Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

Οι Κούρδοι ξεκληρίζουν τους Τούρκους στρατιώτες - Καταβαράθρωση του ηθικού του Στρατού της Άγκυρας


Οι μαχητές του PKK με τις συνεχείς επιθέσεις σε στρατιωτικές μονάδες, φάλαγγες του Στρατού και της Αστυνομίας, αλλά και χτυπήματα σε αστικά κέντρα έχουν κάνει τους Τούρκους να τρέμουν ακόμη και τη σκιά τους. Η Άγκυρα μάλιστα αναγκάστηκε να απογειώσει αεροσκάφη και να βομβαρδίσει δικά της εδάφη για να αντιμετωπίσει τους Κούρδους, αλλά όπως αναφέρουν πληροφορίες χωρίς αποτέλεσμα.
 
Οι Κούρδοι, πριν από λίγες ώρες επιτέθηκαν σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο στη νοτιοανατολική Τουρκία με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Τούρκος στρατιώτης και να τραυματιστούν ακόμη πέντε. Ο Στρατός της Άγκυρας ανακοίνωσε πώς στην επίθεση αυτή σκοτώθηκαν και δύο μαχητές του PKK.   
 
Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν οι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτες εναντίον ενός στρατιωτικού φυλακίου στο χωριό Οζεκλί, που βρίσκεται κοντά στο Ντιγιάρμπακιρ και οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να βγάλουν ισχυρές δυνάμεις για να τους καταδιώξουν. 
 
Αυτό όμως δεν ήταν και το μοναδικό επεισόδιο, αφού οι Κούρδοι έχουν εξαπολύσει επιθέσεις σε πολλά μέτωπα κάνοντας τους το Στρατό της Άγκυρας να μην ξέρει που να στραφεί. Συγκεκριμένα χθες Οι Κούρδοι χτύπησαν στρατόπεδα στο Ιγκντίρ, στο Σιρνάκ, στο Χακάρι με την Άγκυρα να μετράει επίσης αρκετές απώλειες. 
 
Τουλάχιστον ένας Τούρκος στρατιώτης της 6ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού σκοτώθηκε από πυρά  Κούρδων αυτονομιστών στο Σιρνάκ, ενώ από την επίθεση των αυτονομιστών του PKK στο στρατόπεδο Ακντιζγκίν στο βουνό Γκαμπάρ το βράδυ, με αυτόματα όπλα, σκοτώθηκε άλλος ένας Τούρκος στρατιώτης.
 
Οι Κούρδοι χτυπούν εκεί που δεν το περιμένουν οι Τούρκοι, κυρίως σε βάρος στρατιωτικών στόχων προκειμένου να καταβαραθρώσουν το ηθικό του Στρατού, ενώ φόβος και τρόμος έχουν γίνει οι νάρκες που τοποθετεί το PKK σε δρόμους απ’ όπου επρόκειτο να περάσουν φάλαγγες με στρατιωτικά ή αστυνομικά οχήματα. 
 
Η τουρκική Αεροπορία, προκειμένου να ανασχέσει τους Κούρδους  άρχισε αεροπορικές επιδρομές στο εσωτερικό της χώρας, κυρίως στην επαρχία Χακάρι, όπου χτύπησε 17 στόχους της αυτονομιστικής οργάνωσης, ενώ παραμένουν κλειστές ακόμη οι εθνικές οδοί προς το Χακάρι και τη Τσουκούρτσα λόγω ανατίναξης γεφυρών στους δρόμους αυτούς από το PKK. 
 
Ο τουρκικός στρατός διενεργεί έρευνα για εντοπισμό ναρκών στα περιθώρια των εθνικών οδών.
 
Ομάδες του τμήματος της αντιτρομοκρατικής  υπηρεσίας άρχισαν συγχρονισμένες επιχειρήσεις σε σπίτια, καταστήματα, καφετέριες σε Ντιγκαρμπακίρ, Σμύρνη και Άδανα. Περίπου 500 αστυνομικοί από το τμήμα αντιτρομοκρατίας της Σμύρνης έκαναν επιδρομή στις περιοχές Μενεμένης και Τομπαλί συλλαμβάνοντας μέλη του Πατριωτικού Επαναστατικού Κινήματος Νεολαίας (YDG-Η), πτέρυγα της νεολαίας του PKK και προχώρησαν στην κατάσχεση κυνηγετικών όπλων, πιστολιών και εγγράφων της οργάνωσης.
 
Συνολικά σε όλη τη χώρα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής πάνω από 1.300 ύποπτα άτομα - μέλη της αυτονομιστικής οργάνωσης του PKK καθώς οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν το βομβαρδισμό στο εσωτερικό και στο εξωτερικό (βόρειο Ιράκ) σε θέσεις των Κούρδων αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα.
 
Όσον ωστόσο η Άγκυρα συνεχίζει τους βομβαρδισμούς τόσο οι Κούρδοι εντείνουν τις επιθέσεις τους. Κι ακόμη δεν άρχισαν… Όπως εκτιμάται οι επόμενοι στόχοι του PKK δεν θα είναι στρατιωτικοί, αλλά σε σημεία πολυσύχναστα με ότι αυτό συνεπάγεται.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.