Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Παρέμβαση κας Ρούλας Νάννου προς τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημ. Κατσικάρη



ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων

Αξιότιμε κύριε Κατσικάρη,
Με ιδιαίτερη χαρά διάβασα το Δελτίο Τύπου που εκδώσατε σχετικά με την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για χρηματοδότηση και  κατασκευή από την Π.Ε.Νήσων του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στη Σαλαμίνα, ποσού ύψους 21.824.000 ευρώ.
Ένα έργο υποδομής που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και υποδηλώνει το αμέριστο ενδιαφέρον σας για το νησί μας.
  Η διευκρίνιση μάλιστα, μέσω του Δελτίου σας, ότι ο προϋπολογισμός του έργου συμπεριλαμβάνει τόσο τις δαπάνες αρχαιολογίας όσο και το κόστος μετακίνησης των υφιστάμενων δικτύων, φανερώνει ότι πρόκειται για αξιόλογο από απόψεως τεχνικής και οικονομικής πληρότητας έργο.   
  Το χαμόγελο όμως πάγωσε στα χείλη μας όταν - προφανώς κατόπιν δικού σας αιτήματος - η Δημοτική Αρχή πήρε απόφαση (αρ. 224/2012 ΔΣ) να αναλάβει ο Δήμος οικονομικά και τεχνικά τη μετατόπιση των αγωγών σε ορισμένα σημεία του δικτύου αναρρόφησης, για την εξυπηρέτηση του έργου σας.
Κόστος που κατά την Δημ. Αρχή ανέρχεται στο ποσό των 200.000 ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή εκτός του ότι προξενεί αλγεινή εντύπωση, δημιουργεί πολλές αμφιβολίες για την πραγμάτωση του έργου και μάλιστα σε χρονικό ορίζοντα 3 ετών, διότι αν είναι να ζητήσετε και από τους άλλους φορείς (ΕΥΔΑΠ,ΟΤΕ,ΔΕΗ,CYTA,κ.ά.) να αναλάβουν οικονομικά και τεχνικά την μετακίνηση των δικών τους αγωγών, τότε πολύ φοβάμαι ότι το έργο σας δεν θα τελειώσει ποτέ.
       Κε Κατσικάρη, παραβλέποντας το γεγονός της συγκεκριμένης αναντιστοιχίας λόγων και έργων σας που δυστυχώς διαπιστώνεται με την πιο πάνω εξέλιξη, σας ζητώ να άρετε το αίτημα σας προς τη Δημοτική Αρχή για ανάληψη από το Δήμο κι εν τέλει από τους Δημότες του κόστους της μετατόπισης των αγωγών.
Κι αν είναι να το κάνετε το έργο, κάντε την προσφορά στο λαό της Σαλαμίνας ολοκληρωμένη, όχι λειψή.
Εξάλλου, τα 200 χιλιάρικα που ζητάτε από έναν υπερχρεωμένο Δήμο μπροστά στα 22 εκατομμύρια του προϋπολογισμού του έργου, είναι σταγόνα στον ωκεανό.
Να είσθε βέβαιος ότι η αποδοχή του αιτήματος μου, θα αποκαταστήσει πλήρως την όντως καλή εικόνα άσκησης καθηκόντων που ο κόσμος έχει σχηματίσει για σας.
                                                                                    Σαλαμίνα  27/9/2012
Με εκτίμηση
Ρούλα Νάννου
Επικεφαλής Δημ. Παράταξης Δήμου Σαλαμίνας

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/29/2012 12:11 π.μ.

    Κύριε Κατσικάρη, έχει δίκιο η κα Νάννου. Πρέπει άμεσα να πάρετε πίσω το αίτημά σας για να μην χρεωθεί ο δήμος με 200.000 ευρώ. Είναι ντροπή, άλλα να γράφετε στο δελτίο τύπου, κι άλλα να κάνετε. Δεν σας τιμά αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/30/2012 3:23 μ.μ.

    Εκείνο που καταλαβαίνω εγώ από την επιστολή αυτή, είναι ότι κάποιος από τους δύο, ο Δήμος ή η Περιφέρεια, θα βάλει 200.000 ευρώ στην τσέπη, και τούτο συμπαιρένεται από το ότι ο προϋπολογισμός του έργου συμπεριλαμβάνει το κόστος της μετατόπισης αγωγών.
    Πώς μου φαίνεται ότι κάτι μυρίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.