Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

"Μπαμπά μου": Το βίντεο για τον βιασμό που κάνει τον γύρο του κόσμου!


Προειδοποίηση! Μην το διαβάσεις σαν άλλο ένα κείμενο που άνοιξες με ένα γρήγορο άψυχο κλικ, σαν μια ενδιαφέρουσα μελέτη, μια έρευνα, ένα συγκινητικό βίντεο από την ιστορία ενός ξένου. Ζήστο! Είμαι εγώ, εσύ, όλοι εμείς εκεί έξω! Μπορεί να σου έχει συμβεί, να σου τύχει, ίσως πρέπει να μάθεις τον τρόπο να το αποφύγεις, να αλλάξεις εσύ που δεν ξέρεις ή δεν έμαθες... 

Βιάζω σημαίνει εγκληματώ κατά της προσωπικότητας. Ασελγώ στο σώμα και στη ψυχή. Φίλος, αδερφός, πατέρας, συγγενής, περαστικός, ποιος ξέρει... Ποιος μπορεί να τον αναγνωρίσει; Πότε και ποιο περιβάλλον είναι άραγε, ασφαλές; 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μια στις τρεις γυναίκες σε όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν φυσική ή σεξουαλική βία έστω μία φορά κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Στοιχεία που φέρνει στο φως ο «Independent» αποκαλύπτουν ότι κάθε χρόνο 85.000 γυναίκες πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε Αγγλία και Ουαλία. Σοκ

Πέντε λεπτά ενός βίντεο αρκούν για να «παγώσουν» όλα γύρω σου. Να ξεχάσεις να πάρεις ανάσα. Να νιώσεις το «αγκάθι» να σου μπήγεται στην καρδιά, στο μυαλό, στη συνείδηση. Είναι μόνο ένα αγέννητο κοριτσάκι, στην κοιλιά της μαμάς του,  η Care Norway. Κι όμως, λέει τόσα πολλά. Ενα θηλυκό που μεταφέρει μηνύματα που «ουρλιάζουν» για να  αφυπνίσουν,  να «φωτίσουν», να επικοινωνήσουν το πρόβλημα μέσα από ένα σκοτεινό, «ήσυχο» φαινομενικά βίντεο με μια μελωδία που αποκοιμίζει κάποιες φορές, δυστυχώς, τους ανθρώπους. 

Το φιλμ δημιουργήθηκε από τη φιλανθρωπική οργάνωση CARE International που απαριθμεί 14 χώρες - μέλη και μέχρι σήμερα έχει πάνω από 2,7 εκατομμύρια προβολές στο youtube. Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε από το Care Norge ( Νορβηγία). 

Στα social media εκατομμύρια χρήστες δείχνουν να έχουν ευαισθητοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό και να μιλούν για τη σεξουαλική βία. Υπάρχει ωστόσο και η μερίδα εκείνων που βρίσκουν το βίντεο άκρως σεξιστικό και προσβλητικό προς το αντρικό φύλο. 

Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας απευθύνεται στον μπαμπά της και  απαριθμεί ένα-ένα όλα τα πιθανά (κακά) πράγματα που θα μπορούσαν να της συμβούν στο πέρασμα των χρόνων, δίπλα στους άντρες! Γιατί κάποια αγόρια μαθαίνουν από τους μπαμπάδες τους ότι αντρισμός είναι  το χυδαίο βρίσιμο, το σεξ χωρίς συναίσθημα, η μείωση της προσωπικότητας μιας γυναίκας. Βασικά για πλάκα, αλλά…

Είναι εκείνο το κορίτσι που στα 14 της κάποιο αγόρι στο σχολείο θα την  αποκαλέσει «σκύλα» ή «πόρνη» δίχως λόγο και αιτία. Στα 16 της, λιώμα στο ποτό,  ένα τουλάχιστον αγόρι θα την πιέσει να κάνει σεξ μαζί της. Στα 21 της θα τη βιάσει ο γιος του φίλου του πατέρα της.  Γιατί όλα τα σεξιστικά σχόλια γίνονταν στα νιάτα τους για «αστείο»… Μέχρι να διαμορφωθεί ο κακός χαρακτήρας. 

Τέλος, θα κάνει σχέση με έναν άνθρωπο που θα τον αγαπήσει και εκείνος θα την αποκαλέσει πόρνη, γιατί πιέστηκε. Και θα τη δείρει και θα τη «σκοτώσει». 

«Αγαπητέ μου πατέρα, θα γεννηθώ κορίτσι. Σε παρακαλώ, κάνε ό,τι μπορείς, ώστε αυτό να μην παραμείνει ο μεγαλύτερος κίνδυνος από όλους», τον εκλιπαρεί. Για να μην υπάρξει βία σ’ αυτούς που δεν την έχουν ζήσει και να μην εκδηλωθεί ξανά σ’ αυτούς που την έχουν ήδη βιώσει. 

Και να θυμάσαι, η λύση θα έρθει μέσα από εσένα. Η λύση είσαι ΕΣΥ. Μίλα, Αντέδρασε, Τρέξε μακριά… Για σένα, για εμάς. 

Ο  R.Russel έγραψε...

Αν ένα παιδί ζει μέσα στην κριτική:
Μαθαίνει να κατακρίνει...
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην έχθρα:
Μαθαίνει να καυγαδίζει...
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ειρωνεία:
Μαθαίνει να είναι ντροπαλό...
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ντροπή:
Μαθαίνει να είναι ένοχο...
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην κατανόηση:
Μαθαίνει να είναι υπομονετικό...
Αν ένα παιδί ζει μέσα στον έπαινο:
Μαθαίνει να εκτιμά...
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην δικαιοσύνη:
Μαθαίνει να είναι δίκαιο...
Αν ένα παιδί ζει μέσα  στην ασφάλεια:
Μαθαίνει να πιστεύει...
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην επιδοκιμασία:
Μαθαίνει να έχει αυτοεκτίμηση...
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην παραδοχή και φιλία:
Μαθαίνει να βρίσκει την αγάπη μέσα στον κόσμο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.