Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Τα 5 μυστικά του Facebook, που σίγουρα δεν γνώριζες! Πόσο "ρουφιάνος" πια;


Επιμέλεια: Άκης Αδαμόπουλος

Η αλήθεια είναι πως με το δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης οι περισσότεροι έχουν μία σχέση αγάπης και μίσους. Εκτός από την επαφή

με φίλους/συγγενείς το μόνο που προσφέρει είναι παραβίαση ιδιωτικότητας και χάσιμο χρόνου!
Υπάρχουν όμως ορισμένα μυστικά, που σίγουρα αγνοούν πολλοί από το Facebook. Ποια είναι αυτά;

Το athensmagazine.gr σας παρουσιάζει πέντε κλασσικά, τα οποία πιθανώς να σας βοηθήσουν...

1. Το Facebook μαρτυρά πού βρίσκεσαι

Νέα ρύθμιση, που εμφανίζει ποιοι φίλοι σου είναι κοντά, ακόμα και χωρίς να κάνεις check in. Το Nearby Friends, που θα δείτε άμεσα στο application του Facebook για android και iOS θα σου φανερώνει ποιοι είναι σε κοντινή σου περιοχή. Στις τρεις γραμμές του application πάνω δεξιά, θα δεις την επιλογή Nearby Friends, που μπορείς να ενεργοποιήσεις. Στις ρυθμίσεις βέβαια, θα μπορείς να επιλέξεις άτομα που να μπορούν να το ανακαλύψουν και από ποιους θες να...κρυφτείς!

Εάν πάλι θες να μοιραστείς το συγκεκριμένο με ορισμένους φίλους σου, στους Nearby Friends, βρες τον και πάτα το εικονίδιο με το βελάκι δίπλα στο όνομά τους. Επίλεξε επίσης για πόσο θες να μοιραστείς την τοποθεσία σου.

2. Το Facebook σε εντοπίζει

Καλώς ή κακώς είναι μέσο διαφήμισης. Μοιράζεσαι τις πληροφορίες σου με εταιρείες, γεγονός που τους επιτρέπει να σου απευθύνουν τις ανάλογες διαφημίσεις. Με βάση τις επιλογές, τις αναζητήσεις και τα likes σου λοιπόν, θα σου εμφανίζονται και τα ανάλογα ads. Μπορείς να το διακόψεις αν μπεις στο "Digital Advertising Alliance', και ακολουθήσεις ανάλογες ενέργειες. ngs.

3. Περισσότερη διασκέδαση από το Facebook

Όταν στέλνεις sms ή email, μπορείς να προσθέσεις τα αγαπημένα smiley ή άλλα εικονίδια. Γιατί όχι και στα post του Facebook; Πλέον το δημοφιλές δίκτυο περισσότερα από 400 emoticons. Σε αυτή την σελίδα μπορείς να κάνεις copy paste και να τα προσθέσεις όπου θες, ακόμη κι αν δεν υπάρχει η επιλογή στο πληκτρολόγιό σου.

4. Μέγας ρουφιάνος

Το αιώνιο πρόβλημα του chat! Η ένδειξη οτι διαβάστηκε ένα μήνυμα, εμφανίζεται στον συνομιλητή, με το που ανοίγεις το μήνυμα.  Και εδώ καταλήγουμε στο μόνιμο ζήτημα παρεξήγησης ενός chat. Αν χρησιμοποιείς όμως Facebook μέσω Chrome υπάρχει μία επέκταση που ονομάζεται Facebook Unseen και θα αποτρέψει τέτοιες παρεξηγήσεις, καθώς αφήνει εκτός την επιλογή "διαβάστηκε". Για Android και Apple, δοκίμασε να αντικαταστήσεις το Messenger με εφαρμογές όπως Privy Chat και Unread!

5. Ελέγχει τις ρυθμίσεις απορρήτου σου

Είναι πάντα θεμιτό να βάζεις τα δικά σου όρια, όμως το Facebook, δεν σε βοηθά πάντα στον συγκεκριμένο τομέα. Το εργαλείο Privacy Checkup ήταν μία ευχάριστη έκπληξη, όμως πολλοί δεν το γνωρίζουν. Κάντε κλικ στο "λουκέτο" στην πάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε "Έλεγχος Απορρήτου" ή "Privacy Checkup", το οποίο έχει ένα δεινοσαυράκι δίπλα. Εκεί μπορείτε να ελέγξετε τα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.