Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Ποια είναι η πιο επικίνδυνη ημέρα της εβδομάδας που σημειώνονται οι περισσότεροι θάνατοιΜπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά αν το καλοσκεφτεί κανείς, είναι δυνατή η εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με το ποια είναι η πιο επικίνδυνη ημέρα της εβδομάδας, από άποψης θανάτων, μέσω της ανάλυσης στατιστικών δεδομένων. Και αυτό ακριβώς έκανε το LiveScience, τουλάχιστον για τις ΗΠΑ, αναλύοντας στοιχεία από το CDC (Centers for Disease Control and Prevention), που υποδεικνύει πως οι περισσότεροι θάνατοι λαμβάνουν χώρα το Σάββατο.

Η βάση δεδομένων Wonder του CDC περιλαμβάνει δεδομένα από όλους τους θανάτους στις ΗΠΑ από το 1999 μέχρι το 2014, και διαπιστώθηκε ότι, σε ένα σύνολο άνω των 39 εκατομμυρίων θανάτων, οι περισσότεροι (5,7 εκατ) σημειώθηκαν ημέρα Σάββατο.

Ωστόσο, υπήρξαν και άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα: Οι κυριότεροι λόγοι ήταν οι καρδιοπάθειες, ο καρκίνος, τα χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, τα εγκεφαλικά, το Αλτσχάιμερ, ο διαβήτης, η γρίπη, η πνευμονία, οι νεφροπάθειες και η αυτοκτονία, καθώς και τα τροχαία.

Οι καρδιακές προσβολές «κορυφώνονται» τις Δευτέρες, και ακολουθούν οι Τρίτες. Τις Τρίτες σημειώνονται οι περισσότεροι θάνατοι από γρίπη και πνευμονία (ακολουθούν οι Τετάρτες), ωστόσο τα τροχαία είναι τα λιγότερα αυτή την ημέρα. Οι Τετάρτες βρίσκονται ακριβώς στη μέση της κατάταξης, με 5,6 εκατ. θανάτους, ενώ οι Πέμπτες είχαν τους λιγότερους θανάτους από καρδιοπάθειες, διαβήτη και όπλα. Οι Παρασκευές παραπέμπουν περισσότερο σε δεδομένα σαββατοκύριακου, κατά το οποίο δείχνει να γίνεται...μακελειό, καθώς ανεβαίνουν πολύ τα δυστυχήματα, από τροχαία, περιστατικά με όπλα, αλλά ακόμα και (τις ούτως ή άλλως ελάχιστες) επαφές με δηλητηριώδη φυτά και ζώα

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος4/20/2016 8:54 μ.μ.

    Jhon Koufakos Φωτεινε,πιο άχρηστη Δήμαρχος δεν έχει υπάρξει ποτέ στη Σαλαμίνα .Τωρα εάν ΕΣΥ έχεις βρει έναν τροπο να τα παίρνεις από το Μήνα ,εγώ μαζί σου ,πάντα γουστάριζα τα έξυπνα Λαμογια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.