Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Οδηγός προς ψηφοφόρους: Οι έδρες ανά περιφέρεια και πόσους σταυρούς πρέπει να βάλετε [πίνακες]


Δύο 24ωρα έμειναν προτού να ανοίξουν οι κάλπες και οι ψηφοφόροι θα πρέπει να είναι... διαβασμένοι πριν πάνε να ψηφίσουν.

Οι αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών, ο αριθμός των βουλευτικών εδρών σε κάθε εκλογική περιφέρεια, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, οι σταυροί προτίμησης ανά εκλογική περιφέρεια έχουν αλλαγές, γι' αυτό και πρέπει όλοι να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην κατανομή των εδρών, αυξάνονται κατά τρεις στην εκλογική περιφέρεια Νομού Αττικής (από 12 σε 15 έδρες), κατά δύο στη Β' Αθηνών (από 42 σε 44 έδρες), ενώ κατά μια έδρα αυξάνονται στην Α' Πειραιώς (από 5 σε 6 έδρες), τη Θεσπρωτία (από 1 σε 2 έδρες), στη Μαγνησία (από 5 σε 6 έδρες) και στις Κυκλάδες (από 3 σε 4 έδρες).

Κατά τρεις μειώνονται οι έδρες στην Α' Αθηνών (από 17 σε 14 έδρες), ενώ κατά μια μειώνονται οι έδρες στην Αχαΐα (από 9 σε 8 έδρες), στην Αιτωλοακαρνανία (από 8 σε 7 έδρες), στη Βοιωτία (από 4 σε 3 έδρες), Καρδίτσας (από 5 σε 4 έδρες), Σέρρες (από 7 σε 6 έδρες) και Τρίκαλα (από 5 σε 4 έδρες).



Ο αριθμός των σταυρών προτίμησης διαφέρει από περιφέρεια σε περιφέρεια. Ειδικότερα σε περιφέρειες με 1 έως 3 έδρες έχουν δικαίωμα να βάλουν έναν σταυρό προτίμησης. Σε περιφέρειες με 4 έως 7 έδρες, δύο σταυρούς, τρεις σταυρούς για περιφέρειες με 8-12 έδρες και τέσσερις στις περιφέρειες με 13 και άνω έδρες.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απογραφή του 2011 έχουν σημειωθεί αλλαγές και στην κατανομή των εδρών ανά περιφέρεια και άρα και ο αριθμός των σταυρών προτίμησης. Ειδικότερα στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, έχουν σημειωθεί αλλαγές στον αριθμό των βουλευτών που εκλέγονται στις ακόλουθες περιφέρεις Στην εκλογική περιφέρεια Αττικής ο αριθμός των βουλευτών αυξάνεται από 12 σε 15.

Στην εκλογική περιφέρεια Α' Αθηνών, οι βουλευτές μειώνονται από 17 σε 14. Στην εκλογική περιφέρεια Β' Αθηνών οι βουλευτές αυξάνονται από 42 σε 44. Επίσης από μία έδρα κερδίζουν οι εξής εκλογικές περιφέρειες: Α' Πειραιά (6 από 5), Θεσπρωτία (2 από 1), Μαγνησία (6 από 5) και Κυκλάδες (4 από 3) Από μία έδρα χάνουν οι εξής εκλογικές περιφέρειες: Σέρρες (6 από 7), Τρίκαλα (4 από 5), Καρδίτσα (4 από 5), Αχαΐα (8 από 9), Αιτωλοακαρνανία (7 από 8) και Βοιωτία (3 από 4). Αναλυτικά οι σταυροί προτίμησης ανά εκλογική περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.