Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑΣ Αστυνομικός πουλούσε αρχαία!


Είχε χρεωθεί νυχτερινή περιπολία στη Σαλαμίνα, αλλά επικαλέστηκε αδιαθεσία και... κίνησε προς τα Τέμπη, για να πουλήσει δύο κυκλαδίτικα ειδώλια του 7ου αιώνα π.Χ.

Αστυνομικός που υπηρετεί στη Σαλαμίνα συνελήφθη ως μέλος κυκλώματος αρχαιοκαπήλων, που επιχειρούσε να «προωθήσει» σε αγοραστή θησαυρούς ανεκτίμητης αξίας. 

Ως συνεργοί του συνελήφθησαν δύο ακόμη Έλληνες υπήκοοι ηλικίας 38 και 44 ετών, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 57χρονος ως «αρχηγός» της σπείρας. Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Κατερίνης σταμάτησαν για τυχαίο έλεγχο ένα ΙΧ στην είσοδο του Πλαταμώνα. Σε αυτό επέβαιναν δύο άτομα -ένας από τη Λάρισα και ένας από τη Σαλαμίνα-, ενώ στο πίσω κάθισμα βρέθηκαν τα δύο κυκλαδίτικα ειδώλια, ένα ανδρικό και ένα γυναικείο.

Σε έλεγχο που έγινε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, βρέθηκε ένα περίστροφο και υπηρεσιακή ταυτότητα αστυνομικού, ενώ οι επιβάτες ισχυρίστηκαν ότι το ΙΧ ανήκει στον υπαρχιφύλακα, κάτι που προέκυψε από τη διασταύρωση των στοιχείων. Ωστόσο, το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες, που ανήκουν σε άλλο ΙΧ και συγκεκριμένα σε ένα τζιπ από την Αθήνα.

Οπως κατέθεσαν οι συλληφθέντες, ο αστυνομικός, με τον οποίο ανέβηκαν από τη Σαλαμίνα, τους περίμενε στα διόδια των Τεμπών στη Λάρισα και θα τον παραλάμβαναν σε λίγη ώρα, αφού είχαν ολοκληρώσει την παρουσίαση των ειδωλίων σε υποψήφιο αγοραστή, χωρίς όμως να αποκαλύψουν ποιος ήταν και πού έγινε η συνάντηση. Επίσης δεν αποκάλυψαν πόσο τα πουλούσαν, πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι θα ζητούσαν αρχικά πάνω από 200.000 ευρώ για το καθένα.

Οι αστυνομικοί τούς οδήγησαν στα διόδια των Τεμπών, όπου σε εγκαταλελειμμένο κατάστημα εντοπίστηκε ο 38χρονος υπαρχιφύλακας, αλλά και ένα τζιπ, που ανήκε στον 44χρονο συλληφθέντα. 

Στην κατοχή του τελευταίου βρέθηκαν επίσης δύο νομίσματα (χρυσά ή επιχρυσωμένα) και τρεις έγχρωμες εκτυπώσεις που απεικονίζουν αρχαία αντικείμενα.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 57χρονου «αρχηγού», όπου βρέθηκαν διάφορα σκαπτικά εργαλεία καθώς και ένας αρχαιολογικός χάρτης της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού από την περιοχή της ανατολικής Αττικής. Επίσης, εντοπίστηκε σύστημα ασύρματης ενδοεπικοινωνίας, ένας ανιχνευτής μετάλλων, 13 έγχρωμες εκτυπώσεις που απεικονίζουν διάφορα αρχαία αντικείμενα και πίνακες, και δύο βιβλία σχετικά με αρχαία αντικείμενα και αρχαιολογικούς τόπους.

Με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ο υπαρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του ένορκη διοικητική εξέταση. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διευκρινιστεί το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και η τυχόν συμμετοχή των μελών της σε άλλα αδικήματα.

ΠΩΣ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ

Τον «πρόδωσε» η ασθένεια που δήλωσε
Στο στόχαστρο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. βρισκόταν από καιρό ο 38χρονος αστυνομικός της Σαλαμίνας. Πληροφορίες που είχαν φτάσει στην υπηρεσία των «Ράμπο» της αστυνομίας ανέφεραν ότι ο συγκεκριμένος «δεν ήταν καλό παιδί». Οταν οι ειδικοί ενημερώθηκαν ότι ο υπαρχιφύλακας δήλωσε ασθένεια στην υπηρεσία του, αλλά ξεκίνησε να οδηγεί με το αυτοκίνητό του στην εθνική οδό προς τα Τέμπη, κατάλαβαν ότι «κάτι δεν πάει καλά». Τελικά, οι μαρτυρίες των συνεργών του φαίνεται πως «καίνε» τον αστυνομικό που τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Πέρα από την αρχαιοκαπηλία, ο υπαρχιφύλακας βαρύνεται με τα αδικήματα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, της πλαστογραφίας, της νομοθεσίας αναφορικά με την οπλοφορία και τη χρήση όπλων από αστυνομικούς και της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης. Κι αυτό γιατί -μεταξύ άλλων- στην κατοχή του βρέθηκε και το δελτίο ταυτότητας που είχε ως ιδιώτης, για το οποίο είχε δηλώσει ότι το είχε χάσει!

Τώρα, τόσο ο ίδιος όσο και οι συλληφθέντες συνεργοί του πρόκειται να περάσουν από το «κόσκινο» της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν εμπλακεί και σε άλλα αδικήματα. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την εκτίμηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, τα αγαλματίδια είναι Κυκλαδικής Περιόδου και ανεκτίμητης αξίας, ενώ και τα ανευρεθέντα νομίσματα εμπίπτουν στον νόμο περί αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ – ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

πηγή: ethnos. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.