Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Η ρήξη πιο κοντά από ποτέ: Οι δανειστές θέλουν "λουτρό αίματος" στην Ελλάδα και ο Α.Τσίπρας κρατάει στο "όχι"


Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις συνεχίζεται και όλα δείχνουν πως πολύ δύσκολα θα γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των προτάσεων της κυβέρνησης και των δανειστών. Η ρήξη φαίνεται τώρα να είναι πολύ πιο κοντά απ’ ότι μια συμφωνία. Οι δανειστές ζητούν και άλλο αίμα, εμφανίζονται ανυποχώρητοι στις απαιτήσεις τους και ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει πως αν υπογράψει μία συμφωνία με αυτά που του ζητούν, τελειώνει πολιτικά έχοντας συνηγορήσει και στο «θάνατο» της ελληνικής κοινωνίας.
 
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι γύπες των Βρυξελλών και του Βερολίνου έχουν στείλει τελεσίγραφο στον Αλέξη Τσίπρα πως αν δεν υπογράψει μέχρι το Σάββατο το κείμενο που του έδωσαν «κοκκινισμένο» με τις διορθώσεις που έκαναν σαν δάσκαλοι προς κακό μαθητή, από 1η Ιουλίου «η Ελλάδα είναι μόνη της». 
 
Αν αυτός δεν λέγεται εκβιασμός, τότε τί ακριβώς είναι; Αν αυτή είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, τότε πώς είναι το σκληρό πρόσωπο της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης; Έτσι, για να μην παραμυθιαζόμαστε κάποιοι και νομίζουμε ότι θέλουν το καλό μας.
 
Φέρονται δε οι δανειστές να έχουν απορρίψει οποιαδήποτε μορφή «κουρέματος» του χρέους ακόμη και το σενάριο να αναλάβει ο ESM τα ομόλογα των 27 δισ. ευρώ που διακατέχει σήμερα η ΕΚΤ. Κάτι που φάνταζε πιθανό το τελευταίο διάστημα ως «καρότο» στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να ψηφίσει τα μέτρα των 8 δισ. ευρώ.  
 
Σύμφωνα με διπλωμάτες, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τους επικεφαλής των θεσμών, ο κ. Τσίπρας ζήτησε επιμήκυνση των χρεών της Ελλάδας προς τον ESM, κάτι που οι πιστωτές αρνήθηκαν. Η γερμανική πλευρά επιμένει πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, όπως επίσης και να αποχωρήσει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα. Αυτό αναμένεται να απαντήσουν και σήμερα οι Θεσμοί στο αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού.
 
Το δημοσίευμα των βρετανικών Times (και όχι μόνο) επιβεβαιώνει το αδιέξοδο αλλά και αποτυπώνει τις προθέσεις των δανειστών. «Στόχος του πεντασέλιδου κειμένου που δόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση και στο οποίο είχαν σβηστεί με κόκκινες γραμμές όσες ελληνικές προτάσεις ήταν απορριπτέες, ήταν να αποτελέσει γροθιά στο πρόσωπο του Τσίπρα», επισημαίνει το δημοσίευμα και προσθέτει «μάλιστα με βγαλμένα γάντια».
 
Είναι αυτό που και εμείς ως defencenet.gr έχουμε επισημάνει. Στόχος των δανειστών είναι να τελειώνουν με τον Τσίπρα και την Αριστερά στην Ευρώπη, καθότι σχέδιό τους είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των ολιγαρχών και η καταδίκη των λαών. Αυτή την Ευρώπη ποιος τη θέλει;
 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός γνωρίζει πως οι απαιτήσεις των δανειστών δεν μπορούν να περάσουν και κάνει μία ύστατη προσπάθεια μήπως βρεθεί μια λύση να αποφύγει ο ίδιος την ταπείνωση και ο λαός τα βαριά μέτρα. Το μήνυμα που του έχουν στείλει από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα είναι πως τα μέτρα των 8 δισ. ευρώ δεν μπορούν να περάσουν χωρίς «κούρεμα» του χρέους και εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης.
 
Πόσο μάλλον όταν το ΔΝΤ θέλει μέτρα άνω των 11 δισ. ευρώ και την πρόταση αυτή τη σιγοντάρουν και οι υπόλοιποι των «Θεσμών». 
 
Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε τί ακριβώς πρόκειται να συμβεί, αφού θα ολοκληρωθεί η νέα συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους Θεσμούς, θα συνεδριάσει το Eurogroup και θα ακολουθήσει η Σύνοδος Κορυφής. Αν μέχρι το βράδυ δεν υπάρξει συμβιβασμός, τότε η ρήξη είναι βέβαιη.
 
Στην κυβέρνηση μάλιστα έχουν επεξεργαστεί και κάποια σενάρια για την επόμενη ημέρα της ρήξης. Σύμφωνα με αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό εξηγώντας του γιατί δεν μπορεί να ψηφίσει τα μέτρα που του ζητούν οι δανειστές και ακολούθως θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και την ελληνική Βουλή.
 
Αμέσως μετά θα προσφύγει στον ελληνικό λαό είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα, για να αποφασίσει αυτός τι ακριβώς θέλει να συμβεί. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα γίνει αυτό, θα κρίνουν σε ένα μεγάλο βαθμό και το αποτέλεσμα…    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.