Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Δασική βόμβα προσκλήσεων κατεδάφισης θα εκραγεί στη Σαλαμίνα…


  Έκρηξη προσκλήσεων κατεδαφίσεων για έναν ολόκληρο οικισμό στα Αμπελάκια Σαλαμίνας έπειτα από καταγγελία ενός περιστασιακού πολίτη του Σαββατοκύριακου  στη δασική υπηρεσία Σαλαμίνας... Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε με προσκλήσεις για κατεδαφίσεις των αυθαίρετων κατασκευών…

 Το συμβάν της καταγγελίας είχε παγώσει για ένα χρονικό διάστημα αλλά ο συγκεκριμένος άνθρωπος της καταγγελίας, κατά κάποιον τρόπο απείλησε πως αν δεν προχωρήσει το θέμα θα απευθυνθεί στη δασική υπηρεσία Πειραιά με αναφορά για παράβαση καθήκοντος προς τους δημόσιους υπαλλήλους.

Παρά τις συζητήσεις από όλους τους πολίτες του οικισμού, παρά τις φιλικές κουβέντες και υποδείξεις των δημοσίων υπαλλήλων, παρά τις ενημερώσεις για τις κυρώσεις δεν βρέθηκε η χρυσή τομή για να ανακαλέσει.

Πλέον το δρόμο των νόμιμων διαδικασιών και ενεργειών έχει πάρει η καταγγελία και αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των καταγγελιών έχει αυξηθεί, αφού πλέον είναι αλυσιδωτή αντίδραση.

Η καταγγελία έγινε από άνθρωπο που όπως φαίνετε δεν τον ενδιαφέρει κανένας και τίποτα, δεν τον ενδιαφέρει το σπίτι του γείτονα ή έστω και το δικό του, από τη στιγμή που οι νόμοι είναι για όλους ίδιοι, και όλοι οι κάτοικοι του οικισμού υπάγονται στους ίδιους νόμους, και μάλιστα υπήρχε η ενημέρωση του με κάθε λεπτομέρεια. Θεωρεί ο ίδιος πως είναι στο απυρόβλητο και υπεράνω των νόμων.

Συγκεκριμένα τονίστηκε πως από τη στιγμή που η καταγγελία έγινε για ένα κτίσμα, τότε όλα τα γειτονικά κτίσματα και η ευρύτερη περιοχή θα υποστεί τις ίδιες συνέπειες του νόμου.

Το παράδοξο είναι πως ο ίδιος, όπως όλοι οι κάτοικοι του οικισμού, έχει στη κατοχή του αυθαίρετο κτίσμα και ο ίδιος θα υποστεί τις συνέπειες. Όπως όμως τόνισε ο ίδιος, δεν τον ενδιαφέρει κανείς και τίποτα.

Έντρομοι και με αγωνία καρτερούν τις εξελίξεις οι κάτοικοι του οικισμού για αυτή τη πρωτόγνωρη διαδικασία που τους έμπλεξε ο καινούργιος γείτονας τους, και περιμένουν τη σειρά τους για να δουν τι ενέργειες θα πραγματοποιήσουν.

Μας είπε ο κύριος Φ., «Εδώ είμαστε όλοι το ίδιο. Δεν σκέφτηκε ότι εγώ δεν έχω προηγούμενα με κανέναν. Είμαι συνταξιούχος και δεν έχω ούτε τα χρήματα αλλά ούτε και άλλο σπίτι να μείνω. 30 χρόνια εδώ, τέτοια πράγματα πρώτη φορά τα βλέπουμε. Αν μου γκρεμίσουν το σπίτι, μαύρο φίδι που τον έφαγε».

Μας είπε ο κύριος Γ., «Το έχω δηλώσει με τον Τρίτση το ’83. Πλήρωσα πρόστιμο. Το έχω δηλώσει στο νέο νόμο ένταξης για τα αυθαίρετα. Εγώ είμαι νόμιμος και πληρώνω πρόστιμα. Αυτός τι θα κάνει που δεν το έχει δηλώσει; Αν γίνει κάτι και για εμένα, θα γίνει για όλους. Εδώ είμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση, στην ίδια μοίρα. Εδώ έχουμε ματώσει… Αν είναι δυνατόν αυτός να έρχεται τώρα και να μας το παίζει σερίφης. Θα τον φάω ζωντανό αν αγγίξουν το σπίτι μου ή κάποιου γείτονα».

Μας είπε η κυρία Ν., «Δεν τον γνωρίζουμε καλά καλά αυτόν τον άνθρωπο. Οι γονείς του το είχαν και δεν δημιουργούσαν προβλήματα. Αυτός τώρα δεν είναι καλός άνθρωπος. Είμαι μεγάλη γυναίκα, δεν θα αντέξω…».

Εντύπωση μας έκανε το μίσος με το οποίο φέρεται να λειτουργεί ο καλός γείτονας, και επίσης οι παρανομίες που έχει πραγματοποιήσει ο ίδιος στην ευρύτερη έκταση του οικοπέδου του. Τραγικό είναι πως δεν σκέφτηκε κανέναν γείτονα ή μόνιμο κάτοικο του οικισμού, παρότι γνώριζε τις συνέπειες και του είχαν γίνει γνωστές.

Αν και στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, ο καταγγέλλων καλός άνθρωπος είναι ορατό πως κρεμάει βίαια ολόκληρο τον οικισμό.  


ΥΓ
Η αρχικής ενημέρωση μας έγινε από μόνιμο κάτοικο του οικισμού. Τα ονόματα και λεπτομέρειες περιοχής δεν κρίνουμε πως είναι σωστό να δημοσιευθούν.
Ευελπιστούμε πως θα μπορέσουμε να κουβεντιάσουμε με τον άνθρωπο που άρχισε το χωρό των καταγγελιών.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/08/2012 11:32 π.μ.

    κ. Δερτούζε προστάτη τον αδικημένων να δούμε τι θέση θα πάρετε για αυτό το σοβαρό θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/08/2012 5:53 μ.μ.

    γεια σου δερτούζε επίτιμε πρόεδρε των μηχανικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/08/2012 9:07 μ.μ.

    κεγο νομιζα πος θα ελινε το δασικο τορα διαβαζο πος ινε επιτιμος προεδρος τον μηχανικον ρε γαμοτιν ατιχιαμου,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/09/2012 12:46 μ.μ.

    emtinomizete giafto ton exh ke o dimarxos brike o filipas ton auanail

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/10/2012 6:21 μ.μ.

    ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΟΣΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑΞΙΝΗ ΜΟΥΛΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΙΠΟΔΡΟΜΟ ΚΑΝΗ ΚΕΚΗ ΑΝ ΤΟΝ ΑΝΕΚΤΟΥΝ ΤΑ ΖΟΑ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.