Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Το IIF προειδοποιεί τους "σκληρούς" της Ευρώπης: "Τυχόν Grexit θα οδηγήσει σε χάος την Ευρωζώνη"


Με οικονομικό "Αρμαγεδώνα" προειδοποιεί ο διευθύνον σύμβουλος του IIF το σύνολο της Ευρωζώνης στην περίπτωση που είχαμε ένα "Grexit".

Τυχόν έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα οδηγούσε όλη την Ευρωζώνη στο χάος και «θα προκαλούσε αμφιβολίες για όλο το οικοδόμημα της συμφωνία της Δύσης» προειδοποιεί μιλώντας στη βρετανική Telegraph ο διευθύνων σύμβουλος του IIF Χανγκ Τραν.

Να σημειώσουμε ότι το IIF που είναι ένας φορέας - ινστιτούτο, που εκπροσωπεί τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (όπως τράπεζες, κλπ) σε όλο τον κόσμο σαν ένας συνεταιρισμό που περιλαμβάνει τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, επενδυτικές, κλπ. είχε άμεση εμπλοκή και στο περιβόητο "κούρεμα" του 2011 όταν τα δάνεια των ιδιωτών μετατράπηκαν ουσιαστικά σε κρατικά χρέη των ευρωπαικών χωρών.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν "καίγεται" ιδιαίτερα για το τι θα γίνει σστο ελληνικό ζήτημα εφόσον πλλέον δεν έχει έκθεση στα ελληνικά δάνεια αλλά γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον για τις πραγματικές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με τον ίδιο μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να έχει σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις ενισχύοντας την πόλωση μεταξύ του πυρήνα της ευρωζώνης και της περιφέρειας.

Δηλώνει αισιόδοξος ότι «θα βρεθεί χώρος για συμβιβασμό» και ότι θα υπάρξει μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής για την Ελλάδα αλλά προειδοποιεί ότι οι συνέπειες ενός Grexit θα είναι πολύπλοκες και «δεν έχουν γίνει αντιληπτές μέχρι σήμερα».

Το μεγάλο ερώτημα κατά τον ίδιο είναι ότι σε περίπτωση που το ευρώ αποδειχθεί αναστρέψιμο είναι το «ποιος θα ακολουθήσει;».

«Θα δημιουργηθούν ερωτήματα για την ευθυγράμμιση της Ελλάδας με την ΕΕ και τη Δύση όσον αφορά θέματα εξωτερικής πολιτικής, πολιτικής ασφαλείας κτλ. και όλη η ουσία της συμφωνίας της Δύσης θα μπορούσε να τεθεί εν αμφιβόλω» προσθέτει.

Η δήλωση αυτή σημαίνει ένα πράγμα ότι κανένας δεν πρόκειται να ρισκάρει να ανοίξει τον "Ασκό του Αιόλου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.