Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Αστυνόμευση και στις καμινάδες μας!


«Δακτύλιο» στα τζάκια και τις ξυλόσομπες σχεδιάζουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος με επίσημη αιτιολόγηση τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αττική και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Το «απαγορευτικό» θα εφαρμόζεται ανά περιοχές και χρονικά διαστήματα και ο εντοπισμός των παραβατών θα γίνεται από τις καμινάδες.

Το ΥΠΕΚΑ επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα και διευκρινίζει ότι το προαναφερθέν μέτρο θα εφαρμοστεί δήθεν μόνο σε ακραίες περιπτώσεις, τις οποίες θα επικυρώνουν «ειδικοί».
Μήπως θέλουν να μπει και φόρος στις καμινάδες; Όποιος δηλαδή δεν έχει λεφτά να θερμανθεί με «νόμιμο τρόπο», θα πεθαίνει από το κρύο;

Η καύση ξύλου για θέρμανση, στην οποία βασίζονται κάποιοι συνάνθρωποί μας για να ζεσταθούν φθηνά, μπαίνει στο στόχαστρο της πολιτείας, ως κύρια αιτία για τα πυκνά περιστατικά υψηλής συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων τις κρύες ημέρες του χειμώνα και επιβάλλεται το πετρέλαιο, το οποίο δεν ρυπαίνει υποτίθεται την ατμόσφαιρα;

Πάλι εν ολίγοις παρουσιάζεται η δικαιολογία για την ρύπανση του περιβάλλοντος (Ατζέντα 21), ενώ οι πιθανοί θάνατοι από το κρύο περνούν στο ντούκου. Το υπουργείο συστήνει χρήση εναλλακτικών καυσίμων και πηγών θέρμανσης. Τα λεφτά για την εγκατάστασή τους όμως, ποιος θα τα δώσει στους πολίτες που δεν έχουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.