Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Η φωτογραφία που θα προκαλέσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η γνωστή φωτογραφία που δείχνει ένα Ρώσο αξιωματικό να κρατά απειλητικά στα χέρια του ένα ρουκετοβόλο τύπου sam-stela-2, με βεληνεκές 4.200 μέτρα, την ώρα που το ρωσικό πολεμικό περνούσε τον Βόσπορο έξω από την Κωνσταντινούπολη, θεωρείται από τους Τούρκους σαν πανηγυρική απόδειξη ότι οι Ρώσοι παραβίασαν την συνθήκη του Μοντρέ και συνεπώς η Τουρκία έχει τώρα το αναφαίρετο δικαίωμα να κλείσει τα Στενά για την Ρωσία.

Την άποψη αυτή υποστηρίζουν με δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο οι απόστρατοι ναύαρχοι, Nusret Güner, Cem Gürdeniz, καθώς και ο Τούρκος ειδικός στρατηγικός αναλυτής, καθηγητής Nejat Tarakçı, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία δικαιούται να κλείσει πάραυτα τα Στενά και να απαγορεύσει την διέλευση ρωσικών πολεμικών πλοίων από την Μαύρη Θάλασσα προς την Μεσόγειο.

Παράλληλα ο Τούρκος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Yörük İşık, μιλώντας στην εφημερίδα Milliyet υποστήριξε ότι εδώ και τέσσερα χρόνια η Τουρκία φωτογραφίζει κάθε λεπτό την διέλευση των ρωσικών πολεμικών από τον Βόσπορο και πρώτη φορά φωτογραφήθηκε ένα τέτοιο προκλητικό γεγονός, που ουσιαστικά καταργεί την συνθήκη του Μοντρέ για την ελεύθερη διέλευση των ρωσικών πλοίων από τα Στενά.

Όπως όμως είναι γνωστό, η Ρωσία έχει απειλήσει ότι οποιαδήποτε κίνηση της Τουρκίας να παρεμποδίσει την ελεύθερη διέλευση ρωσικών πολεμικών πλοίων από τα Στενά, θα εκλυθεί σαν αιτία πολεμικού, «Casus Belli», (τι μας θυμίζει αυτό ???).

Αντιλαμβάνεσαι κανείς τι θα γίνει στην περίπτωση που κάποιοι «θερμοκέφαλοι» στην Άγκυρα αποφασίσουν να στηριχτούν σε αυτή την φωτογραφία και να κάνουν το ατόπημα που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε ολοκληρωτικό πόλεμο Ρωσίας Τουρκιάς, με όλες τις συνέπειες για την ίδια την Τουρκία.

Να δούμε αν το τολμήσουν.
 
Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.