Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 5 μονάδων από ΝΔ - Πάλι φέρνουν τρίτη την «Ποταμιά»


Ευρύ προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, δείχνει νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 20,4%, έναντι 15,3% που συγκεντρώνει η ΝΔ. 
 
Εν τω μεταξύ συνεχίζεται «ανερυθρίαστα» το αβαντάρισμα του… «Ποταμιού» στο οποίο δίνουν 9,2%, ενώ στην Χρυσή Αυγή μόλις 6,6%!
 
Δεδομένου, όμως ότι η «ποταμιά» πηγάζει εξ αριστερών, και δεδομένου ότι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ (νυν «Ελιά») και της ΔΗΜΑΡ παραμένουν χαμηλά και αμετάβλητα εδώ και πολύ καιρό, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος, κυμαινόμενος στα ίδια επίπεδα με την περίοδο πριν εμφανιστεί το «Ποτάμι», πόθεν «ξεπήδησε» αυτό το 9,2% αριστερών που ξαφνικά «ψηφίζουν» Σ. Θεοδωράκη;
 
Μήπως εννοούν ότι είναι το ποσοστό που «κόπηκε» από τη ΝΔ, για να κατέβει στο 15,3%; 
 
Άρα δηλαδή το «Ποτάμι», ενώ δηλώνει κεντρο-αριστερά, παίρνει ψηφοφόρους από τη Νέα Δημοκρατία, ίσως και από… το Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή;
 
Ή υπαινίσσονται, ότι τώρα, ένα «κόμμα» που δεν έχει διατυπώσει ούτε μισή πολιτική πρόταση, έπεισε και τους αναποφάσιστους!
 
Ένα κόμμα που δεν έχει καθόλου αντιμνημονιακό-αντισυστημικό λόγο, πώς είναι δυνατόν, μέσα σε έναν ελληνικό λαό αγανακτισμένο και καθημαγμένο από τις μνημονιακές πολιτικές, να παρουσιάσει τέτοια "εκρηκτική" άνοδο σε τόσο μικρό διάστημα από την πρώτη εμφάνισή του;
 
Ακολουθούν οι ΑΝ.ΕΛ με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,4% και στο 3% η Ελιά. Η ΔΗΜΑΡ λαμβάνει μόλις το 1,2%, μετά το ΛΑ.ΟΣ (1,3%), ενώ ακολουθούν οι Οικολόγοι- Πράσινοι με 1%.
 
Μεγάλο το ποσοστό των αναποφάσιστων, που προσεγγίζει το 19%. Ότι δεν θα ψηφίσει απαντά το 5,5%, στο 3,7% τα Λευκά/Άκυρα, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 4,3%.
 
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, σε αμφίρροπη αναμέτρηση εξελίσσεται η μάχη για την Περιφέρεια Αττικής ανάμεσα στον Γιάννη Σγουρό και τη Ρένα Δούρου. 
 
Στον πρώτο γύρο ο Γ. Σγουρός διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα (20,4% έναντι 19% για τη Ρένα Δούρου), αλλά στην περίπτωση που Σγουρός - Δούρου βρεθούν αντιμέτωποι στο δεύτερο γύρο, κερδίζουν από 34%.
 
Ο υποψήφιος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος καταλαμβάνει την τέταρτη θέση (11,4%), αφού υποσκελίζεται από τον Παύλο Χαικάλη των ΑΝΕΛ (12,9%).
 
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για τις περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής, ποσοστό 20,4% συγκεντρώνει ο νυν περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ενώ με διαφορά 1,4% ακολουθεί η Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ).
 
Ακολουθεί ο Παύλος Χαϊκάλης (ΑΝ.ΕΛ) με ποσοστό 12,9%, ο Γιώργος Κουμουτσάκος (ΝΔ) με 11,4% και ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ) με 8,3%.
 
Στην 6η θέση, με ποσοστό 5,8%, βρίσκεται ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.
 
Ποσοστό 1,2% συγκεντρώνει ο Αντώνης Γάκης (ΟΙΚ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ) και η Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ) μόλις 0,7%.
 
Στο 10,4% το ποσοστό των αναποφάσιστων. Ότι δεν θα ψηφίσει δηλώνει το 5,5%, ενώ άκυρο ή λευκό προτίθεται να ψηφίσει το 3,4%. Άλλο συνδυασμό επιλέγει το 0,9%.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.