Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Μυστήριο και χάος γύρω από τον εντοπισμό του αεροπλάνου


Οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το Σάββατο συνεχίζονται και στις δυο πλευρές της μαλαισιανής χερσονήσου

Οι έρευνες παραμένουν άκαρπες, ενώ επικρατεί σύγχυση τόσο στη διεξαγωγή των επιχειρήσεων όσο και στις πληροφορίες που διαρρέουν στα τοπικά και διεθνή ΜΜΕ.

Το BBC σε δημοσίευμά του κάνει μάλιστα λόγο για «σύγχυση» στη διεξαγωγή των ερευνών και την τελευταία γνωστή τοποθεσία του αεροπλάνου, κάτι που υποστηρίζουν και οι κινεζικές αρχές.

Όπως έγινε γνωστό από τον αρχηγό της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας Αζχαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν, οι έρευνες σήμερα επεκτάθηκαν στη θάλασσα Ανταμάν, εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειοδυτικά της αρχικής περιοχής των ερευνών.

"Ναι πάνω από τη Σουμάτρα βρίσκεται η θάλασσα Ανταμάν", δήλωσε ο αξιωματούχος απαντώντας σε ερώτηση. Η θάλασσα Ανταμάν συνορεύει νότια με το βόρειο άκρο του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας και, ανατολικά και βόρεια με την Ταϊλάνδη και τη Μιανμάρ.

Προσπαθώντας να δώσει εξηγήσεις στις αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με την τύχη του αεροσκάφους, η πολεμική αεροπορία της Μαλαισίας διαβεβαίωσε ότι «δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της στροφής εν πτήση, πριν το αεροσκάφος χαθεί από το ραντάρ».

«Για το λόγο αυτό οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης επεκτάθηκαν» σε παράκτια ύδατα δυτικά της χερσονήσου της Μαλαισίας, διευκρίνισε ο στρατηγός Ροντζαλί Ναούντ.


Παράλληλα διέψευσε χθεσινό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Berita Harian, που τον επικαλείτο, ότι το ραντάρ είχε εντοπίσει το αεροπλάνο πάνω από τα Στενά της Μάλακα, μεταξύ της Μαλαϊκής χερσονήσου, στη δυτική ακτή, και του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας.

Ο στρατηγός Ροντζαλί έκανε λόγο για «εντελώς ανακριβές» άρθρο.

Την ίδια ώρα το Βιετνάμ έστειλε κατάθεση μάρτυρα που υποστηρίζει ότι είδε το αεροπλάνο στον εναέριο χώρο της χώρας, ενώ οι αρχές ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις έρευνες από αέρος για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους, αναμένοντας διευκρινίσεις από τη Μαλαισία για μια ενδεχόμενη νέα κατεύθυνση των ερευνών, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

«Αποφασίσαμε να αναστείλουμε προσωρινά ορισμένες ερευνητικές δραστηριότητες αναμένοντας πληροφορίες από τη Μαλαισία», διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Φαμ Κιού Τιού, προσθέτοντας ότι η θαλάσσια έρευνα συνεχίζεται αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα.

Οι έρευνες συνεχίζονται και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ενώ η Μαλαισία ζήτηση τη βοήθεια της Ινδίας για τον εντοπισμό του Boeing, καθώς η έρευνα επεκτείνεται δυτικά, στην περιοχή από την Κίνα στη Θάλασσα Ανταμάν και οι μέχρι σήμερα επιχειρήσεις δεν έχουν βοηθήσει τις αρχές στην Κουάλα Λουμπούρ να εξηγήσουν τι συνέβη στο αεροπλάνο με τους 239 επιβαίνοντες.

Τουλάχιστον 40 πλοία και 34 αεροσκάφη λαμβάνουν μέρος στις έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.