Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Oι τρεις "ταχύτητες" ψήφων που θα κρίνουν σήμερα κιόλας το αν θα εκλεγεί ΠτΔ - Και μια γκάφα από τους FT


Λίγο πριν την πρώτη ψηφοφορία σε λίγες ώρες για την εκλογή νέου προέδρου ΠτΔ η οποία είναι βέβαιο ότι θα αποβεί άκαρπη έχουν ήδη προσδιοριστεί τα όρια της ήττας, της συντριβής ή και της ελπίδας στην τρίτη ψηφοφορία να υπάρξει ο "μαγικός" αριθμός των 180 βουλευτών που θα υπερψηφίσουν τον Σ.Δήμα ή κάποιο άλλο πρόσωπο (ακούστηκε η υποψηφιότητα της Μ.Δαμανάκη...).

Εάν το αποτέλεσμα κυμανθεί μεταξύ των 160-165 ψήφων τότε θα πρόκειται για ένα πολιτικό "Βατερλώ" το οποίο δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο ελπίδας στη συγκυβέρνηση ότι θα μπορέσει να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα στην τρίτη ψηφοφορία.

Εάν λάβει ο υποψήφιος Στ.Δήμας μεταξύ των 165-170 ψήφων τότε θα πρόκειται για μία αξιοπρεπή ήττα η οποία βέβαια δεν θα αφήνει και πάλι περιθώρια εκλογής του στην τρίτη ψηφοφορία.

Εάν το αποτέλεσμα είναι μεταξύ των 170-175 ψήφων και ανάλογα με το πόσο κοντά θα βρεθεί ο τελικός αριθμός στους 175, τότε υπάρχει περίπτωση με μία αλλαγή του υποψηφίου στην τρίτη ψηφοφορία να εκλεγεί, αν π.χ. αυτός είναι ο Κώστας Καραμανλής που θα πιέσει πολύ τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Αν επιβεβαιωθεί το σενάριο της αλλαγής του υποψηφίου στην τρίτη ψηφοφορία τότε θα αποδειχθεί ότι η υποψηφιότητα Στ.Δήμα δεν ήταν η βασική αλλά, επρόκειτο περί πολιτικού΄"λαγού",που θα απορροφούσε τα αποτελέσματα των δύο πρώτων ψηφοφοριών, και στην τρίτη ψηφοφορία θα εμφανιστεί ο "κανονικός" υποψήφιος, που θα έχει αποφύγει την φθορά από τις δύο πρώτες ψηφοφορίες.
 
Οι 12 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήδη κατακλύζονται από τηλεφωνήματα πολιτικών μεσαζόντων που θέλουν να τους πείσουν να στηρίξουν την κυβέρνηση.
 
Διαβάστε χαρακτηριστικά τι αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα των Financial Times για τον Π. Καμμένο:
 
''Δεν δείχνει βέβαιος ότι θα παραμείνουν πιστοί όλοι οι βουλευτές του κόμματός του στην τελική ψηφοφορία για τον πρόεδρο''.
 
Ο ίδιος υποτίθεται ότι φέρεται να εξηγεί τον προβληματισμό του για τη στάση των βουλευτών των Ανεξάρτητων ελλήνων, αλλά μάλλον οι Finacial Times έκαναν "πατάτα". Ο Π.Καμμένος αναφερόταν στους "ανεξάρτητους βουλευτές" και όχι στους βουλευτές των "Ανεξάρτητων Ελλήνων"...
 
Τι είπε; "Είναι δύσκολο δεδομένης της κατάστασης να γνωρίζουμε τι θα ψηφίσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Πρέπει όλοι όμως, να σεβαστούμε στην αντιμνημονιακή εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός στις προηγούμενες εκλογές".
 
Διευκρινήσεις για τις δηλώσεις Καμμένου στους Financial Times έδωσε πριν από λίγο μιλώντας στο Star ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ.
 
Όπως είπε ο κ. Κουίκ, ο Πάνος Καμμένος δεν εννοούσε τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά τους ανεξάρτητους βουλευτές! Πρόσθεσε μάλιστα ότι, και οι 12 βουλευτές των ΑΝΕΛ θα πούν όχι στην εκλογή του Σταύρου Δήμα.
 
Πάντως είναι φανερό ότι αναλόγως του σημερινού αποτελέσματος, θα υπάρξει επιπλέον πίεση στους βουλευτές των ΑΝΕΛ. Μια θεαματική αλλαγή της προεδρικής υποψηφιότητας, θα τους φέρει σε δύσκολη θέση. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να υπάρχουν ελπίδες, τουτέστιν παραπάνω από 165 ψήφοι στην πρώτη προεδρική ψηφοφορία.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.