Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Υπερχρεώσεις λογαριασμών ΔΕΗ


Με αφορμή τις διαμαρτυρίες των πολιτών για υπερχρεωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αναφορικά με τον υπολογισμό του εκτάκτου ειδικού τέλους ΕΕΤΗΔΕ, ο Δήμος Σαλαμίνας, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του, έχει κάνει ήδη τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει διόρθωση του λάθους.
Έχοντας ενημερώσει ήδη το Υπουργείο Οικονομικών και την κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ, η νομική υπηρεσία του Δήμου έχει επιληφθεί της όλης υπόθεσης.
 

Προς
Υπουργό Οικονομικών
κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Κοινοποίηση:                                    
α) Πρόεδρο ΔΕΗ ΑΕ
    κ. Αρθούρο Ζερβό
β) ΔΕΗ Σαλαμίνας

Θέμα: Υπερχρέωση εκτάκτου ειδικού τέλους
Σχετικό: Αρ. Πρωτ. 2641/02-11-2011 προς ΔΕΗ Σαλαμίνας

Επιπρόσθετα του ανωτέρω σχετικού εγγράφου επισημαίνουμε και τα εξής:
Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες εκατοντάδων καταγγελιών και διαμαρτυριών δημοτών μας, για τον τρόπο που έχετε υπολογίσει το Έκτακτο Ειδικό τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε) για τα ακίνητά τους που βρίσκονται εκτός Σχεδίου Πόλεως .


Ειδικότερα σε όλες τις περιπτώσεις λανθασμένων χρεώσεων, έχει υπολογιστεί το τέλος με τον πολλαπλασιασμό , όχι των τετραγωνικών μέτρων των ηλεκτροδοτούμενων ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ επιφανειών , όπως το άρθρο 1 της υπ’ αριθ. 1211/2011 απόφασης του Αναπληρωτού Υπουργού Οικονομικών προβλέπει, αλλά των «πλασματικών» τετραγωνικών μέτρων του ΤΑΠ, όπως αυτά προκύπτουν (για την επιβολή και μόνο του ΤΑΠ) από τις διατάξεις του άρθρου 24 &1 του Ν. 2130/1993.
Ο διπλασιασμός προβλέπεται μόνο για την επιβολή του ΤΑΠ, ενώ για το τέλος Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε προβλέπεται η πραγματική Ηλεκτροδοτούμενη Επιφάνεια.
Προς αποφυγή των αδικιών που έχουν δημιουργηθεί αλλά και την αποφυγή προσφυγών των θιγομένων , παρακαλούμε για την άμεση διόρθωση.



Ο
Δήμαρχος Σαλαμίνας
Γιάννης Τσαβαρής
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.