Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΜΕ - «Το Ιράν πέρασε την κόκκινη γραμμή στα πυρηνικά»


Το Ιράν πέρασε την κόκκινη γραμμή σε ότι αφορά την κατασκευή των πρώτων του πυρηνικών όπλων. Αυτό αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ τα οποία αποκαλύπτουν ότι Ιρανοί επιστήμονες εργάζονται το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην κατασκευή πυρηνικών κεφαλών, προσπαθώντας να τελειοποιήσουν την εφαρμογή τους σε βαλλιστικούς πυραύλους, σε μια μυστική βάση η ύπαρξη της οποίας παρέμενε μέχρι και πριν από λίγο καιρό άγνωστη στη Δύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το αμερικανικό ιστολόγιο WΝD από ιρανικές αντικαθεστωτικές πηγές  η μυστική αυτή βάση έχει μήκος σχεδόν 25 χλμ. και πλάτος 12 χλμ. και αποτελείται από δύο ανεξάρτητες εγκαταστάσεις οι οποίες βρίσκονται θαμμένες σε ένα βουνό ενώ υπάρχει και εγκατάσταση πυραύλων όπως αναφέρεται σε μια βάση που φυλάσσεται από 45 πύργους.

Η νέα αυτή βάση ονομάζεται Quds και βρίσκεται σχεδόν 28 χλμ. απόσταση από μια άλλη βάση η ύπαρξη της οποίας έγινε γνωστή το 2009 αυτής του Fordow ή Ferdow.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές ο στρατηγός Ahmad Vahid Dastjerdi επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών και αντικατασκοπείας του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Sayyed Ali Khamenei.

Άλλες λεπτομέρειες γύρω από τη νέα αυτή βάση αναφέρουν ότι βρίσκεται σε βάθος 125 μέτρων διαθέτει δύο μεγάλες εισόδους από ενισχυμένο σκυρόδεμα και 12 σήραγγες ως έξοδοι κινδύνου οι οποίες διατρέχουν το βουνό. Η εγκατάσταση έχει δυναμικότητα 8.000  φυγοκεντρωτών. Από αυτούς οι βρίσκονται σε λειτουργία σήμερα 170 με 174 φυγοκεντρωτές εμπλουτισμού ουρανίου.