Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Περί Εξετάσεων…


Δυστυχώς, ο Μάιος είναι μήνας εξετάσεων για πολλούς… Πανελλήνιες, Proficiency, εισαγωγικές Μεταπτυχιακών…

Χαμός! Και εντάξει, αν είσαι μαθητής ή φοιτητής και έχεις πιο πρόσφατη τη διαδικασία του διαβάσματος, είναι πιο εύκολα τα πράγματα! Αν όμως, έχεις εγκαταλείψει προ πολλού τα θρανία και τα φοιτητικά έδρανα, χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια, κυρίως στο κομμάτι της συγκέντρωσης- το υπογράφω λόγω πρόσφατης εμπειρίας. Γι’ αυτό λοιπόν αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τα μικρά μου μυστικά που με βοηθούν σε περιόδους εξετάσεων, με την ελπίδα να βοηθήσουν και εσάς!

Γι’ αρχή, είναι σημαντικό να διαλέξετε τον χώρο στον οποίο θα μελετάτε: πρέπει να είναι ήσυχος, τακτοποιημένος και ευχάριστος! Κάποιοι προτιμούν το γραφείο, κάποιοι το κρεβάτι… Αποφασίστε ανάλογα με το πού αισθάνεστε εσείς πιο καλά!

Επιλέξτε, επίσης, και τις ώρες στις οποίες νιώθετε ότι λειτουργείτε καλύτερα και, επομένως αυξάνεται η απόδοσή σας! Μπορεί κάποιος να είναι τύπος του πρωινού διαβάσματος και κάποιος άλλος να αποδίδει καλύτερα το βράδυ! Παρόλα αυτά, μην το παρακάνετε και μην ξενυχτάτε διαβάζοντας ενώ νυστάζετε καθώς αυτό μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα!

Το καθημερινό διάβασμα βοηθάει επίσης στο να είστε πιο αποδοτικοί. Έτσι, το μυαλό παραμένει ενεργό και αφομοιώνει καλύτερα (και πιο γρήγορα) τις καινούριες πληροφορίες που δέχεται. Ακόμα, η καθημερινή μελέτη, σάς γλυτώνει από το βιαστικό και αγχωτικό διάβασμα της τελευταίας στιγμής.

Τα διαλείμματα επιβάλλονται! Είναι απαραίτητα για να ξεκουράζεται το μυαλό, αλλά και το σώμα. Απλά φροντίστε να μην χάσετε τον έλεγχο…και την ώρα!

Όταν αρχίζετε και κουράζεστε σωματικά αλλά και ψυχολογικά, προσπαθήστε να θυμηθείτε τον λόγο για τον οποίο κάνετε αυτή την προσπάθεια και το κίνητρο που σας ώθησε σε αυτό. Να έχετε πάντα στο νου τον τελικό σας στόχο!

Ακόμη, η επανάληψη είναι αυτή που θα σας φανεί πολύ χρήσιμη! Εκεί ελέγχετε πού είστε δυνατοί και πού πρέπει να επικεντρωθείτε για να βελτιωθείτε! Μην την παραλείπετε ποτέ!

Εξαιρετικά σημαντική είναι επίσης η φροντίδα του σώματός σας, αφού η φυσική μας κατάσταση συνδέεται άμεσα και με τη νοητική και πνευματική μας ισορροπία. Πρέπει να τρώτε καλά και υγιεινά, αποφεύγοντας τα γρήγορα σνακ, αλλά και να γυμνάζεστε (εφόσον έχετε χρόνο). Ακόμα και μία βόλτα μισής ώρας στο πάρκο θα σας αναζωογονήσει και θα σας κάνει πιο αποδοτικούς.

Και μόλις τελειώσετε την καθημερινή ρουτίνα της μελέτης, κάντε ό, τι σας αρέσει! Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας, όσο περιορισμένος και αν είναι αυτός! Βγείτε για ένα γρήγορο καφέ, δείτε μία ταινία, μιλήστε με τους φίλους σας στο τηλέφωνο… Έτσι μόνο θα βγείτε αλώβητοι από αυτή τη διαδικασία!

Και φυσικά… καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.