Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ποια στελέχη της ΝΔ καταζητούνται για αερο-δάνεια 500 εκ. ευρώ στο ΤΤ


Καταζητούνται κορυφαία στελέχη της ΝΔ για το πελώριο σκάνδαλο τoυ Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), όπου κατηγορούνται για χορήγηση επισφαλών δανείων ("αέρος-αέρος", δηλαδή "δανεικά για αγύριστα") που φτάνει το ιλλιγιώδες ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Mια πολιτική βόμβα, που εμπλέκει κυριολεκτικά την μισή ΝΔ έσκασε πριν από λίγό όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει.

Μετά το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αλλά και την έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς, εντοπίστηκε τρύπα περί των 500 εκατομμυρίων ευρώ στο ίδρυμα, αλλά και δάνεια που είχαν δοθεί με μεγάλες επισφάλειες και χαριστικούς όρους.

Μεταξύ των προσώπων που αναζητούνται είναι οι: Άγγελος Φιλιππίδης (προσωπική επιλογή του πρωην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή παρά την αντίδραση του Μ.Έβερτ λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο του Κεράνη στο Χρηματιστήριο), Κλέων Παπαδόπουλος (πρώην διοικητές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου), Κυριάκος Γριβέας (στενός συνεργάτης του Κ.Μητσοτάκη, ο οποίος διαμένει στο Λονδίνο αλλά και με δράση στο παρελθόν στο κόμμα της ΝΔ σε υπεύθυνες θέσεις όπως το γραφείο του πολιτικού σχεδιασμού), Αναστασία Βάτσικα, ο Κύπριος εφοπλιστής Μιχάλης Έλληνας, ο Μάριος Βαρότσης (συνελήφθη και είναι ήδη στην Ασφάλεια), ο Κ. Σιγανός κλπ.

Ο Άγγελος Φιλιππίδης έχει προϊστορία και στο Χρηματιστήριο με την υπόθεση Κεράνης.

Η αρχή έγινε με την αποκάλυψη δύο συμβάσεων ομολογιακών δανείων, τις οποίες το ΤΤ σύναψε στις 23 Μαρτίου και στις 12 Αυγούστου 2009, για ποσά 7.000.000 και 10.000.000 ευρώ αντίστοιχα, με την εταιρεία «C and C International Ανώνυμος Εταιρεία, Εμπορική, Ξενοδοχειακή, Τουριστική και Εταιρεία Συμμετοχών», συμφερόντων των επιχειρηματιών Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Αρχή, εκτός από τα δάνεια των 17 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία - σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό πόρισμα - «έχουν καταστεί ανεπίδεκτα εισπράξεως», το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο φέρεται ότι χρηματοδότησε για δεύτερη φορά τρεις ακόμη εταιρείες των ίδιων επιχειρηματιών με ποσά συνολικού ύψους 2.385.000 ευρώ.

Το συνολικό ύψος της ζημιάς του ΤΤ μόνο για αυτές τις δανειοδοτήσεις υπολογίζεται σε 19.885.000 ευρώ, ενώ το σχετικό πόρισμα της Αρχής αποτελεί «πιλότο» για τη συνέχεια της έρευνας και τον εντοπισμό και των υπολοίπων χαριστικών δανείων, που δόθηκαν σε «φίλους και ημέτερους» από τις διοικήσεις και άλλων τραπεζών και φέρονται να ανέρχονται σε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ!

Μετά τα αποψινά γεγονότα σε συνδυασμό με τις μέχρι τώρα αποκαλύψεις, για Λιάπη, Τομπούλογλου, αλλά και για τα "φιντάνια" του ΠΑΣΟΚ, ο όρος εγκληματική οργάνωση αποκτά καινούριο νόημα.

Το θέμα είναι ότι τα δύο αυτά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κυβερνούν την χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.