Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Το πράσινο τσάι κατά της χοληστερίνης


Το πράσινο τσάι, είτε σε χάπι είτε σε ρόφημα μπορεί να ρίξει κατά μερικές μονάδες την κακή χοληστερόλη(LDL), σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα...

Η επικεφαλής της έρευνας καθηγήτρια φαρμακολογίας Ολίβια Φουνγκ του Δυτικού Πανεπιστημίου Επιστημών της Υγείας στην Καλιφόρνια ανέλυσαν και επαναξιολόγησαν συγκριτικά 20 κλινικές δοκιμές διάρκειας τριών εβδομάδων έως έξι μηνών, σε πληθυσμό περίπου 1.500 άτομα καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το πράσινο τσάι ρίχνει κατά μέσο όρο πέντε έως έξι μονάδες την ολική και την κακή χοληστερόλη (LDL), σε σχέση με τα εικονικά φάρμακα.

H μελέτη έλεγξε την αποτελεσματικότητα τόσο του ίδιου του πράσινου τσαγιού ως ροφήματος, όσο και των καψουλών που περιέχουν ορισμένες ουσίες του πράσινου τσαγιού. Όπως αποδείχτηκε, το πράσινο τσάι με μορφή ροφήματος είναι ελαφρώς πιο αποτελεσματικό στην μείωση της χοληστερόλης, σε σχέση με τα αντίστοιχα χάπια που περιείχαν κατεχίνες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές αν κάποιος παίρνει ήδη φάρμακα για να ρίξει την χοληστερόλη, θα πρέπει να μην τα σταματήσει και να μην τα αντικαταστήσει με το πράσινο τσάι. Από την άλλη η προσθήκη πράσινου τσαγιού στην καθημερινή διατροφή αποτελεί μία μέθοδο να μειωθεί κάπως το επίπεδο χοληστερόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.