Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Οι τόνοι έπεσαν, αλλά οι επιθέσεις συνεχίζονται βίαιες


«Η Ελλάδα βρίσκεται στη ζώνη του λυκόφωτος της Ευρώπης» διαπιστώνει η εφημερίδα της γερμανικής σοσιαλδημοκρατικής διανόησης!

Αλήθεια είναι πως μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, ο τόνος των επιθέσεων των γερμανικών εφημερίδων εναντίον της Ελλάδας είναι σαφώς ηπιότερος. Προφανώς η κυβέρνηση του Βερολίνου κάνει υπομονή μέχρι την αρχή της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να δει με τα μάτια της ποιες θα είναι τελικά οι μεταρρυθμίσεις που θα περιλαμβάνονται στη λίστα που θα υποβάλει προς έγκριση στους Ευρωπαίους εταίρους της η ελληνική κυβέρνηση. Οι πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι στόχος της κυβέρνησης Τσίπρα είναι να υποβάλει τη λίστα μεταρρυθμίσεων τη Δευτέρα, ει δυνατόν, και την Τρίτη να συγκληθεί εκτάκτως η Ευρωομάδα (το Eurogroup) προκειμένου να τις εγκρίνει κατ' αρχήν ή και πλήρως. Η υποβάθμιση της φραστικής βιαιότητας των επιθέσεων εκ μέρους των Γερμανών δεν σηματοδοτεί όμως καθόλου και αλλαγή πολιτικής. Αντιθέτως. «Από τη Δευτέρα η Αθήνα πρέπει να κάνει υπεραναλήψεις από τους λογαριασμούς της» ήταν για παράδειγμα ο χθεσινός τίτλος άρθρου της εφημερίδας της γερμανικής ελίτ «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» αναφερόμενο στη χώρα μας. Ακόμη πιο επιθετικοί επί της ουσίας ήταν οι υπότιτλοι: «Στην αρχή της εβδομάδας εξαντλούνται τα μετρητά της κυβέρνησης. Η ΕΚΤ τραβάει το χαλινάρι»! Η ίδια εφημερίδα είχε φροντίσει από προχτές να καθησυχάσει τους αναγνώστες της, πληροφορώντας τους με τους τίτλους της πρώτης σελίδας της ότι «Δεν δόθηκε καμιά υπόσχεση προς την Ελλάδα στη συνάντηση με τον Τσίπρα».

Την επομένη της συνάντησης, η Μέρκελ δήλωσε στους δημοσιογράφους απλώς ότι «ο χρόνος πιέζει» για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας. Αυτό που μας προκάλεσε πάντως ομολογουμένως αλγεινή εντύπωση, είναι ότι οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες της «Ντι Τσάιτ», της εβδομαδιαίας εφημερίδας της γερμανικής σοσιαλδημοκρατικής διανόησης, συνεχίζουν να ηγούνται των βιαιότερων ανθελληνικών επιθέσεων - προφανώς γιατί αισθάνονται ότι αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο να πέσουν σε πολιτική ανυποληψία και να... «πασοκοποιηθούν» σε περίπτωση επιτυχίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Στο χθεσινό φύλλο της «Τσάιτ» και μάλιστα στην πρώτη της σελίδα υπήρχε ένα μεγάλο άρθρο, το οποίο ανάμεσα στα άλλα περιλάμβανε και τις ακόλουθες κατάπτυστες θέσεις, γράφοντας: «Η Ελλάδα βρίσκεται στη ζώνη του λυκόφωτος της Ευρώπης. Πολλοί Ελληνες είναι και οι ίδιοι αβέβαιοι για το πού ανήκουν ανάμεσα στη Δύση και στην Ανατολή, ανάμεσα στο ανατολικορωμαϊκό και το οθωμανικό παρελθόν»!!! Δεν έχει δηλαδή δική της Ιστορία η Ελλάδα, πρέπει απλώς να διαλέξει σε ποιον κατακτητή ανήκει, στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή στην Οθωμανική Αυτοκρατορία!

Οχι, αυτές τις ηλιθιότητες δεν τις γράφει κάποιος ιθαγενής του Ναούρου, του Κιριμπάτι ή της Μπουρκίνα Φάσο, τις γράφει ένας από τους μορφωμένους Γερμανούς δημοσιογράφους. Τόσο μορφωμένος, που γράφει επίσης στο χθεσινό πρωτοσέλιδο άρθρο της «Τσάιτ» και το εξής: «Δυστυχώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει στο πλοίο (σ.σ. της κυβέρνησης) τους δεξιούς λαϊκιστές του Καμμένου, αλλά αν αποτύγχανε, θα πήγαινε εν ανάγκη ακόμη πιο δεξιά, με τους εξτρεμιστές μπράβους της Χρυσής Αυγής. Ηδη για να αποκλειστούν τέτοια σενάρια, θα έπρεπε τα ζητήματα χρηματοδότησης να αμβλυνθούν»! Είναι να τρελαίνεται κανείς. Αυτό το... «απαύγασμα» της γερμανικής δημοσιογραφίας παρακινεί τους συμπατριώτες του να δώσουν στον Τσίπρα κάνα φράγκο, γιατί έτοιμος είναι να κάνει κυβέρνηση... ΣΥΡΙΖΑ - Χρυσής Αυγής! Εξω φρενών γίνεται όποιος Ελληνας διαβάζει αυτό το άρθρο. Λέει κι άλλα: «Η νέα αθηναϊκή κυβέρνηση σκηνοθέτησε μια συμβολική σύγκρουση με την Ευρωομάδα και κάτι σαν ψυχο-πόκερ γύρω από τους όρους χορήγησης νέων δανείων. Αυτό άρεσε σε πολλούς Ελληνες, αλλά δυστυχώς έφυγε εκτός ελέγχου. Στο Βερολίνο αισθάνθηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προβοκαρισμένος από αυτό και κατάφερε πλήγματα. Η Μέρκελ το άφησε να συμβεί και σιώπησε γύρω από αυτό»! Είναι απίστευτο πώς ένας Γερμανός σοσιαλδημοκράτης δημοσιογράφος παρουσιάζει τον Σόιμπλε όχι ως επιτιθέμενο κατά της Ελλάδας, αλλά... αμυνόμενο σε προβοκάτσια που του έστησε ο Τσίπρας! Οσο για την καγκελάριο Μέρκελ, τι να κάνει η γυναίκα, την έπνιξε το δίκιο για την προβοκάτσια εναντίον του Σόιμπλε και γι' αυτό... σιώπησε!

Αλλο μας απασχολεί όμως εμάς. Αν οι σοσιαλδημοκράτες διανοούμενοι έχουν κυλήσει τόσο βαθιά στα Τάρταρα του ανθελληνισμού που μαίνεται στη Γερμανία ώστε να διαβάζουν και να πιστεύουν τέτοιες απύθμενες βλακείες σαν αυτό το άρθρο της «Τσάιτ», είναι να μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι καμιά δεκαριά εκατομμύρια δεξιοί Γερμανοί των κατώτερων λαϊκών στρωμάτων πιστεύουν όσες ανοησίες γράφει εναντίον της Ελλάδας η «Μπιλντ» που θέλει να... πουλήσουμε την Ακρόπολη και μερικά νησιά του Αιγαίου για να πληρώσουμε τους
Γερμαναράδες;

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.