Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Blackrock: Ο αμερικανικός κολοσσός «βλέπει» να έρχεται συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών


Σε συμφωνία Ελλάδας και δανειστών βλέπει να καταλήγει η διαπραγμάτευση για το χρέος ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Blackrock.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι… τους αρέσει κιόλας! Και αυτό το αιτιολογούν λέγοντας ότι έτσι θα καταρρεύσει η χρηματοοικονομική δομή πάνω στην οποία δημιουργήθηκε η Ευρώπη, η δομή με άλλα λόγια που δημιουργεί περισσότερα χρέη για τις καταχρεωμένες χώρες επιβάλλοντας παράλληλα θανάσιμες δόσεις λιτότητας και υπανάπτυξης.

Παράλληλα και σε μια κυνική δήλωση ο CEO του Οίκου αναφέρει ότι καιροφυλαχτεί ο κίνδυνος η Ελλάδα να πετύχει καλύτερους όρους από αυτούς που έχουν επιβάλλει οι δανειστές σήμερα, κάτι φυσικά που εγκυμονεί κινδύνους, για… αυτούς.

Το χειρότερο σενάριο – σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας – είναι να καταφέρει η Ελλάδα να κερδίσει στο μπρα-ντε-φερ με τους εταίρους της ένα πιο ευνοϊκό πρόγραμμα.

«Πιστεύω ότι θα είναι κάτι καλό για την ευρωζώνη αν φύγει η Ελλάδα, δεν αποτελεί ένα συστημικό πρόβλημα» δήλωσε σε συνέντευξή του στο Forbusiness, o CEO της BlackRock, Larry Fink.

Όπως υποστήριξε με έμφαση «αντί για ένα Grexit, που πιστεύω ότι θα είναι καλό για την Ε.Ε., φοβάμαι περισσότερο ότι η Ελλάδα θα κερδίσει πιο ευνοϊκούς όρους, γιατί τότε θα καταρρεύσει ολόκληρηβ η χρηματοοικονομική δομή πάνω στην οποία δημιουργήθηκε η Ευρώπη».

Για να καταλήξει: «Αν ένα νέο πολιτικό κόμμα έρθει στην Ελλάδα και πει ότι δεν θα τιμήσει τις προηγούμενες συμφωνίες που υπέγραψε η χώρα, τότε θα προκληθεί τεράστιος πολιτικός κίνδυνος για την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.