Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ αποφάσισε η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ! - Δείτε όλο το παρασκήνιο


Την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ αποφάσισαν κατά πλειοψηφία οι 133 προσωπικότητες από όλο τον κόσμο κατά τις φετινές εργασίες της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.
 
Η λίστα των προσκεκλημένων περιλάμβανε προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό κόσμο, με τον Χένρι Κίσινγκερ να αποτελεί φυσικά διαχρονικό θεσμό.
 
Το πρόγραμμα των εργασιών άρχιζε κάθε πρωί στις 8 και ολοκληρωνόταν στις 8 το βράδυ με μια ώρα διάλλειμα το μεσημέρι για γεύμα. Μετά το πέρας των εργασιών, ακολουθούσαν κοκτέιλ και φαγητό σε μπουφέ, με τους μετασχόντες να υποχρεούνται να φορούν κοστούμι και μάλιστα σκούρο.
 
Όλες οι συζητήσεις στη μία και μοναδική αίθουσα των συνεδριάσεων γίνονταν στα αγγλικά. Για να μην υπάρχουν διακρίσεις, οι προσκεκλημένοι κάθονταν στην αίθουσα κατά αλφαβητική σειρά.
Κάθε θεματική ενότητα είχε έναν συντονιστή, μετά γίνονταν 2-3 εισηγήσεις και ακολουθούσε η μέθοδος των ερωταπαντήσεων.
 
Αυτό που φέτος ήταν εμφανέστατο ήταν τα μέτρα ασφαλείας. Όλες τις ώρες πετούσε πάνω από το ξενοδοχείο «Interalpen» στο Τιρόλο της Αυστρίας, ελικόπτερο της αστυνομίας. Οι μετάσχοντες, σύμφωνα με την εφημερίδα Επένδυση, περνούσαν από πέντε ελέγχους, ενώ υποχρεούνταν να έχουν περασμένο στον λαιμό όλη την ώρα το καρτελάκι με τη φωτογραφία και το όνομά τους.
 
Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος που γίνονται οι προσκλήσεις. Καταρχάς, γίνεται ένα διερευνητικό τηλεφώνημα στον υποψήφιο προσκεκλημένο, αν επιθυμεί να πάρει μέρος στις εργασίες της Λέσχης.
 
Ακολουθούν ανταλλαγές επιστολών με το βιογραφικό και τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή, ενώ αυτό που μαθαίνει κανείς τελευταίο είναι το μέρος όπου θα γίνει η συνεδρίαση αλλά και ποιοι είναι οι υπόλοιποι μετέχοντες. Για την ιστορία το κόστος το αναλαμβάνουν πλήρως οι καλεσμένοι και υπολογίζεται για έναν Ευρωπαίο κοντά στα 2.000 ευρώ. Σε αυτό περιλαμβάνονται οι μεταφορές, το φαγητό και το κόστος διαμονής.
 
Την Ελλάδα «εκπροσώπησαν» ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος και ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος διευθύνων σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.