Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης παίρνει ο Α.Τσίπρας - Αύριο η ορκωμοσία - Ποιοι υπουργοποιούνται


Σαρωτική νίκη πέτυχε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ στις χθεσινές εθνικές εκλογές διαψευδοντας όλοτυς τους δημοσκόπους και επιβεβαιώνοντας το ponews.gr το μοναδικό Μέσο που από την αρχή της προεκλογιής εκστρατείας "έδινε" νίκη και με μεγάλη διαφορά.

Στο 99,7% των καταμετρημένων ψήφων ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 35,46% και 145 έδρες.

Οι ΑΝΕΛ με 3,69% και 10 βουλευτές θα είναι ο συμπαραστάτης του στην κυβέρνηση

Η ΝΔ λαμβάνει 28,09% και 75 έδρες, ενώ αντίστοιχα τον Ιανουάριο είχε συγκεντρώσει 27,81% και  μόλις76 έδρες..

Η Χρυσή Αυγή δεν χάνει την τρίτη θέση με ποσοστό 6,99% και 18 έδρες, έναντι 6,28% και 17 έδρες τον Ιανουάριο. Επίδοση καλή και σταθεροποιητική σε ότι αφορά την παρουσία του κόμματος στην ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά απέχει από τις προσδοκίες της ηγεσίας του κόμματος για να επαναληφθεί το ποσοστό των ευρωεκλογών.

Ποσοστό 6,28% συγκεντρώνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ), που καταλαμβάνει 17 έδρες.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,55% και 15 έδρες, το Ποτάμι με 4,09% και 11 έδρες, και η Ένωση Κεντρώων με 3,43% και 9 έδρες.

Εκτός Βουλής μένει η Λαϊκή Ενότητα με ποσοστό 2,86%. Η Β'Αθηνών στην οποία στήριζαν πολλά "της γύρισε την πλάτη" και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ: Μόλις 3,1% σε μια περιφέρεια που ανέμεναν και 6% α,ι κατ'αυτό τον τρ΄πο θα έμπαιναν στην Βουλή "με τα τσαρούχια". Ο φόβος επιστροφής της ΝΔ στην εξουσία συμπίεσε τα ποσοστά της ΛΑΕ και τελικά την συνέτριψε.

Αναλυτικότερα, στο 99,7% (19.499 εκλογικά τμήματα επί συνόλου 19.513):

  • ΣΥΡΙΖΑ: 35,46% (145) 
  •  ΝΔ: 28,10% (75)
  • Χρυσή Αυγή: 6,99% (18)
  • Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ): 6,28% (17)
  • ΚΚΕ: 5,55% (15)
  • Το Ποτάμι: 4,09% (11)
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,69% (10)
  • Ένωση Κεντρώων: 3,43% (9)
  • Λαϊκή Ενότητα: 2,86% (-)

Στην συνεδρίαση που θα γίνει σε λίγη ώρα στην Κουμουνδούρου θα εξεταστούν και δομικά θέματα της νέας κυβέρνησης.

Για παράδειγμα, υπάρχει εισήγηση να σπάσουν τα υπερυπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας αφού τα θεωρούν δυσλειτουργικά. Όμως υπάρχει η πρόθεση να δημιουργηθεί ένα υπερυπουργείο Μνημονίου.

Όσον αφορά στα ονόματα:

Η Κουμουνδούρου θέλει διακαώς να παραμείνει στην κυβέρνηση ο υπηρεσιακός υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας, άλλωστε ήταν πρόταση του ίδιου του κ. Τσίπρα.

Για το υπουργείο Παιδείας κατά 50% είναι πιθανό να παραμείνει ο Αριστείδης Μπαλτάς και ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του Πανεπιστημιακού Κώστα Γαβρόγλου.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θεωρείται βέβαιος ότι θα είναι στην κυβέρνηση ίσως όμως από άλλο πόστο.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα επιστρέψει κατά πάσα πιθανότητα ο Γιάννης Πανούσης παρά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα πόστα τους αναμένεται να μείνουν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Παππάς, ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η Όλγα Γεροβασίλη είναι δεδομένο ότι θα παραμείνει κυβερνητική εκπρόσωπος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού

Ο Νίκος Κοτζιάς μένει όπως όλα δείχνουν στο υπουργείο Εξωτερικών ενώ αμετακίνητοι είναι στον τομέα της Καταπολέμησης της Διαφθοράς οι Παναγιώτης Νικολούδης και ο Παπαγγελόπουλος.

Ο Πάνος Καμμένος θα συμμετάσχει και πάλι με 6 μέλη στην κυβέρνηση μεταξύ των οποίων η Έλενα Κουντουρά, η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο Τέρενς Κουίκ.

Το μεσημέρι της Δευτέρας,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος θα δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Αλ. Τσίπρα ενώ θα ακολουθήσει η ορκωμοσία του το βράδυ της ίδιας ημέρας.Η

Η ορκωμοσία της οποίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το βράδυ στις 8.
 
Προηγήθηκε επίσημη ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα των εκλογών απο τον υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη. Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Μανιτάκης δήλωσε: «Επισκέφθηκα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τον ενημερώσω για την χθεσινή διαδικασία και να τον ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε».
 
Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι την χώρα μας στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος. Θα τον συνοδεύει ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι. Μουζάλας.  Ηδη για τα θέμα αυτό υπήρξε συνεννόηση, κατά την προεκλογική περίοδο, τόσο με τον κ. Τσίπρα, όσο και με τον Ευ. Μεϊμαράκη.

Το απόγευμα της Δευτέρας θα υπάρξει συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.