Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Κυβέρνηση πολιτικός τζογαδόρος, αλλά ο λαός κρατάει άσσο στο μανίκι!


Μπλόφα ή ρέστα; Αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να παίξει στον τζόγο το μέλλον του τόπου αυτή είναι η ερώτηση που προκύπτει αβίαστα...

Η απόφαση να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας με την πρώτη ψηφοφορία σε λιγότερο από 10 μέρες και την τελική με την δύση του 2014 είναι σίγουρα αιφνιδιαστική, όπως συνηθίζουν οι πολιτικοί τζογαδόροι. Έτσι και η κυβέρνηση της ανίερης συμμαχίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ως γνήσιος καιροσκόπος διάλεξε να "παίξει" με το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, σαν αυτός να είναι ο τζόκερ σε ένα ελεεινά στημένα χαρτοπαίγνιο.

Αυτή, που κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ πως αρέσκεται σε παιχνίδια με την εκλογή Προέδρου αποδεικνύεται χειρότερή του, νομίζοντας πως θα εκβιάσει καταστάσεις. Με τη γνωστή και δυστυχώς πετυχημένη συνταγή της τρομοκράτησης της κοινωνίας με τα σενάρια ολέθρου που δήθεν πρόκειται να ακολουθήσουν αν ο λαός δεν εμπιστευτεί τον πολιτικό συρφετό των Σαμαρά-Βενιζέλου , θα επιχειρήσει πρώτα να υφαρπάξει την ψήφο των ανεξάρτητων βουλευτών, οι οποίοι είναι κλειδί στις 3 αναμενόμενες ψηφοφορίες για πρόεδρο, και αν δεν τα καταφέρει θα βάλει τα μεγάλα μέσα με τη μπλόφα της "βιβλικής" καταστροφής σε περίπτωση που δεν επανεκλεγεί από την κάλπη.

Αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση βουλιάζει στην ανυποληψία. Τόση πρεμούρα του Αλέξη Τσίπρα να γίνει κυβέρνηση; Από πόσους πια μεγαλοκλαρούχους που κυβερνούν με κάθε κυβέρνηση έχει πάρει υποσχέσεις για στήριξη; Η προτροπή του προς τους βουλευτές, να αποτρέψουν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας περνάει... σύριζα από το να ερμηνευτεί ως θεσμικό πραξικόπημα!

Το σίγουρο μετά από όλα αυτά είναι πως η χώρα μπαίνει σε μια φοβερή δίνη για το επόμενο χρονικό διάστημα. Η πόλωση είναι δεδομένο πως θα φτάσει στο κόκκινο, τα δύο στρατόπεδα θα βγάλουν όλα τα όπλα από τη φαρέτρα τους, σε τέτοιο βαθμό που το περίφημο "Τσοβόλα δώστα όλα" θα ωχριά μπροστά σε όσα θα γίνουμε μάρτυρες. Και βέβαια οι γκεμπελίσκοι των μίντια θα θάψουν τεχνηέντως τις φωνές της αλήθειας για να πελεκήσουν με προπαγάνδα και ψεύτικες υποσχέσεις το λαό.

Μόνο που σε όλα αυτά η κυβέρνηση έκανε ένα σοβαρότατο σφάλμα. Με την στάση της προκαλεί έναν λαό που δεν έχει τίποτα να χάσει πια, αφού του τα στέρησαν όλα. Σε αυτό λοιπόν το χαρτοπαίγνιο της κυβέρνησης ο λαός κρατάει έναν άσσο στο μανίκι. Ο προδομένος και ηττημένος από τους κυβερνώντες του λαός θα επανέλθει δριμύτερος, όχι με ψήφο διαμαρτυρίας υπέρ του πλήρως μεταλλαγμένου σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές αντίπαλου δέους της Κουμουνδούρου, ούτε με την αγανακτισμένη ψήφο στην Χρυσή Αυγή. Η τσίμπλα από το μάτι έφυγε και πλέον δεν περνάνε ούτε τα ψευτοδιλήμματα ούτε και οι λαϊκίστικες κορώνες των μεν και των δε.

Και κάτι τελευταίο. Υπάρχει κι ένα πιο πρακτικό ζήτημα. Από την στιγμή που η κυβέρνηση άνοιξε τον ασκό του Αιόλου δύο τινά μπορεί να συμβούν το επόμενο διάστημα:

α)Είτε πλήρης ακυβερνησία για ένα μήνα, ίσως και παραπάνω αν τελικά πάμε σε εκλογές τέλη Γενάρη. Ποιός υπουργός άλλωστε θα τολμήσει να παράξει κυβερνητικό έργο υπό τέτοια αστάθεια; Τι αποφάσεις μπορεί να πάρει όταν κρέμονται όλα σε μια κλωστή;

β) Είτε με κρεσέντο μυστικισμού να περνάνε νύχτα τροπολογίες και ρυθμίσεις για να τακτοποιήσουν όσους μπορούν περισσότερους και να μπουκώσουν όσους διαμαρτύρονται. Αξιοσημείωτο είναι πως για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση δεν κλείνει η Βουλή την περίοδο των Χριστουγέννων κάτι που ενισχύει το προαναφερθέν ενδεχόμενο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.