπως ήταν επόμενο από τις φωνές του αλλοδαπού θορυβήθηκε η γειτονιά και βγήκαν και άλλοι άνθρωποι στον δρόμο για να δουν τι συμβαίνει. Αυτό το γεγονός όμως εξόργισε παραπάνω τον Αιγύπτιο και άρχισε τις απειλές και τις χειρονομίες.

Τελικά το περιστατικό πήρε τέλος μετά από λίγα λεπτά αφού το σύνολο της γειτονιάς καταδίκασε τη συμπεριφορά του αλλοδαπού πλανόδιου πωλητή ψαριών.
Χρειάζεται να τονίσουμε πως απαιτείται τρομερή προσοχή στην παράνομη πώληση, τουλάχιστον υγειονομική, για την αγορά τόσο ευπαθών αγαθών από αλλοδαπούς πλανόδιους. Εκτός από αυτό σημασία έχει πως καταλήγουν αυτά τα αγαθά στον αλλοδαπό πλανόδιο, ποια είναι η ποιότητα τους, και από πού και ποιον τρόπο αλιεύονται.
Δυστυχώς, αν υποθέσουμε ότι είναι λαθρομετανάστης ή παράνομος πλανόδιος πωλητής, αυτό είναι ένα ακόμα πλήγμα στην οικονομία απέναντι στους επαγγελματίες ψαράδες οι οποίοι με τεράστιο κόπο προσπαθούν να ψαρέψουν και να πουλήσουν νόμιμα και υπεύθυνα τα προϊόντα τους, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής καθώς επίσης και τους φορολογικούς νόμους. Χρειάζεται περισσότερη ευαισθησία από όλους τους ανθρώπους στους νόμους της αγοράς.
Δυστυχώς έχοντας την ευαισθησία ως κοινωνία να βοηθήσουμε τους αλλοδαπούς (παράνομους ή όχι), τέτοια φαινόμενα είναι πραγματικά καταδικαστέα και δεν αφήνουν περιθώρια για περαιτέρω ανάλυση.
ΥΓ
Αναρωτιέμαι αν θα έπρεπε και αυτοί οι αλλοδαποί να δικάζονται και να τιμωρούνται στη χώρα μας όπως ακριβώς στη δική τους

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/18/2012 12:47 μ.μ.

    Ο ΑΡΑΠΑΚΟΣ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ. ΣΚΟΥΠΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΕΤΑ ΟΙ ΚΩΛΟΦΑΡΑ. ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/18/2012 12:50 μ.μ.

    Ήθελα να ΄ξερα η αστυνομία και το υγειονομείο τι κάνη, τους ελέγχει???
    Αλλά αυτοί πάνε αλλού και κάνουν τους καμπόσους π.χ. στα μαγαζιά στα συσσίτια κ.τ.λ. Σαν δεν ντρεπόμαστε λιγάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/18/2012 12:54 μ.μ.

    na min agorazete tipota apo daytous na min exoun doulia mpas kai ksekoumpistoun kai figoun apo tin allada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/18/2012 1:06 μ.μ.

    Απο παιδια εκπαιδευονται αυτοι. Στα καραβια στο καναλι του Σουεζ κλεβουν και τις ταπες τις μπρουτζινες. Για οσους δεν ξερουν, καθονται πανω και τις ξεβιδονουν με την μπιθα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/18/2012 1:14 μ.μ.

    ΚΑΛΕ ΚΥΡΙΑ ΕΣΗ ΚΑΛΟ ΤΣΑΡΙΑ. ΠΑΡΕ ΠΟΥΛΗ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ ΤΣΑΡΙΑ. ΔΟΣΗ ΜΑΝΤΑΜΑ ΦΙΑΤΣΗ ΚΑΛΟ ΣΟΥΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα!

    Δυστυχώς είναι πάρα πολλά τα θέματα σχετικά με τους μετανάστες στη Σαλαμίνα, που πρέπει και αξίζει κάποιος φορέας, και συντονισμένα η κοινώνια, υπεύθυνα και νόμιμα να σχοληθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος11/18/2012 2:26 μ.μ.

    Φερνουν αλλους 120 απο τα Κυθηρα. Φρεσκο πραμα σας λεω. Τι μαλακιες κανουν αυτοι που τους μαζεβουν. Ουτε μια παρατιμονια σαν τον Ιταλο κυβερνητη δεν ξερουν να κανουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος11/18/2012 4:23 μ.μ.

    GIA MENA EXI EKSIGISI GIATI O ALODAPOS ITAN EKSAGRIOMENOS KAI FERTHIKE ETSI.... FTEEI I PERIOXI KAI GIA NA GINO PIO SIGKEKRIMENOS ME TO ONOMA TIS PERIOXIS GIATI TWRA TELEFTEA EXOUN ENA THEMATAKI ME TA PALOUKIA.... XAXAXAXXAXAXAAXAXAXA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.