Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Η αδιαλλαξία η εμμονή και η άγνοια οδήγησαν τελικά σε ναυάγιο το φετινό πανηγύρι της Ι.Μ. Φανερωμένης
Η Δήμαρχος Σαλαμίνας κυρία Ρούλα Νάννου στην απέλπιδα προσπάθεια της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και με δεδομένη την έντονη κοινωνική κατακραυγή για το σταμάτημα ενός εθίμου, μετά από 100 χρόνια, προσπαθεί μέσα από την ανακοίνωση, που εξέδωσε, (βλέπε σχετική ΕΔΩ) να θολώσει ακόμη περισσότερο το τοπίο και δεν διστάζει να βάλει στο «κάδρο» ακόμη και την Νομική Υπηρεσία του Δήμου.

Κυρία Δήμαρχε, αν το ζήτημα είναι νομικό, όπως εκ των υστέρων παραδέχεστε,  εμείς από την πρώτη στιγμή, που ενέσκηψε  το θέμα, δεχόμαστε και υιοθετούμε την άποψη αυτή και μάλιστα, προς επιβεβαίωση της θέσης μας, ότι δηλαδή το ζήτημα είναι καθαρά νομικό, στις 13 Μαΐου 2016 υπέβαλα αίτηση (αριθ. πρωτ. Δήμου Σαλαμίνας 9512 /13-5-2016) στη Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να το συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης, με θέμα «Εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4264/2014 (ΦΕΚ Α 118) άρθρο 26, παρ. 1,2 &3, που αφορούν ειδικότερα θέματα υπαίθριου στάσιμου εμπορίου, κατά τις ημέρες που πραγματοποιείται η πανήγυρης της Ι. Μ. Φανερωμένης», τότε θα πρέπει να απαντήσετε στα εξής ερωτήματα:

-          Γιατί, κυρία Δήμαρχε, επισκεφθήκατε την Ι. Μ. Φανερωμένης, προκειμένου να συζητήσετε το θέμα, συνοδευόμενη από τον σύζυγο σας (όπως η ίδια παραδεχτήκατε κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο) και όχι με έναν από τους Νομικούς συνεργάτες του Δήμου;

-          Γιατί, κυρία Δήμαρχε, όταν τελικά συζητήθηκε το θέμα στις 30 Ιουνίου 2016 (50 ημέρες μετά την αίτηση μου προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου), δεν παρουσιάσατε την γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, που σήμερα επικαλείστε;

-          Γιατί, κυρία Δήμαρχε, επισκέφθηκε επανειλημμένα την Ι. Μ. Φανερωμένης και διαπραγματεύθηκε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ το όλο θέμα ο σύζυγος σας; Εξ ονόματος ποίου ή ποίων και με ποια απόφαση το έπραξε; 

-          Μήπως ο σύζυγος σας έχει νομικές γνώσεις και δεν το γνωρίζουμε;

-          Μήπως είναι ο καθ’ ύλην πολιτικός ή θρησκευτικός σας Σύμβουλος και το αγνοούμε; Γιατί, το μόνο που αναφέρατε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ότι μόνο στον σύζυγο σας έχετε εμπιστοσύνη και αυτό σε ότι μας αφορά ως μειοψηφία το κατανοούμε απόλυτα. Δεν ξέρω, αν συμβαίνει το ίδιο και με τους Συμβούλους της πλειοψηφίας.

-          Με ποιο δικαίωμα, σύμφωνα και με τη δική του μαρτυρία στο Δημοτικό Συμβούλιο, συζητούσε με την Ηγούμενη της Ι. Μ. Φανερωμένης για θέματα οικονομικής φύσεως γύρω από την εμποροπανήγυρη; Ποιος τον εξουσιοδότησε γι αυτό;

-          Αναφέρεστε σε ύπαρξη ομόφωνης γνωμοδότησης της Νομικής Υπηρεσίας και απορούμε, γιατί τόσο καιρό δεν δημοσιοποιείτε, τόσο το ερώτημα σας, όσο και την απάντηση της Υπηρεσίας.

-          Σε ποιο άρθρο ή παράγραφο του Ν. 4264/2014 προβλέπεται αυτό το οποίο εσείς προτείνετε; Να σας παραχωρήσει δηλαδή με ή χωρίς αντάλλαγμα η Ι. Μ. Φανερωμένης τον χώρο και σεις στη συνέχεια να τον εκμισθώσετε;

Κυρία Δήμαρχε, η μείζονα μειοψηφία στάθηκε με απόλυτη σοβαρότητα και σεβασμό στα θρησκευτικά μας ήθη και έθιμα απέναντι στο θέμα και γι αυτό, από τις αρχές Μαΐου, σας ζητήσαμε να συζητήσουμε το διαφαινόμενο πρόβλημα στο καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο του Δήμου, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις, όπως αυτές που τελικά συνέβησαν. Επιλέξαμε την θεσμική διαδικασία, όπως η κρισιμότητα του θέματος απαιτούσε.
Αντιθέτως, εσείς επιλέξατε να συνδιαλέγονται με την Ι. Μ. Φανερωμένης παραθεσμικοί παράγοντες, οι οποίοι, εκτός των άλλων, δεν διέθεταν τις νομικές γνώσεις, που απαιτούνται για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τέλος, προς άρση κάθε παρεξηγήσεως, επαναλαμβάνουμε τη θέση μας, που είναι ξεκάθαρη από τη πρώτη στιγμή που ενέκυψε το θέμα και έχει να κάνει με την εφαρμογή του άρθρου 26 του Ν. 4264/2014 και συγκεκριμένα:

Ο Δήμος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκδίδει τις άδειες υπαίθριου στάσιμου εμπορίου, καθορίζοντας ταυτόχρονα και την χρονική διάρκεια τους, σύμφωνα με την παρ. 1 του ίδιου άρθρου και κατόπιν ο ιδιοκτήτης του χώρου (Ιερά Μονή Φανερωμένης), σύμφωνα με την παρ. 3 του ίδιου άρθρου,  εκμισθώνει τον χώρο. 


                                                                      Γιάννης Τσαβαρής
                                                                  τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας
                                                                   Δημοτικός ΣύμβουλοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.