Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ!!!
Η λέξη ΚΑΤΑΡΑ προέρχεται από την αρχαία λέξη ‘αρά’, που αρχικά σήμαινε ευχή ..με τα χρόνια όμως περιορίστηκε η σημασία της και διατυπώνεται με την έννοια ‘κακή αρά’ η ‘κατά τινός αρά’ ....μια λέξη που κρύβει μέσα της κακότητα, φθόνο, ζήλεια, μίσος, μοχθηρία ….

Είναι συνήθως φράση σύντομη που βασίζεται στη μαγική δύναμη του λόγου… εξωτερικεύει τον κακό πόθο κάποιου, σαν τιμωρό δύναμη, με την προσμονή ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί ..

Ο λαός πιστεύει ότι η ποιο φοβερή κατάρα είναι της μάνας, του ιερωμένου και του ηλικιωμένου ανθρώπου… η δυνατή κατάρα μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και είναι υπεύθυνη για μικρές έως μεγάλες τραγωδίες.. συνήθως εκείνος που καταριέται, συνοδεύει την φράση του με χειρονομίες και διάφορες κινήσεις .. χτυπιέται, τραβάει τα μαλλιά του κ.α ..κάτι τέτοιο συνέβαινε την αρχαία εποχή στις επικλήσεις των καταχθόνιων δυνάμεων..

Λέγεται ότι η αδικαιολόγητη κατάρα δεν πιάνει .. αντιθέτως, προκαλεί μεγάλο κακό σ εκείνον που την ξεστομίζει… η κατάρα ‘να σε πάρει ο άνεμος’ ισοδυναμεί με το ‘να σε πάρει ο δίαβολος’ ..κι αυτό γιατί στον άνεμο, βρίσκονται διάφορα δαιμονικά πνεύματα που προκαλούν άσχημα γεγονότα ..

Παρόμοια με τη λέξη ‘κατάρα’ είναι η λέξη ‘ανάθεμα’.. προέρχεται από το αρχαίο‘ανάθημα’ ..που σήμαινε την αφιέρωση κάποιου ενόχου στον Άδη για τιμωρία... οι σκεπτικιστές θεωρούν τις κατάρες ατυχή συμβάντα και συμπτώσεις…οι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι η ικανότητα του ανθρώπου να σκοτώνει με την δύναμη της υποβολής.

Τίθεται το ερώτημα, γιατί ο νους έχει τη δύναμη να καταστρέφει τον σώμα που το φιλοξενεί ;;;;;;;;;;

Ας δούμε με ποιο φυσικό τρόπο δρα η κατάρα.

Όταν κάποιος λέει μια κατάρα κάνει ταυτόχρονα δυο πράγματα :

- Εκπέμπει ένα ηχητικό σήμα, την γλώσσα

- Εκπέμπει ένα ενεργειακό σήμα, ολοκλήρωση της ενεργειακής του κατάστασης (συναισθηματικής, πνευματικής)

Τα ηχητικά κύματα ταξιδεύουν με ταχύτητα 300 μέτρα το δευτερόλεπτο, ενώ τα ενεργειακά σήματα ταξιδεύουν με ταχύτητες ίσες η και μεγαλύτερες του φωτός, 300000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. Αυτό έχει πλέον αποδεδειχθεί.

Μεταξύ γης και ιονόσφαιρας υπάρχει ένας μεγάλος πυκνωτής, ένας πόλος η γη ο άλλος πόλος η ιονόσφαιρα. Μέσα στο ηλεκτρικό πεδίο του πυκνωτή κυκλοφορούν τα ενεργειακά σήματα της κατάρας και όχι μόνο. Έτσι αυτά αντανακλούνται και διαδίδονται σε όλη την γη και ένα μέρος χάνεται στο Σύμπαν. Έτσι πολλά αντικείμενα και άνθρωποι έρχονται σε επαφή με αυτά τα ενεργειακά σήματα, άσχετα με την απόσταση που τα χωρίζει. Έτσι έχουμε ένα συντονισμό με την ενέργεια της κατάρας. Όταν κάποια αντικείμενα και άνθρωποι, έρθουν σε πλήρη αυτοταλάντωση με την ενεργειακά σήματα της κατάρας, αυτή αρχίζει να δρα και να έχει τα αποτελέσματα της.

Με λίγα λόγια η ερμηνεία της κατάρας σε φυσικό επίπεδο.

Ότι συμβαίνει στο υποκείμενο συμβαίνει και στο αντικείμενο, ο νόμος της συμπαθητικής μαγείας.

Απλά πράγματα, που η επιστήμη μπορεί να τα ερμηνεύσει, αλλά επειδή είναι δεσμά του Διαφωτισμού τα απορρίπτει σαν μεταφυσικά. Ο Έλληνας ιατρός Ταναγρας, τα έχει πει πριν από δεκάδες χρόνια.

Το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ότι κάποιοι από σήμερα θα χάσουν τον ύπνο τους από την κατάρα της μάνας…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.