Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΣΟΚΑΡΟΥΝ τα ποσοστά που δίνουν στο κόμμα του Γ. Παπανδρέου


Καθημερινά μειώνεται η ψαλίδα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, την ώρα που το κλίμα της πόλωσης συνθλίβει τα υπόλοιπα κόμματα. Εικόνα η οποία καταγράφεται και στη δημοσκόπηση της εταιρείας Rass, για λογαριασμό του «Ελεύθερου Τύπου».

Στη νέα μέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το προβάδισμα κατά 3,1%, έναντι του 3,4% που ήταν η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία σε έρευνα της Rass πριν από δέκα ημέρες, ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός, ενώ έξι κόμματα «μπαίνουν» στη Βουλή, με το ΚΚΕ και το Ποτάμι να διεκδικούν την τρίτη θέση.

Παράλληλα όμως, η δημοσκόπηση καταγράφει πόλωση του εκλογικού σώματος, καθώς σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα, το άθροισμα των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά 6,9% αυξημένο, ενώ σημειώνεται μείωση των υπόλοιπων κομμάτων, καθώς κανένα δεν ξεπερνά το 5%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,4%, η Νέα Δημοκρατία 27,3%, τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 4,8% και ακολουθούν το Ποτάμι (4,7%), η Χρυσή Αυγή (3,8%), το ΠΑΣΟΚ (3,5%), οι Ανεξάρτητοι Ελληνες (2,5%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,4%), ενώ το 15,2% δηλώνει αναποφάσιστο.

Το 6,1% θα ψήφιζε κόμμα Παπανδρέου

Η έρευνα ασχολήθηκε και με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, αν και όταν διεξήχθη δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα.

Το 6,1% απάντησε ότι σε περίπτωση που ο πρώην πρωθυπουργός δημιουργούσε κόμμα θα τον εμπιστευόταν. Η «δεξαμενή» του κ. Παπανδρέου βρίσκεται κυρίως στους ψηφοφόρους της ΕΛΙΑΣ και του ΠΑΣΟΚ, στην Κεντροαριστερά και το Κέντρο, στους πολίτες που έχουν αποφοιτήσει από την πρωτοβάθμια ή τριτοβάθμια εκπαίδευση, στους αυτοαποσχολούμενους και την κεντρική Ελλάδα. Σύμφωνα με την Rass, οι εισροές προς το κόμμα Παπανδρέου από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 5,3%
Ποιοι προτιμούν Τσίπρα πρωθυπουργό και ποιοι Σαμαρά

Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί ο Αντώνης Σαμαράς, ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, με 41% έναντι του 33,4% του Αλέξη Τσίπρα

Σύμφωνα με την Rass, τον κ. Σαμαρά θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό οι ψηφοφόροι των κομμάτων της συγκυβέρνησης, οι γυναίκες, οι πολίτες με στοιχειώδη εκπαίδευση, οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, οι νοικοκυρές, οι συνταξιούχοι και εκείνοι που έχουν υπερβεί το 55ο έτος της ηλικίας τους.

Τον κ. Τσίπρα προτιμούν για πρωθυπουργό οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μισθωτοί του Δημοσίου, οι πολίτες που ιδεολογικά κινούνται από την άκρα Αριστερά έως την Κεντροαριστερά, οι άνδρες, οι ηλικίες 35 έως 54 ετών και οι κάτοικοι της Αττικής.

Η συσπείρωση της ΝΔ βρίσκεται στο 78,4%, με το 5,4% να μετακινείται προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το 2% προς το Ποτάμι, ενώ συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 79,2%, όπου το 4,6% μετακινείται προς τη ΝΔ, το 2,4% προς το ΚΚΕ και το 1,3% προς το Ποτάμι

Ακόμη, το 55% δηλώνει ότι του προκάλεσαν ανησυχία οι πρόωρες εκλογές, 4 στους 10 θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα διαπραγματευθεί με την Ευρωπαϊκή ένωση όπως γίνεται και σήμερα, το 29,3% πως θα συγκρουστεί και θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα και το 27,5% ότι θα συγκρουστεί και θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα.

Στην ερώτηση για το αν το ενδεχόμενο να είναι κ. Τσίπρας πρωθυπουργός δημιουργεί φόβο ή ελπίδα, το 41% απαντά «φόβο» και το 38,1% «ελπίδα», ενώ το 45% βλέπει θετικά μία κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.