Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΦΕΛΕΙΣ !


Ορισμός του αφελούς : Αυτός που παθιάζεται με κάτι που δεν ενδιαφέρει κανέναν ...

Η κοινωνία είναι άνω κάτω . Άνθρωποι αυτοκτονούν . Άλλοι χάνουν τα σπίτια τους . Άλλοι ξενιτεύονται για να βρούν μισθουλάκο της κακιάς ώρας .

Τί εικόνα έχει η κοινωνία για τους αρχαιοελληνιστές ; "Είναι αυτοί που ζητούν την επάνοδο στην αρχαία θρησκεία" . Αυτή την εικόνα έχουν . Φυσικά μέσα στον οικονομικό χαμό που γίνεται ποιός θα προσέξει εμάς ; Μας θεωρούν αφελείς .

Και με το δίκιό τους διότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ . Πρέπει να συνδέσουμε την αρχαία θρησκεία με πολιτικά αιτήματα έτσι ώστε όταν ακούνε "αρχαιοελληνιστές" αμέσως να σκέφτονται "Α, είναι αυτοί που προτείνουν κάτι πολύ ενδιαφέρουσες ΑΛΛΑΓΕΣ σε οικονομία και κοινωνία" .

Παραθέτω αμέσως δείγμα πολιτικού λόγου που ( νομίζω ) οτι θα τραβούσε την προσοχή όλων :

Η κοινωνία μας ( αυτή η κοινωνία που διαμορφώνουν και διοικούν οι τραπεζίτες ) είναι άρρωστη παντού .

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ : Μια κοινωνία που σου ζητά να πληρώσεις παράβολο για να είσαι υποψήφιος στις εκλογές είναι άρρωστη και θα πεθάνει . Απαγορεύει στους φτωχούς να ασχοληθούν με την πολιτική . Ποιός το απεφάσισε αυτό ; Μας ρώτησε κανείς ποτέ ( με κάποιο δημοψήφισμα ) και είπαμε εμείς οτι πρέπει να υπάρχει παράβολο στις εκλογές ;

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Μια κοινωνία όπου ο τραπεζίτης δημιουργεί χρήμα ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ (και μας το δανείζει ΜΕ ΤΟΚΟ ) είναι άρρωστη και θα πεθάνει . Ποιός το απεφάσισε αυτό ; Μας ρώτησε κανείς ποτέ ( με κάποιο δημοψήφισμα ) και είπαμε εμείς οτι θέλουμε οι τραπεζίτες να δημιουργούν χρήμα απο τον αέρα ;

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ : Μια κοινωνία όπου ο γιατρός (και ο φαρμακοποιός ) πληρώνεται όταν υπάρχουν ασθενείς , είναι καταδικασμένη σε θάνατο . Διότι έχουν κάθε λόγο ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ !!! Ποιός το απεφάσισε αυτό ; Μας ρώτησαν ποτέ ;

ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ : Μια κοινωνία όπου το ιερατείο έχει ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και πληρώνεται απο το ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ είναι καταδικασμένη . Διότι η ελπίδα άνετου εισοδήματος προσελκύει κάθε απατεώνα και τεμπέλη . Ποιός το απεφάσισε αυτό ; Μας ρώτησαν ποτέ ;

ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ : Μια κοινωνία που έχει παραδώσει την επεξεργασία των τροφίμων σε ιδιωτικές εταιρείες ( αμφιβόλου ηθικής ) είναι καταδικασμένη . Διότι αργά ή γρήγορα θα μπούν στον πειρασμό και θα μας ταϊσουν με σκουπίδια ! Ποιός το απεφάσισε αυτό ; Μας ρώτησαν ποτέ ;

ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ : Μια κοινωνία όπου ο δικαστής ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ απο έναν ( αμφιβόλου ηθικής ) πολιτικό , είναι καταδικασμένη . Ο δικαστής πρέπει ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ απο την τοπική κοινωνία και ΝΑ ΖΕΙ μέσα στην τοπική κοινωνία .

Ποιός επέλεξε το σημερινό σύστημα απονομής δικαιοσύνης ; Μας ρώτησαν ποτέ ;

ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ : Υπάρχει ένας απλός κανόνας που λέει "ΓΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ . ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΕΙ" . Κοινωνία ( όπως η παρούσα ) που προσποιείται οτι δήθεν αγνοεί αυτόν τον κανόνα , είναι καταδικασμένη .
Ποιός επέλεξε το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα ; Μας ρώτησαν ποτέ ;

ΠΟΛΕΙΣ : Κοινωνία που απομακρύνει τον πληθυσμό απο την γή και τον μαντρώνει σε πόλεις , είναι καταδικασμένη . Ποιός το απεφάσισε αυτό ; Μας ρώτησαν ποτέ ;

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ : Η πατριαρχική κοινωνία (όπως η σημερινή) λέει :
# Νόμιμον είναι ένας άνδρας να αντιστοιχεί σε μία γυναίκα .
Και εάν οι γυναίκες είναι περισσότερες απο τους άνδρες ;
# Τα παιδιά ανατρέφονται με ευθύνη των γονέων . Η κοινωνία δεν συμμετέχει .
Και αν οι γονείς πεθάνουν ; Οι υπεράριθμες γυναίκες ( που δεν έχουν άνδρα-τροφοδότη ) είναι καταδικασμένες να μείνουν άτεκνες ;
Ποιός επέλεξε την σημερινή μορφή οικογένειας ; Μας ρώτησαν ποτέ ;

Βλέπουμε λοιπόν οτι θεμελιώδη χαρακτηριστικά της κοινωνίας μας έχουν επιλεγεί απο "κάποιους" χωρίς να μας ρωτήσουν ποτέ .

Επειδή θα πρέπει να προτείνουμε και κάποιο εναλλακτικό μοντέλο ( αφού θέλουμε να φύγουμε απο την σημερινή αρρωστημένη κατάσταση ) , μπορούμε να λέμε οτι ΑΥΡΙΟ κιόλας , χωρίς να χρειάζεται πλούτος , μπορούμε να υλοποιήσουμε τα παρακάτω :

# Για να βάλεις υποψηφιότητα για πολιτικός δεν θα χρειάζεται να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ .

# Μια Ενάρετη Παγκόσμια Κυβέρνηση θα έχει στα χέρια της τα πυρηνικά όπλα και τους φυσικούς πόρους ( πετρέλαιο , κάρβουνο ,  φυσικό αέριο , μέταλλα ) και θα τους μοιράζει δίκαια .

# Οι φυσικοί πόροι θα μοιράζονται δωρεάν υπο μορφήν ανεμογεννητριών ή φωτοβολταϊκών

# Παύση των πολέμων .

# Δωρεάν γή για όλους . Θα έχεις το χωράφι σου για να παράγεις την τροφή σου και δεν θα μπορεί να σου το πάρει κανείς .

# Εάν έχεις έφεση και ταλέντο για γνώση , δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος για να σπουδάσεις . Η κοινωνία τα αναλαμβάνει όλα .

# Παραγραφή χρεών .

# Απονομή δικαιοσύνης ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ και χωρίς κανένα έξοδο απο αυτόν που προσφεύγει στην Δικαιοσύνη .

# Οικονομική υποστήριξη παιδιών και μητέρων απο όλη την κοινωνία . Δεν θα υπάρχει το άγχος "ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ;" . Απο την πρώτη στιγμή της εγκυμοσύνης έως την στιγμή που το παιδί θα είναι σε θέση να δουλεύει , η κοινωνία αναλαμβάνει όλα τα έξοδα για την ανατροφή και τις σπουδές του . Δεν θα υπάρχει το άγχος "ΤΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ;" . Απο την στιγμή της γέννησής τους τα παιδιά θα έχουν δικό τους κομμάτι γής και δεν θα χρειάζονται καμμιά βοήθεια απο τους γονείς .

# Δεν θα μπορεί κανείς ( με το πρόσχημα της θρησκείας ) να επιβάλλει σε ΑΛΛΟΥΣ τί θα φοράνε ( μπούργκα) ή τί θα κάνουν στο σώμα τους ( περιτομή , κλειτοριδεκτομή ) . Ο καθένας θα αποφασίζει τί θέλει να κάνει με το δικό του σώμα .

# Ο καθένας θα μπορεί να διαλέγει εάν θέλει να ζεί σε πολυπολιτισμική κοινωνία ή όχι .

# Ο καθένας θα μπορεί να διαλέγει σε τί οικονομικό σύστημα θέλει να ζεί ( φιλελεύθερο , κομμουνιστικό κλπ ) .

Προτείνω λοιπόν μια μεγαλειώδη πορεία-τελετή όπου θα κάνουμε αυτές τις εξαγγελίες και θα τραβήξουμε την προσοχή όλων .

Επικοινωνία : pitago99@gmail.com

Ήρθατε απο την http://lofos.info/pythas/ideologia.html

Αρχική σελίδα του Πυθαγόρα : http://lofos.info/pythas/index.html
-------------------------------------------------------------------------
Προς τον υπάλληλο που ελέγχει τις ιστοσελίδες και τις "καρφώνει" στα αφεντικά :

ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η ν e Α e . Π Ο Χ .Η ΕΣΕΝΑ ( που γνωρίζεις ΠΟΛΛΑ ) ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.