Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ραγδαίες εξελίξεις: σε περιπέτειες η αποχέτευση και η δημοτική πλειοψηφία…



Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από την πλευρά του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απορρίφθηκε για δεύτερη φορά η  συμπληρωματική σύμβαση του έργου “Κατασκευή δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων της πόλης της Σαλαμίνας”.


Στο σκεπτικό της απόφασης, το οποίο αυτή τη στιγμή καθαρογράφεται, φαίνεται (πάντα με πληροφορίες) να υιοθετούνται οι αιτιάσεις και οι παρατηρήσεις που έκανε το Ε΄ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην πρώτη απόρριψη του έργου. Μετά την εξέλιξη αυτή, η πλευρά του δήμου έχει πλέον ως μόνη οδό την υποβολή του θέματος στην ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την ελπίδα (κάπως αμυδρή, σύμφωνα με νομικούς κύκλους) της ανατροπής των αποφάσεων. Από την άλλη μεριά, ωστόσο, εξ΄αιτίας ορισμένων αιτιάσεων που παρουσιάζονται στα αναφερόμενα στις αποφάσεις, ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης αυτής, διαπίστωση πράξεων και παραλείψεων και απόδοση ευθυνών. Πληροφορίες μας αναφέρουν πως ήδη την ερχόμενη εβδομάδα κινείται ήδη μια τέτοια διαδικασία – πράγμα που θα βάλει “φωτιά” στην τοπική πολιτική ζωή, καθώς σύμπασα η δημοτική πλειοψηφία θα βρεθεί στη δίνη μιας δικαστικής διερεύνησης με κατηγορίες που ενδεχομένως θα είναι ιδιαίτερα σοβαρές.

Πλήρες ρεπορτάζ για την υπόθεση θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Ένα άλλο μέτωπο το οποίο έχει ανοίξει η δήμος, αυτό του λατομείου της Τούρλας, δείχνει επίσης να δυσκολεύει ιδιαίτερα για την δημοτική πλειοψηφία. Ο λόγος είναι οι αδυναμίες της παρουσιασθείσας ως “αποκατάσταση” μελέτης εκμετάλλευσης του λατομείου, η ιδιαίτερα αρνητική εικόνα που έχει αυτή και ο ΟΛΠ σε σχέση με την ως τώρα δράση του στην περιοχή,  αλλά και το ζήτημα που προέκυψε από τον νόμο του “Καλλικράτη” σε σχέση με την πλειοψηφία που θα πρέπει να υπάρχει στις σχετικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου – πράγματα που έχουν τεθεί υπ’ όψη της Περιφέρειας Αττικής και ενέχουν τα σπέρματα πρόσθετων δικαστικών αγώνων. Ίσως έχοντας τα παραπάνω κατά νου, από πλευράς δήμου έχει τεθεί θέμα αύξησης της “εγγυητικής” στις 750.000 ευρώ (χωρίς να ξεκαθαρίζεται πώς μπορεί να γίνει αυτό αφού ο δήμος δεν μπορεί να έχει κάποιου είδους σύμβαση με τα “ισχυρά εργολαβικά συμφέροντα” που θα εκτελέσουν το έργο για λογαριασμό του ΟΛΠ), με τρόπο τέτοιο ώστε η μή πραγματοποίηση της εξόρυξης να μπορεί να εμφανιστεί αποτέλεσμα των διεκδικήσεών του…

πηγή : thesalaminians

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.