Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

«Αρρυθμία» του Ήλιου απειλεί με παγετό το Βόρειο Ημισφαίριο της Γης


Οι επιστήμονες λένε ότι οι συνέπειες θα είναι μία βαθιά κατάψυξη στο Βόρειο Ημισφαίριο, ανάλογη με εκείνη που καταγράφηκε το 1900, όταν πάγωσε ο ποταμός Τάμεσης στη Μεγάλη Βρετανία

Μία περίεργη συμπεριφορά του ήλιου, την οποία ονομάτισαν «αρρυθμία» ανακάλυψαν οι επιστήμονες, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει η συγκεκριμένη «συμπεριφορά» του άστρου, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε παγετό το Βόρειο Ημισφαίριο της Γης, σε 15 χρόνια από τώρα.

Ομάδα επιστημόνων στο Northumbria University στη βορειοανατολική Αγγλία, δημιούργησαν ένα μοντέλο από το ιστορικό αναλόγων επιδράσεων κατά το παρελθόν. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι θα μειωθεί κατά 60% η δραστηριότητα του Ήλιου μέχρι το 2030.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις που έκαναν οι επιστήμονες, το συγκεκριμένο σενάριο συγκεντρώνει 97% πιθανότητες να συμβεί. Οι επιστήμονες λένε ότι οι συνέπειες θα είναι μία βαθιά κατάψυξη στο Βόρειο Ημισφαίριο, ανάλογη με εκείνη που καταγράφηκε το 1900, όταν πάγωσε ο ποταμός Τάμεσης στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο μετεωρολόγος του CNN Μπράντον Μίλερ εκφράζει τις αμφιβολίες του, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη έρευνα δεν έχει δημοσιευτεί επισήμως και ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην πρόβλεψη της συμπεριφοράς του Ήλιου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.