Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

Η Ρωσία καταγγέλλει την Άγκυρα για προσβολή της Μνήμης των Ελλήνων νεκρών ηρώων των Ιμίων!Με ένα εντυπωσιακό ρεπορτάζ του κρατικού ειδησεογραφικού Ria Novosti η Μόσχα καταγγέλει την Άγκυρα για προσβολή της Μνήμης των Ελλήνων "νεκρών ηρώων" - όπως τους χαρακτηρίζει-των Ιμίων με την χθεσινή παραβίαση του ΕΕΧ και την πτήση πάνω από την νήσο Καλόλιμνο.

 Το όλο επεισόδιο έγινε περίπου 40 λεπτά αφότου ο Έλληνας ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκης είχαν ρίξει από Ε/Π Chinook στεφάνια στην περιοχή που είχε καταπέσει το ελικόπτερο και μάλιστα το Ria Novosti φιλοξενεί δηλώσεις του Έλληνα ΥΕΘΑ.

Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία εκδηλώνεται κατ'αυτόν τον τρόπο στο θέμα των Ιμίων παίρνοντας σαφώς το μέρος της Ελλάδας και καταγγέλοντας όχι μόνο την παραβίαση του ΕΕΧ, αλλά και για προσβολή της Μνήμης των Ελλήνων νεκρών από την Τουρκία.

Σίγουρα η ρωσική αυτή στάση δεν είναι άσχετη με την τραγωδία του ρωσικού μαχητικού κρούσης Su-24 που καταρίφθηκε από τουρκικά F-16 εντός του συριακού εναέριου χώρου.

Συγκεκριμένα το Ria Novosti αναφέρει:

"Τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και αναχαιτίστικαν. Το επεισόδιο έλαβε χώρα στην επέτειο της λήξης της ελληνοτουρκικής κρίσης του 1996 (Ίμια).

Την Πέμπτη τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον ελλληνικό εναέριο χώρο ενώ οι Έλληνες επικεφαλής των ελληνικών ΕΔ πετούσαν στεφάνια στα ύδατα των Ιμίων  όπου σκοτώθηκαν τρεις Έλληνες στρατιωτικοί κατά την σύγκρουση που έλαβε χώρα 20 χρόνια πριν" αναφέρει ο Έλληνας ΥΕΘΑ Π.Καμμένος

Το 1996 υπήρξε διένεξη στα ύδατα των Ιμίων στο Αρχιπέλαγος των Δωδεκανήσων στο Αιγαίο η οποία πυροδότησε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Δύο χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ έφτασαν στο χείλος του πολέομου μέσα σε μερικές ημέρες. Η κ΄ριση εκτονώθηκε με ξένη μεσολάβηση από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Τις τελευταίες ημέρες, ένα ελικόπτερο του ΠΝ συνετρίβη στην περιοχή της κρίσως σκοτωνοντας τρεις αξιωματικούς (Τρία παλικάρια, τρεις ήρωες, εκτελώντας το καθήκον τους, άφησαν την τελευταία τους πνοή και ξεκινά ένας αγώνας δρόμου για τον εντοπισμού του υποπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού).

Τεχνικές βλάβες ήταν ο επίσημος λόγος της συντριβής. Από τότε η Ελλαδα τιμά την Μνήμη των Ελλήνων αξιωματικών του ΠΝ αναφέρει στο ρεπορτάζ του το Ria Novosti

Μετά την τελετή ο Π.Καμμένος είπε "κανείς δεν θα ξαναπροκαλέσει τα κυριαρχικά διακιώματα της Ελλάδας"

"Μερικοί επιχειρούν να προκαλέσουν την κυριαρχία μας στο Αιγαίο, και αναφέρω από έναν τόπο εθνικής Μνήμης ότι δεν θα τα καταφέρουν" είπε ο ΥΕΘΑ στο RIA Novosti.

"Ακόμα και σήμερα όταν πετάγαμε στεφάνια για να τιμήσουμε τους ήρωές μας, 8 χιλιόμετρα νοτίως των Ιμίων, τουρκικά μαχητικά παραβίασαν των εναέριο χώρο μας και αναχαιτίστηκαν από την ΠΑ"

"Όλοι θέλουμε διάλογο και ειρήνη, αλλά οι συνομιλίες δεν μπορούν να θέτουν υπό αμφισβήτηση τις εθνικές προτεραιότητε και την πολιτική ευθύνη προστασίας της Πατρίδος."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.