Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Προειδοποίηση σε Α.Τσίπρα από το εξωτερικό: "Πρόσεχε, σε έχουν προγράψει"


Mε τo διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, να διαρρέει εμμέσως ή αμέσως στο Reuters ότι "ζήτησε από 'Eλληνες επικεφαλής τραπεζών να είναι έτοιμοι για την επόμενη ημέρα της Συνόδου Κορυφής" (!) με ξεκάθαρο στόχο να εντείνει το bank run και στην καλύτερη περίπτωση να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης της κυβέρνησης στην υπηρεσία των ξένων, και τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, να προχωρά σε πρωτοφανή κηρύγματα μίσους, ξημερώνει μια μέρα που θυμίζει σε πολλά την πρόσφατη ελληνική ιστορία.

Μια ιστορία ηρώων αλλά και προδοτών, δύο κατηγοριών που έχουν σημαδέψει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον τόπο... Από τον Εφιάλτη μέχρι το Ματζικέρτ και τον Πήλιο Γούση, ο Ελληνισμός έχει πολλά παραδείγματα....

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, επικαλούμενο ο διοικητής της ΤτΕ σε έκτακτη σύσκεψη την Παρασκευή, εξ αφορμής των ισχυρών εκροών την προηγούμενη εβδομάδα και στο ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία της Αθήνας με τους πιστωτές τη Δευτέρα, υποστήριξε ότι "Δεν ξέρει τι θα γίνει την Τρίτη"!

Το Reuters που έλεγε την περασμένη εβδμάδα ότι "Δεν θα ανοίξουν οι τράπεζες την Δευτέρα", τώρα μετέθεσε, ελέω Στουρνάρα, την πρόβλεψη για την Τρίτη, μετά την Σύνοδο Κορυφής.

Ποιος είπε ότι ο αρχιτραπεζίτης (δεν λέμε "Έλληνας" γιατί οι τραπεζίτες σήμερα δεν έχουν πατρίδα, ούτε φυλή) δεν έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του να ηγηθεί μιας πιθανής επόμενης, "μαύρης" κυβέρνησης κατά το πρότυπο της κυβέρνησης Παπαδήμου, μετά από το πολιτικό πραξικόπημα που ετοιμάζεται προσεκτικά στο παρασκήνιο,  (διαβάστε σχετικά εδώ).

'Ενας σχεδιασμός που θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο το βράδυ κιόλας αν δεν υπάρξει συμφωνία στην Σύνοδο Κορυφής (μεγάλο "αγκάθι" η παραμονή του ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση που επιζητεί με κάθε τρόπο η Γερμανία).

Στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έχουν τεθεί από μεγάλη ξένη δύναμη συγκεκριμένα στοιχεία για κινήσεις εκτροπής που θα οδηγήσουν στην ανατροπή του και στη δημιουργία "μεταβατικής" κυβέρνησης.

Αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσον θα μπορέσει να ελεγχθεί ο συνδυασμός ξένων δυνάμεων, εγχώριων "Κουίσλινγκ", αργυρώνητων ξένων και εγχώριων ΜΜΕ, τραπεζιτών, επιχειρηματιών και εφοπλιστών (που διαθέτουν άφθονο χρήμα) και ανώτερων και ανώτατων στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας που δεν κρύβουν την απέχθειά τους για την κυβέρνηση και βρίσκονται σε "ανοικτή γραμμή" με την αντιπολίτευση, σε περίπτωση που η κυβέρνηση αρνηθεί τους όρους των δανειστών.

Μέσα σε όλα αυτά ετοιμάζουν τη δική τους "Μεϊντάν" οι οπαδοί ΝΔ, Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για να "Μείνουν Ευρώπη", ουσιαστικά για να υπονομευθεί με προτροπή των αρχηγών τους η διαπραγμάτευση που εκτελεί μια κυβέρνηση, στην οποία μπορούν να καταλογιστούν πολλά κακά και ιδεοληψίες και σίγουρα δεν έχει αρχίσει καν να κυβερνά, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι έδωσε και δίνει μια σκληρή μάχη με τους δανειστές.

Μια μάχη που αν η κατάληξή της δεν προβλέπει ρητά ουσιαστική αναδιάρθωση του χρέους, με χρονική μετατόπιση αποπληρωμής και αρνητικό επιτόκιο και δωρεάν οικονομική βοήθεια, τότε απλά θα είναι ... "μία τρύπα στο νερό", αφού ήδη αυτά που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση είναι αρκούντως εξοντωτικά για την οικονομία.

Aν - επαναλαμβάνουμε - δεν προβλέπονται ουσιαστικά και συγκεκριμένα μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας εντός των επόμενων 12 μηνών και αυτά μπορεί να είναι μόνο αναδιάρθρωση του χρέους και δωρεάν οικονομική βοήθεια.

Αλλιώς, με αυτά που έχει ήδη δεσμευθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση, ειδικά στο τομέα της φορολογίας, η κατάσταση θα "κυλήσει" σε ακόμα χειρότερη κατάσταση και θα "σαρωθεί" το σύμπαν στην πολιτική σκηνή της χώρας. Και όχι μόνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.