Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Αιχμάλωτοι: Τουρκική καταδρομή και όχι «απώλεια προσανατολισμού»; - Ξένη πρεσβεία είχε προειδοποιήσει 24 ώρες πριν



Εντελώς αντίθετη εικόνα από αυτή που δίνει το ΓΕΣ στην ανακοίνωσή του αναφορικά με την αιχμαλώτιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (στο ΓΕΣ κρατούν για ανεξήγητους λόγους, μυστικούς τους βαθμούς τους),  από τους Τούρκους στον Εβρο, δίνουν διάφορες πηγές στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό: Πιθανότατα οι δύο Ελληνες (η ανακοίνωση αναφέρει για "στελέχη" οπότε είναι πιθανόν ο ένας τουλάχιστον να είναι αξιωματικός ή υπαξιωματικός και ο άλλος ΕΠΟΠ ή και οι δύο να είναι βαθμοφόροι), πιάστηκαν αιχμάλωτοι ΕΝΤΟΣ του ελληνικού εδάφους, σε καταδρομική ενέργεια των Τούρκων.

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΓΕΣ, άλλωστε δεν αντέχει σε κριτική για τον λόγο της υποτιθέμενης εισόδου στη Τουρκία των δύο αιχμαλώτων στρατιωτικών: Από τον Ελληνικό Στρατό έχουν υπηρετήσει σε σύνολο αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών από το 1974, εκατοντάδες χιλιάδες στο προγεφύρωμα του Κάραγατς (εκεί ο ποταμός Εβρους εισέρχεται στο τουρκικό έδαφος και οι δύο όχθες είναι τουρκικές, άρα υπάρχει μια λωρίδα τουρκικής γης), αλλά ουδείς εισήλθε λόγω "καιρικών συνθηκών" στη Τουρκία.

Αυτό που λέει δεν λέει η ανακοίνωση αλλά το υποστηρίζουν πηγές του ΓΕΣ είναι ότι μετακινήθηκαν μεταξύ του φυλακίου και της προκεχωρημένης βάσης και λόγω... ομίχλης εισήλθαν κατά λάθος στο τουρκικό έδαφος, ενώ έκαναν έλεγχο των φυλακίων!

Πώς πιστοποιήθηκε ότι οι αιχμάλωτοι μπήκαν κατά λάθος στη Τουρκία; Κατ'αρχήν στην συγκεκριμένη περιοχή έχει συρματόπλεγμα στην συνοριακή γραμμή. Επειτα, κανείς δεν έχει μιλήσει μαζί τους από ελληνικής πλευράς, απλώς υπήρξε διαβεβαίωση των Τούρκων.

Η Αγκυρα, όταν εκδώσει ανακοίνωση, φυσικά θα μιλήσει για "Παράνομη είσοδο στη Τουρκία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών". Αν εκδώσει ανακοίνωση και αν λήξει ομαλά το επεισόδιο και δεν τους κρατήσουν ομήρους "έναντι" των οκτώ Τούρκων που διέφυγαν στο πραξικόπημα στην Ελλάδα.

Aλλωστε το ανησυχητικό είναι ότι απ΄ότι αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΞ, ετοιμάζονται να τους δικάσουν!

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού επίσης δεν δίνεται απάντηση και στο ερώτημα πότε ακριβώς σημειώθηκε το περιστατικό.

Επισήμως, αναφέρεται ότι η περίπολος συνελήφθη από Τούρκους στρατιωτικούς την 1η Μαρτίου, αλλά αρνούνται να πουν αν πέρασαν σε τουρκικό έδαφος το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα ή το βράδυ της χθεσινής ημέρας. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι Τούρκοι μετέφεραν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη και δεν τους κράτησαν κοντά στις Καστανιές. Αν ήταν ήσσονος σημασίας το επεισόδιο δεν θα τους μετέφεραν στην Ανδριανούπολη

Αρα τους έχουν αιχμαλωτίσει κανονικά.

Κατ'αρχήν υπάρχει μια στενή ζώνη μεταξύ των εδαφών των δύο χωρών που ακόμα και αν κάνεις λάθος και πας ανατολικά αντί δυτικά, το αντιλαμβάνεσαι έγκαιρα.

Τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού δεν είναι η «Κοκκινοσκουφίτσα που περπατά εις το δάσος»: Υπάρχει συγκεκριμένο κοντινό δρομολόγιο από το φυλάκιο και επειδή ενίοτε οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες, υπάρχουν σημάδια και συρματόπλεγμα που αποτρέπουν ακόμα και τον πιο άσχετο να μην μπει στο τουρκικό έδαφος.

Μπορούμε να γράφουμε πολλά για το θέμα, το οποίο απεκρύβη κατά τρόπο απαράδεκτο από το ΓΕΣ και δόθηκε στην δημοσιότητα μία ημέρα μετά.

Το πιθανότερο (και αυτό αναφέρει ως γεγονός πηγή μεγάλης ξένης πρεσβείας) είναι ότι είχαμε καταδρομική τουρκική ενέργεια και σύλληψη των δυο αιχμαλώτων και εν συνεχεία μεταφορά τους στο ελληνικό έδαφος.

Και σημειώναμε στην αρχή του κειμένου ότι "Σε πολιτικό επίπεδο η εντολή Α.Τσίπρα είναι σαφής και συγκεκριμένη: «Αποφύγετε κλιμάκωση πάσα θυσία». Αλλά το θέμα είναι τι ακριβώς θα θυσιάσουμε για να αποφύγουμε την κλιμάκωση; Και πόσο μπορείς να αποφύγεις έναν καυγά όσο και να υποχωρείς, όταν τις προκλήσεις τις διαδεχθούν οι επιθετικές κινήσεις; 

Ο πρωθυπουργός παρακολουθεί στενά την κατάσταση, όπως την κλιμακώνει η Αγκυρα τις τελευταίες ώρες, ανησυχεί από το γεγονός ότι η Τουρκία αντί να κάνει κινήσεις αποκλιμάκωσης συνεχίζει να αυξάνει την στρατιωτική της παρουσία, αυτή την φορά στον Εβρο και... ποντάρει στις ΗΠΑ!".

Κατ'αρχήν να επισημάνουμε ότι συμφωνούν με τη τακτική Τσίπρα την παρούσα χρονική στιγμή, το σύνολο των ανώτατων στελεχών της στρατιωτικής ηγεσίας. Κάτι παραπάνω γνωρίζουν.

Ταυτοχρόνως υπήρξε πληροφορίας από ξένη πρεσβεία το μεσημέρι της Τετάρτης (απόλυτα διακριβωμένο και επιβεβαιωμένο) όπου επισημάνθηκε στην ελληνικη πλευρά, φυσικά ανεπίσημα, "Να είναι προσεκτική τις επόμενες ώρες".

Και μετά από λίγες ώρες συμπτωματικά προφανώς, "Δύο στελέχη του ΕΣ μπήκαν στο τουρκικό έδαφος λόγω κακών καιρικών συνθηκών και συνελήφθησαν".

Μάλλον και το 1940 λόγω κακών καιρικών συνθηκών μπήκαν οι Ιταλοί στην Ελλάδα...

Οι Αμερικανοί παρακολουθούν και προσπαθούν να επέμβουν κατευναστικά αλλά η συγκυρία στις ΗΠΑ είναι κακή για την Ελλάδα: Η σύγκρουση Λευκού Οίκου με το "βαθύ αμερικανικό κράτος" είναι βίαιη και δείχνει ότι δεν ελέγχει πράγματα που κανονικά θα έπρεπε να ελέγχει...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.