Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Ο παντογνώστης και αλάνθαστος Δρυίδης είναι μυθικό πρόσωπο που μόνο στο παραμύθι του «Άστεριξ» υπάρχει κι όχι στην πραγματική ζωή


Βιώνουμε μια περίοδο στα δημοτικά μας πράγματα που είναι βέβαιο πως κανέναν δημοτικό συνδυασμό δεν θα ωφελήσει τελικά. Το άρθρο μας αυτό δεν έχει στόχο να ρίξει το ανάθεμα στον ένα ή στον άλλο δημοτικό συνδυασμό αλλά να προειδοποιήσει τους δημοτικούς μας ταγούς για την απώλεια της σοβαρότητας εντός της αιθούσης του «ναού της δημοκρατίας» όπως θα αποκαλούσαμε την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου που μόνο η παρουσία της αστυνομία δεν βοηθάει έστω κι αν κλήθηκε να συνδράμει στην τήρηση της τάξης χθες (άλλο σοβαρό ατόπημα η κλήση της αστυνομίας).

Η αξιοποίηση από την αντιπολίτευση κάθε ατοπήματος, πράξη ή παράλειψη της πλειοψηφίας για κριτική, έστω κι αν δυναμιτίζει το ήπιο κλίμα είναι πάγια αντιπολιτευτική τακτική εδώ και πολλά χρόνια σε όλα τα πολιτικά επίπεδα και καλώς πράττει, προασπιζόμενη τα πολιτικά της συμφέροντα πολλάκις δε και τα συμφέροντα των λαϊκών μαζών που πλήττονται βάναυσα.

Θέση και πράξη της πλειοψηφίας είναι να τηρεί την τάξη και να μην δίνει λαβές και στην προκείμενη περίπτωση οι λαβές είναι πολλές και σε καθημερινή βάση! Στόχος της διοικούσης πλειοψηφίας θα έπρεπε να είναι η απαξίωση του χθες, στέλνοντάς το, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, πλην όμως με την πάγια καθημερινή τους τακτική όχι μόνο δεν απαξίωσαν από το Σεπτέμβρη και μετά τον απελθόντα δήμαρχο κ Γιάννη Τσαβαρή αλλά τον κάνουν στα μάτια του κόσμου συμπαθή, ως αδίκως διωκόμενο!

Βλέπεις βιάστηκαν ακόμα και να προβούν σε ποινική του δίωξη για το «έγκλημα» της πλακόστρωσης του Ι. Ναού στα Αμπελάκια που κι αυτό, δεν ήταν άξιοι να κάνουν μια και δεν προέβησαν μέχρι τα χθες στην τελική μήνυση του τ. Δημάρχου, παρά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για να την «δέσουν» πρώτα καλά όπως «επισήμως» ανώνυμοι σχολιαστές διαρρέουν στα διάφορα μπλοκ του νησιού. Αλήθεια τι τρελή μόδα κι αυτή αντί να βγάζει η Δήμαρχος ανακοινώσεις να υπάρχουν «πολιτικοί της φίλοι» που ανωνύμως υπερασπίζονται την Δήμαρχο στα μπλοκ;;

Κι επειδή κάθε σχολιασμός και κριτική θα πρέπει να έχει πρόταση, η πρόταση μας είναι μία, να απομακρύνει η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος κάθε πικραμένο και άσχετο από το γραφείο της με πρώτο και καλύτερο τον σύζυγο της, ο οποίος παρεμπιπτόντως παίζει πολύ καλό τάβλι και να συνεχίσει αθλούμενος.

Να πάρει δε όπως  νόμος  προβλέπει, ένα ή δύο ειδικούς συμβούλους που να προφταίνουν κάθε ατόπημα, πράξη ή παράλειψη της, γι’ αυτό άλλωστε τους λέμε και ειδικούς, να της φέρουν και κανένα «ευρώ» από τα νέα ευρωπαϊκά προγράμματα που είναι στο δρόμο για την ανάπτυξη και να μην ακούει πια τους όποιους εμπαθείς «γεροσοφούς».

Ο παντογνώστης και αλάνθαστος Δρυίδης είναι μυθικό πρόσωπο που μόνο στο παραμύθι του «Άστεριξ» υπάρχει κι όχι στην πραγματική ζωή. Πως να το κάνουμε κύριοι της πλειοψηφίας διαφέρει η πραγματικότητα από το παραμύθι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.